Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Γ. Γιάννης: Ο Μπαρκας παραπληροφορεί. Η αναλογία είναι ακριβώς αντίστροφη. Ενεργοποιείτε η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Απάντηση σε άρθρο του Παναγιώτη Μπάρκα που δημοσιεύτηκε στο «Βορειοηπειρώτη»

Δεν θα το ήθελα , παρά αναγκάζομαι να απαντήσω σε δημοσίευμα του κ. Π. Μπάρκα στην ιστοσελίδα σας. Αναγκάζομαι να απαντήσω επειδή γνωρίζω καλά τον κ. Μπάρκα ο οποίος, τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια, έχει επιδοθεί παθολογικά στο να γράφει επιστολές και άρθρα ενάντια σε όλους εκείνους που αυτός έχει θεωρήσει ως εμπόδιο στις αρρωστημένες φιλοδοξίες του.
Αναγκάζομαι να απαντήσω, για να μην μπορέσει ο κ. Μπάρκας, που έχει μάθει περισσότερο από κάθε άλλον να καπηλεύεται τα εθνικά θέματα και να επωφελείται από την ευαισθησία και την καλή διάθεση ελλαδιτών και βορειοηπειρωτών , να καταφέρει το τελικό πλήγμα στο Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας, Λογοτεχνίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο Αργυροκάστρου.
1.    Ο κ. Μπάρκας σκόπιμα και υστερόβουλα παραπληροφορεί ως προς τα προγράμματα και τη σημερινή κατάσταση στο Τμήμα Ελληνικών, ίσως φαίνεται για να ξορκίσει όσα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, όπου ο κύριος αυτός με τυμπανοκρουσίες και άνευ προηγουμένου προχειρότητα «οραματίστηκε» την αναβάθμιση του Τμήματος,
2.    Και όπως ο ίδιος γράφει, ναυάγησε η προσπάθεια  με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Στην αποτυχία του εγχειρήματος αυτού φταίνε όλοι εκτός από το Μπάρκα. Φταίει το Ελληνικό Προξενείο, φταίει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, φταίει το ίδρυμα «Λάτση», φταίει ο Γ. Γιάννης, φταίνε όλοι…Στην πραγματικότητα όμως αυτός που φέρει καίρια την ευθύνη είναι ο κ. Παναγιώτης Μπάρκας και οι κορόνες πατριωτισμού του Μπάρκα δεν μπορούν να σκεπάσουν αυτήν την, με συνέπειες για το Τμήμα μας, αποτυχία,
3.    Ως προς το «ΜΑΣΤΕΡ» που έδωσε την ευκαιρία στο Μπάρκα να βγάλει από τη θήκη το «πατριωτικό του σπαθί», αλλά και τα απωθημένα και μη για έναν συνάδελφό του: Αυτό ονομάζεται « Μαστερ δασκάλου για τα γυμνάσια στη γλώσσα, λογοτεχνία και ελληνικό πολιτισμό με ειδικό προφίλ σε κοινωνικές ύλες (μαθήματα).
4.    Το πρόγραμμα αυτού του ΜΑΣΤΕΡ διαρκεί τρία εξάμηνα (1.5 χρόνια) και ο βασικός κορμός μαθημάτων είναι ψυχο-παιδαγωγικού χαρακτήρα (υποχρεωτικά σύμφωνα με το υπουργείο), ενώ το υπάρχον διδακτικό προσωπικό είναι γλωσσολόγοι και λογοτέχνες. Στα μαθήματα αυτά, εκτός από ένα, σε όλα τα άλλα υπάρχουν  διδάσκοντες  από το τμήμα ή ελληνικής καταγωγής καθηγητές του Πανεπιστημίου. Μάλιστα οι αρχές του Πανεπιστημίου, αφού βέβαια εγκριθεί το σχετικό αίτημα στο υπουργείο, θα ζητήσουν από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να αναλάβει τα μαθήματα αυτά.
5.    Σαφώς σκόπιμα ο κ. Μπάρκας, απόφοιτος τριετούς φοίτησης αλβανικής λογοτεχνίας και γλώσσας στο πανεπιστήμιο του Ελβασάν, προσπαθεί να παίξει με τις λέξεις  (μεταφράζοντας ως «ελληνοδιδασκάλους») και να αποδώσει σε αυτές ένα εθνικο-πατριωτικό χαρακτήρα ώστε να γίνει πειστικός στους κατηγορίες που μου προσάπτει πως «αλβανοποιώ» το ελληνικό τμήμα,
6.    Ακόμα, γνωρίζοντας καλά ο Μπάρκας πως πάντα τα νούμερα κάνουν κάτι πιο πειστικό, αναφέρει αριθμούς και αναλογίες. Και σ΄αυτό παραπληροφορεί. Σχεδόν το 70% των μαθημάτων  θα διδαχθούν στην ελληνική, μάλιστα όπως σημείωσα και πιο πάνω, επανενεργοποιώντας  την συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων γνωρίζοντας επιπλέον τη θετική διάθεση και ετοιμότητα της σημερινής πρυτανείας.
7.    Τελειώνοντας και απαντώντας σε όσα γράφει ο Μπάρκας για την «ταυτότητα του Γ. Γιάννη σε σχέση με το Τμήμα». Αυτό που γράφει για «εντεταλμένη αποστολή» του το γυρίζω στα «μούτρα» του. Όσο για την 20 ετή προσφορά μου στο τμήμα, την επαγγελματική και επιστημονική μου κατάρτιση στο δικό μου τομέα (Γλωσσολογία) το αφήνω να το κρίνουν οι πολλές δεκάδες φοιτητών που πέρασαν απ΄αυτό το τμήμα. Το θεωρώ προσβολή να με κρίνουν άνθρωποι  που η παιδεία τους στην ελληνική γλώσσα δεν φτάνει το επίπεδο του γυμνασίου, έστω κι αν έχουν «διδακτορικά» και «τίτλους».
 
 
Γ. Γιάννης

Αναδημοσίευση από:borioipirotis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου