Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΓΚΑ: Εκτός από ανεπαρκή πολιτικά πρόεδρο, απέκτησε κι ένα «βουβό» εθνικό συμβούλιο



Διάβασα στο διαδίκτυο τα 85 μέλη του «Εθνικού» Συμβουλίου του ΜΕΓΚΑ, και για να πω την αλήθεια περίμενα κάτι διαφορετικό. Την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του δεν τους γνωρίζω, άρα δεν μπορώ να εκφράσω άποψη ως προς την ποιότητα, τις πνευματικές ή τις διανοητικές ικανότητες των ατόμων αυτών. Γι αυτό οι διαπιστώσεις και παρατηρήσεις μου έχουν γενικότερο χαρακτήρα.

Τα νέα ονόματα , που είναι αρκετά, δεν σημαίνει πως κατ΄ανάγκην φέρνουν και νέα πνοή στα πράγματα, πως μπορούν να οδηγηθούν σε μια «πραγματικά αγωνιστική πορεία» όπως δηλώνει άλλωστε ο κ. Κίτσιος. Τη στιγμή μάλιστα που περιτριγυρίζονται από φθαρμένα ονόματα πρώην επάρχων ή και περιθωρειακών στελεχών της Ομόνοιας ή ανθρώπων που αυτή τη στιγμή κατέχουν σημαντικές θέσεις στο καθεστώς Μπερίσα. Ας μην αναφερουμε ονόματα, οι Βουρκιώτες τα γνωρίζουν πολύ καλά..

Ως προς τα ποσοστά αντιπροσώπευσης κατά περιφέρεια έχω να σημειώσω: Από τους Αγίους Σαράντα και το Δέλβινο (χωρίς να υπολογίσω όσους διαμένουν στην Ελλάδα) συμμετέχουν 35 άτομα, ενώ από την περιφέρεια Αργυροκάστρου 15. Μάλιστα από την πόλη του Αργυροκάστρου και το χωριό Δερβιτσάνη δεν υπάρχει κανένα όνομα. Πιστεύω να είναι τυχαίο και να μην πιστέψω πως το ΜΕΓΚΑ-μόρφωμα είναι μια διασπαστική τοπικιστική κίνηση με στόχους ύποπτους ως προς την ενότητα και τη συνοχή του βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Την υποψία αυτή ενισχύει και το γεγονός συμπερίληψης ορισμένων ονομάτων που ακούγεται πως το παρόν τους δεν είναι και τόσο καθαρό.

Κάτι άλλο που εύκολα προσέχει κανείς, είναι η απουσία ανθρώπων του πνεύματος καθώς και τα πρώην «πρωτοκλασάτα» στελέχη της Ομόνοιας και του ΚΕΑΔ που καθόλο αυτό το διάστημα ήταν πίσω από κάθε κίνηση του μορφώματος αυτού. Εξαιρούμενου του κ. Θ. Μήτσιου που βγήκε αυτή τη φορά στα Τίρανα. Ως προς αυτό δυο εξηγήσεις υπάρχουν: ή σχεδιασμένα και σκόπιμα παρέμειναν «έξω» για να ξενιτάξει από πάνω του το σχήμα αυτό τη «ρετσινιά» του νεο-μπερισικού μορφώματος και σε μια πιο κατάλληλη στιγμή να πάρουν την ηγεσία του, ή πείστηκαν κι αυτοί πως το σχήμα αυτό δεν έχει καμιά τύχη στην πολιτική.

Άλλωστε για να πούμε και μια αλήθεια σχετικά με το παραπάνω: η δεξαμενή των ψήφων απ΄όπου θέλει μελλοντικά να ψαρέψει το ΜΕΓΚΑ είναι η ίδια η δεξαμενή που θέλει να ψαρέψει και το Δ.Κ. του Σαλί Μπερίσα. Τα προνόμια θα είναι περισσότερα στο στρατόπεδο του Μπερίσα, παρά σε ένα σχήμα που θα συρρικνωθεί σε μια μικρή γεωγραφική ενότητα και που στηρίζεται σε ανθρώπους με ανύπαρκτο πολιτικό ανάστημα.

Κατά την άποψή μου αυτό που είχε να δώσει το ΜΕΓΚΑ , το έδωσε στις τοπικές εκλογές, αποτυγχάνοντας παταγωδώς όπου είχε υποψηφιότητες. Κατά συνέπεια δεν διαβλέπω να συμμετάσχει στις επόμενες πολιτικές εκλογές, όχι γιατί δεν το θέλει, αλλά γιατί δεν μπορεί. Πέραν από έναν ακραίως ανεπαρκή πρόεδρο, απέκτησε και ένα «εθνικό» συμβούλιο που πολιτικά και εθνικά δεν λέει σε κανέναν τίποτα.

παρατηρητής

http://www.deropoli.com/?p=7587

2 σχόλια:

  1. Γεια σου ρε παρατηρητή που τα παρατηρείς όλα , αλλα χρειάζεσαι γυαλιά, γιατι μ' αυτά που βλέπεις σε τυφλώνουν. η μηπως τυφλώνεσε από κάτι άλλο;
    Μιλάς ακόμα για μπερίσικό μόρφωμα ρε καραγκιόζη τη στιγμή που ο Ντούλε σου το γυρίζει υπέρ του Μπερίσα; Για ρίξε μια ματιά στο Συμβούλιο Περιφερειας Αυλώνα
    Μια απάντηση για όλα έχεις. Δεν συμμετεχουν τα τσιράκια του Μπερίσα άρα κάτι τρομερο ετοιμάζουν με το μεγκα... τρομερή λογική τρομερό συμπέρασμα.
    Λες ότι δεν είναι κανείς από τη Δερβιτσάνη και σε πειράζει. Αν ήταν όμως θα τους έλεγες τσιράκια του Ξέρρα. Τωρα όμως λες για τοπικισμούς και διασπάσεις, αν και συμμετέχουν απ'όλες τις περιοχές. Ηθελα να ξερα που τα βρίσκεις αυτά τα επιχειρήματα.
    Λες ότι έχει το Συμβούλιο άγνωστα άτομα. Εσυ τι πρόβλημα έχεις; Το κόμμα θέλει και πολλά νέα ατομα.
    Αμα ήταν όμως γνωτσά θα έλεγες οι ίδιοι και οι ίδιοι. Αλλά αυτά τα χοτζικά τα κανει μονο το κεαδ που έχει τους ίδιους παντού, στο συμβούλιο του, στις ομοσπονδίες, στις αδελφότητες, στα σωματεία. π.χ. Τζομάκας, Κίκη, Σέλιου κ.α. αλλά έτσι είναι θεωρείτε ότι γι' αυτά τα πράγματα είναι γεννημένα μόνο συγκεκριμένα άτομα.
    Τα ξαναλέμε όταν κάνετε εκλογές από τη βάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να έχει επάρκεια και φωνή το "Κόμμα των Ελλήνων" πρέπει να έχει μέσα έναν πάμπλουτο Αρχηγό που δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του και πριν μπει στην πολιτική δεν είχε βρακί να βάλει στον κώλο "ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΣΟ ΑΚΡΙΒΑ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ;;;;;"του και εκπρόσωπο της αυτοαποκαλούμενης ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ καθώς και της Αρουμανικης μακεντονσκι του Γκοτση-Ποτση και ολο το κακό συναπάντημα δεν έχει για γραμματέα τον Γιάννη Γιάννη τον απεσταλμένο του Χότζα στην Ελλάδα τη δεκαετία του 80 για σπουδές όταν εμείς θέλαμε άδεια από τη DEGA του Αργυρόκαστρου και του Σαραντιου για να μετακινηθούμε από χωρίο σε χωρίο και επίσημο μεταφραστή του υπουργείου παιδιάς και μίσους της Αλβανίας έναντι των Ελλήνων με τις περιβόητες μεταφράσεις των βιβλίων ιστορίας και γεωγραφίας δηλητηριάζοντας με ανθελληνισμό ακόμα και τα παιδάκια των Βορειοηπειρωτών..τον Ορφεα Μπετση τον πρώην HERO I POPULLIT και νυν ZERI I DROPULLIT που αμα φερω τις δημοσιεύσεις του Λαϊκού Βήματος την πρώτη πενταετία της δεκαετίας του 90 θα δείτε ότι βρωμουσαν και εκείνες από έντονη παρατηρητικότητα και συναιτερακι του Τακη Ναση στη βρομια και τη σήψη που κάποια στιγμη θα πρεπει να απολογηθούν ενωπίω Θεου για το τη εγινε με τα βακουφικα.(για σενα Σπυρο θα μιλησουμε αλλη φορα)ειναι βουβο γιατι δεν εχει χρημοτοδοτη εκεινον τον ελεινο κομουνιστη τον Θωμα Γιαννη την ελληνικη εκδοση του FATOS NANO,δεν εχει ρουφιανο νοτιοαλβανο σαν το νεαντερταλ της ρουφιανιας και κομματοσκυλο του πασοκ ΤΖΟΥΜΑΚΑ καθως και τον αποκληρωμενο του Αγιου Κοσμα ΝΤΟΥΤΣΗ ουτε εκεινη την καρακαιδονα της πανω Δροπολης που εχει μπερδεψει την πολιτικη με το κλαρινο δεν εχει σιγουρα τυπους σαν τον Μπολανο και Μπελερη που περνουν σιγουρα απαλαγη λογο βλακειας, ειναι γιατι δεν εχει μύγες να περιφέρονται απο σκατο σε κουραδα αλλα μελισσες που θα πεταν απο λουλουδι σε λουλουδι .Για το εθνικο συμβουλιο του Κομματος των Ελληνων εκανες λαθος παρατηρητη δεν ειναι βουβαμαρα αλλα αυτη η νηνεμία που παρατηρείται πρην ξεσπασει η καταιγίδα.....Ο Αντιπαρατηρητης

    ΑπάντησηΔιαγραφή