Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Αλωνίζουν οι «Τσάμηδες» με την ανοχή της Ελληνικής Κυβέρνησης – Αποκαλούν τον Κάρολο Παπούλια… «Ορθόδοξο Τσάμη»!


Κάθε όριο έχουν ξεπεράσει πλέον οι προκλήσεις των «Τσάμηδων» ενάντια στην Ήπειρο και την Ελλάδα. Έχουν αποθρασυνθεί τελείως, ενώ πρόσφατα έφθασαν μέχρι και τα σύνορα στο Μαυρομάτι Σαγιάδας, για να δουν από μακριά, όπως έλεγαν, την… πατρίδα τους, τη Θεσπρωτία!
Οι ενέργειες αυτές, δυστυχώς, μένουν αναπάντητες από την Ελληνική Κυβέρνηση, που αντί να ορθώσει το ανάστημά της και να προστατεύσει τους Έλληνες πολίτες που ζουν εκατέρωθεν των συνόρων με την Αλβανία, προσπαθεί να βοηθήσει τους γείτονες να μπουν μια ώρα αρχύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση!
ΘΑ ΜΑΣ «ΣΩΣΟΥΝ»!
Τελευταίο προκλητικό περιστατικό, που βέβαια δεν απαντήθηκε καν από το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, ήταν η εκδήλωση του Σαββάτου, όπου έγινε πορεία στα σύνορα και κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο της «γενοκτονίας» των «Τσάμηδων» στην Τζάρα!
«Διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν και τίποτε περισσότερο. 5000 ομοεθνείς μας ξεκληρίστηκαν από τους Έλληνες» είπε απροκάλυπτα ο Πρόεδρος του «Τσάμικου» κόμματος PDIU Σεπτίμ Ιντρίζι.  
Μάλιστα, δεν δίστασε να αποκαλέσει τον Κάρολο Παπούλια «Ορθόδοξο Τσάμη» (!) και τόνισε, ότι οι «Τσάμηδες» θα γλυτώσουν την Ελλάδα από την πτώχευση με την αγορά των περιουσιών τους!
ΤΑ «ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ»… 

Βέβαια, όλα αυτά γίνονται και υπό την ανοχή της Κυβέρνησης Μπερίσα. Είναι γεγονός, ότι εδώ και καιρό ο Αλβανός Πρωθυπουργός κάνει τα «στραβά μάτια» στις προκλητικές ενέργειες των «Τσάμηδων», τη στιγμή που τόσο η Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και οι Ηνωμένες Πολιτείες τον καλούν, αν θέλει να ενταχθεί η Αλβανία στην Ε.Ε., να απαλείψει τέτοιου είδους φαινόμενα.
Η ΟΝΝΕΔ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΟΝΝΕΔ Ιωαννίνων κατηγορεί το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας μας, το οποίο «μάλλον «αγρόν ηγόραζε» διότι βρίσκεται σε φάση προσαρμογής από την αντικατάσταση του κ. Δρούτσα από τον κ. Λαμπρινίδη. Πολύ φοβόμαστε ότι και ο νέος Υπουργός θα συνεχίσει την ίδια εκνευριστική απραγία και υποχωρητικότητα σε όλα τα επίπεδα που μας είχε συνηθίσει ο προκάτοχός του κ. Δρούτσας».
Ο Κ. ΓΚΙΟΥΛΕΚΑΣ
Τέλος, με αφορμή τις πρόσφατες προκλήσεις που σημειώνουν οι «Τσάμηδες» ο κ. Κώστας Γκιουλέκας, αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ., βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης υπογράμμισε, ότι αν οι γείτονές μας «συνεχίσουν να προκαλούν και να σφετερίζονται την ιστορία διαστρεβλώνοντας τα πάντα, το μόνο βέβαιο είναι ότι, όχι μόνο θα βρουν απέναντι, σ’ αυτή την πορεία τους, την Ελλάδα, αλλά, αντίθετα, θα αντιληφθούν ότι χωρίς ειλικρίνεια, εντιμότητα και σεβασμό στο διεθνές Δίκαιο δεν χτίζονται οι σχέσεις καλής γειτονίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου