Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Η Αλβανία «μικρή υπερδύναμη» παραγωγής ενέργειας



Ο Αλβανός πρωθυπουργός, Σαλί Μπερίσα δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση του αποσκοπεί στο να μετατρέψει τη χώρα σε μια «μικρή υπερδύναμη παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές».

«Η εκμετάλλευση των υδάτων για παραγωγή ενέργειας θα παραμείνει μια από τις σημαντικότερες προτεραιότητες», δήλωσε ο κ. Μπερίσα, προσθέτοντας ότι «το να βαδίζεις προς τις εύκολες πηγές εξασφάλισης ενέργειας θα πει να προχωράς προς την καταστροφή και τις αναπόφευκτες επιπτώσεις στον πλανήτη μας.

«Η μετατροπή της χώρας μας σε μικρή υπερδύναμη ανανεώσιμης ενέργειας αποτελεί το μεγαλύτερο κατόρθωμα στην ιστορία του τόπου», δήλωσε.

«Μόνο τα τελευταία χρόνια κατασκευάστηκαν 46 νέοι υδροηλεκτρικοί σταθμοί, καθώς στόχος μας είναι η κατασκευή άλλων 100 τα επόμενα χρόνια», υπογράμμισε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Ο κ. Μπερίσα τόνισε ότι «όποιος επιχειρηματίας αποφασίσει να επενδύσει στον τομέα της κατασκευής υδροηλεκτρικών σταθμών, θα επωφεληθεί στην αγορά του τετραγωνικού μέτρου της γης, όπου θα κατασκευαστεί το έργο, πληρώνοντας με μόνο 1 ευρώ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου