Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Να πω ότι είμαι Βορειοηπειρώτης? Δεν θα με πουν Αλβανό?

Κάποτε ρώτησαν κάποιον "Από που είσαι?" τον άκουσα να απαντάει από τον Ηπειρο και θεώρησα πως είναι από τους νομούς της Ηπείρου... Όταν συνέχισε η κουβέντα είπε ότι είναι από το "Αργυρόκαστρο της Ηπείρου"!!

Πόσο λάθος ήταν η αποψή του?

Το μεγάλο πρόβλημα που συναντάν κυρίως οι νέοι Βορειοηπειρώτες είναι η διατύπωση της καταγωγής τους. Πόσες φορές έχετε ακούσει γνωστούς σας να απαρνιούνται την καταγωγή τους? Πόσες φορές πιάσατε τον εαυτό σας να δηλώνει Γιαννιώτης?


Από την μια πλευρά οι περισσότεροι Έλληνες δεν ξέρουν τι πραγματικά σημαίνει Βόρειος Ήπειρος. Δεν γνωρίζουν την Ελληνικοτητά της, δεν αναγνωρίζουν την ιστορία της και τις παραδόσεις της. Βάζουν τους Βορειοηπειρώτες σε ένα τσουβάλι με τους Αλβανούς. Αυτό λοιπόν αποθαρρύνει τους Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν την αληθινή τους καταγωγή.

Από την άλλη πλευρά το να είσαι από μια ξένη χώρα και μετανάστης είναι από μόνο του υποτιμητικό στην σύγχρονη πολυπολιτισμική Ελλάδα. Εδώ και πολύ καιρό πλέον η λέξη "Αλβανία" χτυπάει τόσο άσχημα στο αυτί σαν  κάτι δυσάρεστο και απωθητικό.

Η άνοδος εθνικιστικών κομμάτων στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στην Ελλάδα έδειξε ότι σε καιρούς κρίσης πολύ εύκολα  ενοχοποιούμε το ξένο,το διαφορετικό.(Βλ.Χίτλερ και πόλεμος κατά Εβραίων).


33 σχόλια:

  1. Στο ύψος του Ελμπασάν, ήταν κάποτε το Άρβανον. Από εκεί και προς νότο τα βουνά λέγονταν κάποτε Άρβανα. Σε αυτά τα βουνά κατέφευγαν Έλληνες ορθόδοξοι Χριστιανοί, που δεν άντεχαν τη σκλαβιά στα δεσποτάτα, δουκάτα ή πριγκηπάτα Αλβανών και για να αποφύγουν εισβολείς από Ιταλία και Σερβία.
    Αυτοί οι Έλληνες ονομάσθηκαν Αρβανίτες.
    Τα Arben, Arber, Arberia, Albania, Αντιστοιχούν σε άλλες περιοχές.
    Και στα Άρβανα, οι ανυπότακτοι Έλληνες Ορθόδοξοι Αρβανίτες, δέχονταν συνεχείς επιθέσεις από τις Αλβανοκεντρικές εξουσίες των κρατιδίων που είχαν τριγύρω τους και αναγκάζονταν να μεταναστεύουν προς νότο.
    Μια μεγάλη μάζα από αυτούς τους πληθυσμούς Αρβανιτών, κατέληξε στα βουνά του Σουλίου, όπου κι' εκεί είχαν την ίδια αντιμετώπιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι σκιπεταρικοί εθνογενετικοί μύθοι είναι έκθετοι από κάθε άποψη και δε 'βρίσκουν κατ'ελάχιστον επιστημονική βάση και τεκμηρίωση και καθήκον και χρέος του αμερόληπτου και αντικειμενικού επιστήμονα εθνολόγου όσο και γλωσσολόγου και ανθρωπολόγου είναι να τους καταπολεμήση και στηλιτεύση 'στη ρίζα των,ώστε να δειχθή και να υποδειχθή και να αναδειχθή το ψεύδος και η πλαστότητα των θεμελίων της αυτοαποκαλουμένης χώρας των,Σκιπερίας(Shqipëria).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Sqipetarian ethnogenetic myths are exposed from any view and don't find in the least any scientific basis and proof and it's a duty and an obligation of the impartial and objective ethnologue scientist as well as of the linguist and anthropologist to fight against them and stigmatize them to their root so that to be shown and proved and marked out the lie and the fictitiousness of the foundations of their country so-called,''Shqiperia''(''Shqipëria'').


    Freedom to Northern Epirus.

    Freedom to Kurdistan.

    Freedom to the greek minority in Skopje.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τι πριγκιπατα Αλβανων ποιοι ησαν αυτοι??Υπηρχαν αλβανοι πριν το 1910?Μου φαινεται ριχνεις λαδι καυτο επανω σου μονος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι πριγκιπατα Αλβανων ποιοι ησαν αυτοι??Υπηρχαν αλβανοι πριν το 1910?Μου φαινεται ριχνεις λαδι καυτο επανω σου μονος σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://pmeletios.com/ar_meletios/ethnikes_eortes/o_albanikos_e8nikismos.html
    http://ethnologic.blogspot.gr/2010/06/blog-post_20.html
    http://ethnologic.blogspot.gr/2011/06/blog-post_29.html
    http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2011/06/blog-post_5393.html
    http://akritas-history-of-makedonia.blogspot.gr/2013/01/blog-post_2.html
    http://www.glossesweb.com/2010/10/blog-post_18.html
    http://www.glossesweb.com/2010/10/blog-post_23.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://koukfamily.blogspot.gr/2011/02/blog-post_17.html
    http://greeksurnames.blogspot.gr/2013/01/blog-post_21.html
    http://ethnologic.blogspot.gr/2009/11/blog-post_07.html
    http://hellenicleagueofutah.blogspot.gr/2011/07/blog-post_921.html
    http://www.epirus.com/ibe/grpage1.html
    http://www.hellenicaworld.com/Albania/Geo/gr/Albania.html
    http://www.troktikaras.com/1981/03/blog-post_163.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Δημήτριος Δημόπουλος λέει ότι «η μερική Διναροποίηση της Ηπείρου όπου η πλατυϊνία υπερβαίνει το 40% είναι σαφής» (ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα η πλατυϊνία κυμαίνεται κατά 2,5 με 13% σύμφωνα με τις έρευνες των ανθρωπολόγων) και «κάποια Διναρική επιμειξία υπάρχει μόνο στην Ήπειρο» και λέει χαρακτηριστικά: «Η συγκέντρωση Ιλλυριών στα παράλια της Αδριατικής, η εισχώρηση τους προς την Ήπειρο και την Ακαρνανία αλλά και η πιθανή επιμειξία τους με τους Δωριείς, έφεραν στη δυτική κυρίως Ελλάδα μία διναρική συμμετοχή στον Μεσογειακό πληθυσμό» ενώ επίσης καταγράφει ότι οι Έλληνες της βορείου Ηπείρου (αλλά και της υπόλοιπης Ηπείρου) έχουν ρινικό δείκτη περίπου και άνω του 65% (τη στιγμή που κατά τον Πίτσιο οι υπόλοιποι Έλληνες και ιδιαίτερα αυτοί της Πελοποννήσου έχουν ρινικό δείκτη μεγαλύτερο του 67,3%) ενώ ο Ξυροτήρης διατυπώνει την άποψη του λέγοντας «Η δυτική Ελλάδα είναι βασικά Διναρική» (Ξυροτύρης, Rassengeschichte von Griechenland εις Rassengesch der Menschheit, vi, 1975), αν και οφείλουμε να πούμε ότι ο Δημόπουλος διαφωνεί ποσοτικά με τα συμπεράσματα του Ξηροτύρη.

    Στην εγκυκλοπέδια Μπριτάνικα λέγεται ότι: «Οι Ιλλυριοί κατοίκησαν στη δυτική πλευρά των Βαλκανίων…από εκεί που βρίσκεται η σημερινή Σλοβενία στα βόρειο-δυτικά μέχρι την Ήπειρο» (Encyclopedia Britannica, p. 615, 2002). Στην ίδια επίσης εγκυκλοπαίδια λέγεται: «Οι Αλβανοί θεωρούνται απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών, υπόθεση για την υποστήριξη της οποίας η συγκριτική γλωσσολογία προσφέρει μερικά επιχειρήματα. Το ισχυρότερο επιχείρημα είναι η συνέχεια των οικισμών και τοπωνυμίων στην περιοχή που περικλείουν τα σημερινά όρια της Αλβανίας».

    «Από τα αρχαία χρόνια τα βουνά της Ηπείρου και της Ιλλυρίας κατοικήθηκαν από Αλβανούς» (The Catholic Encyclopedia, p. 87, 1913).

    «Ενδέχεται οι Ιλλύριοι να είναι οι πρόγονοι των σημερινών Αλβανών. Οι φυλές δυτικά της Πίνδου θεωρούνταν πάντα λιγότερο ελληνικές από αυτές στα ανατολικά της και το Ιλλυρικό στοιχείο στην περιοχή αυτή ήταν περισσότερο από το ελληνικό» (Library of Universal History and Popular Science, p. 721).

    «Στα παλαιά χρόνια η Ήπειρος και η Ιλλυρία μαζί εκτείνονταν από την περιοχή της Τεργέστης (στα βόρεια) μέχρι τον κόλπο της Άρτας (τον Αμβρακικό κόλπο στα νότια), στα βόρεια του οποίου κατοικούσαν οι Ηπειρώτες ενώ στα νότια οι Έλληνες…» (International Conciliation, issues 134-139).

    «Ο Θεόπομπος (340 π.Χ.) καταγράφει 14 διαφορετικά έθνη στην Ήπειρο, ανάμεσα στα οποία κυρίαρχη θέση στην Ήπειρο είχαν οι Μολοσσοί και οι Χάονες. Είναι πιθανόν ότι άλλα από αυτά ήταν Ιλλυρικά άλλα ημι-μακεδονικά, όλα αυτά όμως τα καταγράφει κάτω από το κοινό όνομα Ηπειρώτες» (George Grote, History of Greece, vol. 3, p. 414 – 1987).

    «Οι Ιλλύριοι κατοικούσαν στα βουνά της Πίνδου και στις ακτές της Αδριατικής, εκτείνονταν μέχρι μέσα στην Ήπειρο» (A Companion to Homer, p. 312 –Alan John Bayard Wace & Frank H. Stubbings- History, 1962).

    Ο Κώστας Μύρτιλος-Αποστολίδης λέει: «Οι Ηπειρώτες μερικές φορές αποκαλούνταν ‘Αλβανοί’ επειδή μιλούσαν την Αλβανική γλώσσα» (Ο Στενίμαχος, σελίδα 34, Αθήνα 1929).

    Ο Malte Brun λέει σχετικά με τους Αλβανούς: «Ήταν δυνατοί, γενναίοι και αντιστεκόντουσαν στην κούραση. Ήταν οι στρατιώτες του Πύρου, του Σκεντέρμπέη και του Αλή Πασά» (Universal Geography or A description of all parts of the world…, Conrad Malte-Brun 1829, P. 107).

    Ο Theodor Mommsen είπε: «Οι γενναίοι Ηπειρώτες, οι Αλβανοί της αρχαιότητας, προσκολλήθηκαν με γενναιότητα στον δυνατό αυτόν νέο [προφανώς εννοεί τον Πύρρο] τον οποίο αποκαλούσαν αετό» (The History of Rome, p. 399 – 1864).

    Ο Robert Gordon Latham λέει: «Είναι πλέον βέβαιο ότι υπήρχε Σκιπετάρικο (αλβανικό) αίμα σε περισσότερους από έναν αρχαίους ήρωες. Υπήρχε σκιπετάρικο αίμα στις φλέβες περισσοτέρων τους ενός βασιλιάδων του αρχαίου ελληνιστικού κόσμου. Ο Πύρρος για παράδειγμα και οι Τημενίδες της Μακεδονίας ήταν πιθανόν περισσότερο ή λιγότερο Σκιπετάροι» (The Nationalities of Europe, p. 7, 1863).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Είναι γνωστό ότι οι αρχαίοι Έλληνες συγγραφείς όπως ο Εκαταίος, ο Στράβων, ο Θουκυδίδης και άλλοι θεωρούσαν τους Ηπειρώτες βαρβάρους (έστω και πολιτισμικά αν όχι φυλετικά) και δεν θεωρούσαν την Ήπειρο μέρος της Ελλάδας, ασχέτως αν στους κατοίκους της συμπεριλαμβανόταν και Έλληνες, ασχέτως αν υπήρχαν ελληνικές αποικίες (π.χ. Επίδαμνος κ.α.). Ο Εκαταίος μιλάει για «Θράκες, Ιλλυριούς και Ηπειρώτες», άρα θεωρεί τους Ηπειρώτες ως ξεχωριστή εθνότητα, ενώ παρακάτω γράφει: «και της εν τω παρόντι Ελλάδος αναντιλέκτως ούσης την πολλήν οι βάρβαροι έχουσι, Μακεδονίαν μεν Θράκες και τινά μέρη της Θεσσαλίας, Ακαρνανίας δε και Αιτωλίας τα άνω Θεσπρωτοί…Ηπειρωτικά έθνη». Και ο Στράβων γράφει ότι «η δ’ ουν Βοιωτία, πρότερον μεν υπό βαρβάρων ωκείτο Αόνων και Τεμμίκων και Λελέγων και Υάντων..ως δ’ αύτως υπό Θρακών και Πελασγών».

    Οι Θεσπρωτοί και οι Καόνοι/Χάονες ήταν Αλβανοί. Ο Ιάκωβος Θωμόπουλος στον άγνωστο δεύτερο τόμο των Πελασγικών του, που εκδόθηκαν 20 χρόνια αργότερα από το πρώτο βιβλίο του. Γράφει:
    «Θεσπρωτοί και Χάονες ήσαν οι αρχαιότεροι κάτοικοι της Ηπείρου, οι δε Θεσπρωτοί υπήρξαν κάτοχοι πιθανώς δε και ιδρυταί του εν Δωδώνη μαντείου του Διός. Οι Χάονες φύλον Πελασγικόν λέγονται πρώτοι κάτοικοι και εν αρχή κάτοχοι της όλης χώρας, ύστερον περιορισθέντες εις την περιοχήν την ονομαζομένην Χαονίαν ή κάτω Πελασγίαν. Παρά δε τοις ποιηταίς Χαόνιος λέγεται ταυτοσήμως προς το Δωδωναίος. Ο Ζευς έφερε το επώνυμον Χαόνιος. Ο Θεσπρωτός ήτο υιός του Λυκάονος, υιού του Πελασγού».

    Άρα οι Χάονες και οι Θεσπρωτοί ήταν Πελασγοί (Ιλλυριοί/Αλβανοί). Γράφει ο Θωμόπουλος:
    «Το εν Δωδώνη μαντείον ελέγοντο ιδρύσαντες οι Θεσπρωτοί…Το μαντείον έκειτο υπό του όρους της Δωδώνης Τόμαρον ή Τομούρον και Τμάρον, οι δε ιερείς ελέγοντο τόμουροι ή θέμιστες. Το όνομα του όρους Τόμορρι σώζεται και μέχρι σήμερον και επαρχία Τομορρίτσεα παρά τους πρόποδας του όρους. Ο Χριστοφορίδης εν τω Λεξικώ αυτού της Αλβανικής γλώσσης γράφει: “θεωρείται το Τόμαρον όρος ιερόν και κατοικητήριον του θεού των Πελασγών, τουτέστι των αρχαίων Σκιπετάρων, όθεν κατ’ έτος τρέχουσιν επί του ιερού όρους προς επίσκεψιν χάριν ευλαβείας. Ονομάζουσι προς τοις άλλοις το Τόμαρον μάλι Τε μίτιτ = το όρος του ιερού”. Κατ’ αρχάς μεν άνδρες ήσαν οι εν τω ιερώ προφητεύοντες, ύστερον δε διωρίσθησαν τρεις γραίαι πέλειαι ή πελειάδες λεγόμεναι. Ο Ηρόδοτος φρονεί ότι πελειάδες εκλήθησαν υπό των Δωδωναίον αι γυναίκες εκ τούτου, ότι ήσαν βάρβαροι (ήτοι ξενόγλωσσοι) και εφαίνοντο εις αυτούς μη εννοούντας την ξένην γλώσσαν ομιλούσαι ομοίως ως όρνιθες…Η ιδέα ότι αι ιέρειαι ελέγοντο Πέλαιαι, διότι ήσαν γραίαι φαίνεται ουχί αξιόπιστος, καθόσον ο Ηρόδοτος ομιλεί περί τριών γυναικών ιερειών διαφόρου ηλικίας, ων μάλιστα η μία ήτο και νεωτάτη. Γραιαι δε ελέγοντο αι ιέραιαι ουχί δια την ηλικίαν, αλλά διότι εν τη γλώσση των Πελασγών Αλβανών γκρού-α σημαίνει γυνή». Άρα αυτό αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι η γλώσσα των ιερειών ήταν η αλβανική/ιλλυρική.

    Να σημειώσουμε εδώ ότι στο μαντείο της Δωδώνης βρέθηκαν το 1875 από τον Καραπάνο σύμβολα με τον δικέφαλο αετό (τον οποίο υιοθέτησε ως σύμβολο του ο Γεώργιος Καστριώτης), ο οποίος θεωρούνταν ως μαντατοφόρος του Δία. Στην Ιλιάδα παρουσιάζεται ο Δίας να χρησιμοποιεί έναν αετό για να μεταφέρει μηνύματα. Αλλά και η σημερινή Αλβανία λέγεται από τους κατοίκους της Shqipëria, η χώρα των αετών, από το shqiponjë που σημαίνει αετός (Edwin E. Jacques, ‘The Albanians: An Ethnic History from prehistoric Times to the Present’).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Από τους νεώτερους μελετητές του βαλκανικού χώρου ο Ζωρζ Καστελάν στη μνημειώδη συγγραφή του Ιστορία των Βαλκανίων γράφει πως οι Έλληνες και οι Ιλλυριοί/Αλβανοί είναι οι αρχαιότεροι λαοί της Βαλκανικής. Ένας άλλος ιστορικός του βαλκανικού χώρου, ο Rene Ristelhueber, στην ογκώδη εργασία του «Ιστορία των βαλκανικών λαών» (ελλ. εκδ. Παπαδήμα, 1995) σημειώνει για τους Αλβανούς επιτροχάδην τα εξής: “Απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών, οι κάτοικοι αποτελούσαν μια ιδιαίτερη φυλή, αρκετά αρχαία, που χρησιμοποιούσε ένα ιδίωμα παρόμοιο με τις άλλες γλώσσες της περιοχής” (σελ. 231).

    Ο Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος στο Εγχειρίδιον της Γενικής Ιστορίας του, στο οποίο λέει: «Τα Ιλλυρικά έθνη, προϊόντος του χρόνου, εν μέρει μεν ηφανίσθησαν μετά εθνών ετέρας καταγωγής, Μόνοι δε οι Αλβανοί θεωρούνται υπό των πλείστων νεωτέρων ερευνητών γνήσιον της φυλής εκείνης λείψανον, ως εκ της παραθέσεως της γλώσσης αυτών μετά των περισωθεισών από της αρχαίας Ιλλυρικής λέξεων» (τομ. Α, σελ. 96).

    Ο Γεώργιος Χατζιδάκις, ο πατέρας της ελληνικής γλωσσολογίας, στο σύγγραμμά του «Περί του Ελληνισμού των αρχαίων Μακεδόνων», αν και θεωρεί το μεγαλύτερο μέρος των αρχαίων Ηπειρωτών ως Ελλήνων, αναγνωρίζει τους Αλβανούς ως απογόνους των αρχαίων Ιλλυριών και αυτόχθονες στα Βαλκάνια: «Το δύσκολον ή μάλλον το αδύνατον του πράγματος κατανοεί τις αποβλέψας εις την φύσιν των Ιλλυριών και των απογόνων αυτών Αλβανών».

    Ο επιγραφολόγος Fick στο Beitrage του Bezzenberger (Τομ. Γ σελ. 266) αναγνωρίζει τους Αλβανούς ως απογόνους των αρχαίων Ιλλυριών.

    Ο Gotfried Wilhelm Leibnitz (1646-1717) έγραψε σε ένα γράμμα του στις 10 Δεκεμβρίου 1709: «Η αλβανική γλώσσα είναι η γλώσσα των αρχαίων Ιλλυριών».

    Ο Hans Eric Tuhnman (1746-1778), ιστορικός από τη Σουηδία και καθηγητής στο πανεπιστήμιο halles, έγραψε στο βιβλίο του «Studies about the history of the eastern balkan nations» ότι: «Οι Αλβανοί είναι οι πραγματικοί απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Johan Georg Von Han, απόφοιτος από το πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, δούλεψε ως δικαστής στο απελευθερωμένο ελληνικό βασίλειο στα 1830-47. Μαζί με τον Έλληνα γλωσσολόγο Κωνσταντίνο Χριστοφορίδη, ταξίδεψαν σε διάφορα μέρη της Αλβανίας (η οποία τότε δεν είχε ανακηρυχθεί επίσημα ως κράτος) και το 1854 ο Von Han εξέδωσε το τρίτομο έργο του «Albanian Studies» στο οποίο έγραψε: «Η αλβανική γλώσσα είναι η απευθείας απόγονος της Ιλλυρικής. Η ιλλυρική προέρχεται από την Πελασγική γλώσσα και είναι μία από τις αρχαιότερες γλώσσες».

    Ο Gustav Mayer (1850-1900), καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Graz της Αυστρίας, μέλος της ακαδημίας επιστημόνων της Βιέννης και μελετητής της τουρκικής, της ελληνικής και της αλβανικής γλώσσας, αφού μελέτησε ό,τι στοιχεία υπήρχαν σχετικά με τη ζωή των Ιλλυριών, είπε: «Οι απόγονοι των Ιλλυριών είναι οι Αλβανοί και η αλβανική γλώσσα είναι η μετεξέλιξη της ιλλυρικής’ μία από τις παλαιότερες γλώσσες της Ευρώπης και ίσως και όλου του κόσμου».

    Ο Edward Schneider, Γάλλος ερευνητής, έγραψε στο βιβλίο του «Οι Πελασγοί και οι απόγονοι τους» ότι: «Η αλβανική γλώσσα είναι το καθαρότερο και πιο πειστικό παράδειγμα της πελασγικής γλώσσας».

    Ο Holger Pedersen (1867-1953), καθηγητής-γλωσσολόγος στο πανεπιστήμιο της Κοπενχάγης, έγραψε στις μελέτες του σχετικά με την αλβανική γλώσσα: «Η αλβανική γλώσσα είναι η απόγονος της ιλλυρικής γλώσσας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο λόγιος και νομομαθής από το Ναύπλιο, Μιχαήλ Λαμπρυνίδης (1850-1915), ο οποίος διετέλεσε βουλευτής Ναυπλίας, σύμβουλος της Ιστορικής και Εθνολογικής Εταιρείας και συγγραφέας ιστορικών μελετών, λέει στο βιβλίο του με τίτλο «Οι Αλβανοί κατά την κυρίως Ελλάδα και την Πελοπόννησον» (εκδ. 1907, Αθήνα): «Μία των αλλεπαλλήλων ανά τας ελληνικάς χώρας αθρόων βαρβαρικών μεταναστάσεων υπήρξε κατ’ εξαίρεσιν ήκιστα δυσήκεστος και πως ευεργετική διά τον Ελληνισμόν. Απ΄αυτών έτι των αρχών της ΙΔης μ.Χ. εκατοεντατηρίδος, περί το έτος 1320, φυλή εύρωστος, φυλή νομάδων, απόγονος των μενεπτολέμων Χαόνων ή Θεσπρωτών και των προελλήνων Σελλών, υπό λιμού και εμφυλίων σπαραγμών ελαυνομένη, διέσχισε τους δρυμούςκαι τας διασφαγάς του Πίνδου, τον Ζυγόν, και εξεχύθη αθρόως εις τα ευεπίβετα πεδία της εριβώλακος Θεσσαλίας, ένθα και κατεσκήνωσεν. Οι Αλβανοί, Σκιπετάρ, ως ωνομάζετο ο φερέοικος ούτος λαός, φεύγοντες τας πενιχράς της κοιτίδων αυτών νάπας, εισέβαλλον τότε εις την θεσσαλικήν γην».

    Ο Θ.Ι. Πασχίδης, αν και ταυτίζει λανθασμένα Έλληνες και Αλβανούς, γράφει: «…Ο Σκενδέρμπεης μετά των Αλβανών αντέστη κατά δύο Σουλτάνων, ους και ενίκησεν…Τότε νυν έχον δυνάμεθα διαιρέσει τους Αλβανούς εις δύο μεγάλους κλάδους εις Γκέγκας (ων Ιλλυριοι, Μαυροβούνιοι, Μυρδίται, Κούκοι, Πουλάται και λοιποί) και Τόσκους, ένθα, ως προείπομεν, και άλλοτε εγένοντο εξ Ηπείρου μεταναστεύσεις…Όλοι δε οι Τόσκοι καθορώσιν ότι το μέλλον αυτών εστί σφιγκτώς συνδεδεμένον τω του Ελληνισμού, ως και οι Θυάμιδες (Τσάμιδες) και Ιάπυδες (Λιάπηδες)…Οι Τόσκαι ή Τόσκιδες κατέχουσιν την μέσην Αλβανιαν, την Μουζακίαν, την χώραν του Βερετίου και του Τομάρου την Τομορίτσαν και μέχρι της Πρεμέτης. Η Θυαμουρία (Τσιαμουρία) περιλαμβάνει τους περί τον Θύαμιν και από Μαργαριτίου και Παραμυθίας οικούντας Αλβανούς…Ουδείς των κατοίκων της Αλβανίας ηνέχθη ποτέ ουδ’ ανεχθήσεται ίν’ απαρνηθεί την καταγωγήν αυτού την προγονικήν, την εκ των Πελασγών, και να ευρεθεί γεγυμνωμένος ως ξένος των εθνικών αυτού παραδόσεων, εφ’ αις σεμνύνεται, αναλογιζόμενος ότι προπάτορας έχει τον Ηρακλή, τον Αχιλλέα, τον Πύρρον…Οι Αλβανοί ονομάζονται μεταξύ αυτών Σκηπετάροι, η δε χώρα ολόκληρος Σκηπερία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο Robert Gordon Latham λέει: «Είναι πλέον βέβαιο ότι υπήρχε Σκιπετάρικο (αλβανικό) αίμα σε περισσότερους από έναν αρχαίους ήρωες. Υπήρχε σκιπετάρικο αίμα στις φλέβες περισσοτέρων τους ενός βασιλιάδων του αρχαίου ελληνιστικού κόσμου. Ο Πύρρος για παράδειγμα και οι Τημενίδες της Μακεδονίας ήταν πιθανόν περισσότερο ή λιγότερο Σκιπετάροι» (The Nationalities of Europe, p. 7, 1863).

    Την πανάρχαια πελασγική καταγωγή των Αλβανών υποστηρίζει η Encyclopedia Americana (vol.1, ed. 1951), η οποία γράφει: “The Albanians are among the oldest people in Europe...Descendants of the ancient Pelasgi, the Albanians are one of the Dinaric physical type…Modern Albanians are said to speak a language compounded of Illyrian, Thracian, Latin, Slav and Turkish. By some, the Albanian language is thought to be based upon the speech of the ancient Pelasgi. By others it is believed to be one of the eight chief Indo-European group”. Δηλαδή «οι Αλβανοί είναι ένας από τους αρχαιότερους λαούς της Ευρώπης, απόγονοι των Πελασγών και ότι ανήκουν στον διναρικό ανθρωπολογικό τύπο. Οι σημερινοί Αλβανοί θεωρούνται ότι μιλάνε μία γλώσσα σύνθετη από Ιλλυρικά, Θρακικά, λατινικά, σλαβικά και τουρκικά στοιχεία. Από κάποιους η Αλβανική γλώσσα θεωρείται ότι βασίστηκε πάνω στη γλώσσα των αρχαίων Πελασγών..».

    Ο Arnold Sherman στη σελίδα 11 του βιβλίου του «Αλβανία, ο τσακισμένος αετός των Βαλκανίων (εκδ. Ίνδικτος) γράφει: «Οι Ιλλυριοί ήταν πιθανότατα οι Πελασγοί που πολύ αργότερα αναφέρουν οι Έλληνες κλασσικοί συγγραφείς ως τους αυτόχθονες κατοίκους των περιοχών της Ελλάδας και ανατολικών νησιών της Μεσογείου. Γνωρίζουμε επίσης ότι η αλβανική γλώσσα…κατά πάσα πιθανότητα είναι η μοναδική επιζώσα γλώσσα από την ομάδα των θρακοϊλλυρικών γλωσσών που κάποτε μιλούσαν οι παλαιότεροι κάτοικοι της Βαλκανικής Χερσονήσου».

    Ο Λ. Σ. Σταυριανός, καθηγητής ιστορίας του πανεπιστημίου Northwestern, στην ελληνική έκδοση της Μεγάλης Αμερικανικης Εγκυκλοπαίδειας, τ.2, σελ. 120-122, γράφει: «Οι Αλβανοί είναι απόγονοι των αρχαίων Ιλλυριών. Οι Αλβανοί συγκαταλέγονται μεταξύ των αρχαιότερων λαών της Ευρώπης. Η αλβανική γλώσσα ανήκει εις τον θρακοϊλλυριακόν κλάδον της ινδογερμανικής γλωσσικής ομοφυλίας. Βάσις της σημερινής αλβανικής είναι η πανάρχαια Ιλλυρική. Ο Δημήτριος Καμάρδα ησχολήθη με την αλβανικήν γλώσσαν και κατέλιπε περισπούδαστας μελέτας, εξ ων σημαντικώτεραι είναι το Δοκίμιον συγκριτικής γραμματολογίας επί της αλβανικής γλώσσης και το Παράρτημα, καταδεικνύουσαι την στενήν συγγένειαν της αλβανικής προς την ελληνικήν». Ο Σταυριανός όμως λέει ότι οι Ιλλυριοί είναι ξεχωριστή πολιτισμική οντότητα από την Ελληνική και ότι οι Ιλλυριοί (αλλά και οι Θράκες) ήταν βάρβαρα φύλλα (The Balkans since 1453).

    Ο καθηγητής Κ. Άμαντος σε κείμενο που έχει γράψει στην εγκυκλοπαίδεια Πυρσός-Δρανδάκης στο λήμα Αλβανοί, γράφει:
    «Παρά τις αντιρρήσεις αυτές δεν πιστεύω ότι είναι δυνατόν να αρνηθούμε την ιλλυρική αρχή των Αλβανών. Ίσως όμως προσετέθησαν σε αυτούς και Θράκες, ο ευκινητότερος λαός της χερσονήσου του Αίμου».

    Ο Αθανάσιος Γιάγκας στον πρόλογο του βιβλίου του Hammond για την Ήπειρο, προπαγανδιστικά γράφει: «Κι όλοι γνωρίζουμε ότι με τη βοήθεια του Κάδμου οι Εγχελείς όχι μόνο αναχαίτισαν τους Ιλλυριούς, μα και τους νίκησαν και τους υπέταξαν». Όμως οι Εγχελοί ήταν Ιλλυρική φυλή και ο Κάδμος θεωρείται από τους Έλληνες ως πατέρας του Ιλλυριού. Αλλά και αν οι Εγχελοί δεν ήταν Ιλλυριοί, τότε ποια Ιλλυρική φυλή πολέμησε με τους Εγχελούς; Τελικά μεγαλύτεροι προπαγάνδα κάνουν οι Έλληνες, οι ξένοι ή οι Αλβανοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Η εκδοτική Αθηνών γράφει: «…και μεγάλων λιμένων, όπως η Απολλωνία, το Δυρράχιο και οι πόλεις της δαλματικής ακτής, που είχαν ιδρυθεί σε βαρβαρικό περιβάλλον, του οποίου ο εξελληνισμός παρέμεινε επί μακρόν πολύ επιφανειακός. Τα ονόματα που απαντούν στις νεκροπόλεις της Επιδάμνου-Δυρραχίου αποδεικνύουν ότι ο πληθυσμός μιας τέτοιας πόλεως δεν ήταν αμιγής και αριθμούσε πολλούς κατοίκους με ονόματα ιλλυρικά».

    Ο Hobhouse παρατηρούσε πως πλησιάζοντας στο Αργυρόκαστρο άλλαζε η ενδυμασία των χωρικών και τη φαρδιά μάλλινη φουστανέλα των Ελλήνων αντικαθιστούσε η βαμβακερή των Αλβανών, ενώ χρησιμοποιούσαν πλέον περισσότερο την αλβανική γλώσσα. Ενώ μέσα στην πόλη των Ιωαννίνων οι Χριστιανοί κάτοικοι μιλούσαν περισσότερο τα ελληνικά, εντούτις στην Ηπειρωτική ύπαιθρο οι περισσότεροι μιλούσαν Αλβανικά ενώ ελληνικά μιλούσαν περισσότερο οι άνδρες.

    Όσον αφορά στο Αργυρόκαστρο, ο Holland, ο οποίος επισκέφτηκε την Αλβανία το 1812, αναφέρει ότι η πόλη είχε πληθυσμό 4.000 οικογενειών από τις οποίες μόνο 140 ήταν ελληνικές (H. Holland, Ταξίδια στα Ιόνια νησιά, Ήπειρο, Αλβανία, σελ. 272, εκδ. 1899). Οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιώνονται από στοιχεία που δημοσίευσε το 1913 το γενικό στρατηγείο του ελληνικού στρατού, σύμφωνα με τα οποία από τους 11.590 κατοίκους του Αργυροκάστρου οι 9.895 ήταν Αλβανοί και μόνο 1695 Έλληνες (R. Puax, Δυστυχισμένη Βόρειος Ήπειρος, εκδ. 1913).

    Ο Holland γράφει επίσης ότι οι Χειμαριώτες ανήκουν στην αλβανική φυλή των Λιάπηδων, οι οποίοι ήταν εγκατεστημένοι ανάμεσα στην Αυλώνα και στο Δελβίνο. Άρα το ότι οι Χειμαριώτες είναι δίγλωσσοι (ασχέτως αν έχουν αποκτήσει ελληνική εθνική συνείδηση), δεν είναι αλβανική προπαγάνδα του Χότζα.

    Ο Αραβαντινός το 1856, αναφερόμενος στην Κορυτσά του 1856, γράφει ότι η πόλη κατοικείτο από 2000 οικογένειες, σχεδόν όλες οικογένειες Αλβανών (Π. Αραβαντινός, Χρονογραφία της Ηπείρου, τόμος 2, σελ. 41, εκδ. 1856).

    Επίσης, όπως φαίνεται οι Έλληνες της Αλβανίας (οι Βορειοηπειρώτες) μετανάστευσαν εκεί από νοτιότερα μετά τον 13ο αιώνα και δεν έχουν καμιά σχέση με τους αρχαίους Έλληνες της Ιλλυρίας. Αυτό άλλωστε το μαρτυράει η πλήρης ανυπαρξία ιχνών αρχαιοελληνικής γλώσσας στην περιοχή, όπως στη γλώσσα των Ποντίων για παράδειγμα. Άρα η ιδανική εικόνα μια ελληνικής Βορείας Ηπείρου που την εξαλβάνισαν οι κακοί Αλβανοί με τη δημιουργία του αλβανικού κράτους, είναι μια εθνική νεοελληνική φαντασίωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Τα στοιχεία δεν είναι προς στιγμή διαθέσιμα ούτε παύει η έρευνα και μελέτη....
    Με τα ανωτέρω αποδεικνύεται κάτι;Με αποτελέσματα σύγχυσης δεν ασχολείται καμμία επιστήμη.Ας υποσημειωθή,υπενθυμισθή πως ο στρατωνισμός δεν είναι λύση και η μαζική αποστολή ανυποστάτων θεωριών σποράδην,ένθεν κακείθεν εγγύηση για την κατανόησή του του τεραστίου αυτού ζητήματος τόσο της γλώσσας όσο και της εθνολογικής σύστασης ενός πληθυσμού ανθρώπων..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΝΑΙ ΡΕ ΑΛΑΝΙ ΤΟΝ 13 ο ΑΙΩΝΑ ΠΡΩΤΟ ΑΝΕΒΗΚΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙΣ...... ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝΕ ΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΦΥΛΙΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΝΕ'''''ΔΕΝ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ''';;;;;....ΑΙΝΤΑ ΑΛΙ ΣΟΛΙΟΤΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΛΕΣ....ΜΑΛΛΟΝ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝΕ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΤΟΝ 15 ΑΙΩΝΑ...ΑΦΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΗ ΛΕΞΗ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΠΙΣΗΣ Ο ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΕΙΣΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΧΕΡΙΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ.....ΑΡΑ ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΟΥΣΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΙΛΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ Η Ο ΜΙΑΟΥΛΗΣ Η Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣΤΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΠΕΡΑΙΒΟΣ..........
    Οι Τσάμηδες κατοικούσι την παλαιάν Θεσπρωτίαν, νυν δε λεγομένην Παρακάλαμον, η κατοικία των αρχίζει από το Σούλιον και τελειώνει εις τον Δώδωνα (Μπίστριτζα) ποταμόν, είναι θρήσκοι, αλαζόνες και ορμητικότεροι από τους άλλους εις τους πολέμους, όστις όμως ανθέξη την πρώτην ορμήν των, εύκολα τους τρέπει έπειτα εις φυγήν, επειδή είναι καθ΄ υπερβολήν αμφιρρεπείς` δεν φυλάττουσι τόσον τας συμφωνίας και υποσχέσεις, ευφημίζονται δε παρά πάντων ως επιτηδειότεροι χορευταί, και τοις αρέσκει ο πολύτιμος ιματισμός` είναι εύρωστοι και εύσχημοι` και μολονότι ομιλούσι την αλβανικήν διάλεκτον, ως φυσικήν αλλά και μετά την απλοελληνικήν, εκφράζονται όμως ορθώς άνδρες τε και γυναίκες
    ΔΗΑΛΑΔΗ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ [ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ] ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟ......ΑΡΑ ΠΕΡΙΞ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ...ΑΡΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ=ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ=ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ....ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΟΛΗ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΑΦΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΛΙΚΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΩΝ .......
    ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΘΟΤΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟ ΠΡΙΝ...ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΤΕ ΕΙΣΗΛΘΑΝΕ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΕΝΩ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.....
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΑΙΒΟΣ ......ΟΤΙ''''''και μολονότι ομιλούσι την αλβανικήν διάλεκτον, ως φυσικήν αλλά και μετά την απλοελληνικήν, εκφράζονται όμως ορθώς άνδρες τε και γυναίκες και μάλιστα όσοι κατοικούν τα πέριξ της Παραμυθία''''....ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΧΑΝΕ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1670 [200 ΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΔΟΝ ΔΗΛΑΔΗ] ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ......ΑΡΑ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ.......
    ΕΙΤΕ ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΔΙΓΛΩΣΣΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ [ ΟΣΩΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ] ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΦΟΥ ΕΚΜΟΘΣΟΥΛΜΑΝΙΣΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΔΙΑΚΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ [ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΙΧΑΝ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΤΕΙ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ-ΕΘΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΜΟΛΙΣ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΘΕΝΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ] ΓΙΝΑΝΕ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ....Η ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΚΣΙΣΛΑΜΙΣΘΕΝΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΤΟΝ 14ο ΑΙΩΝΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΚΤΗΜΑΤΑ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΟΥΣΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ.... ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ Η ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.....ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ......ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ...ΜΕΤΑ ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ...ΜΕΤΑ ΔΑΚΟΡΟΥΜΑΝΙΚΕΣ ΓΟΤΘΙΚΕΣ ΝΟΡΜΑΝΔΙΚΕΣ ΑΒΑΡΙΚΕΣΚΛΠ...ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΗΓΗ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΑΝΕ ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ...ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ....
    Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος για την εποχή του Ηράκλειου γράφει:
    ..."Και επειδή η νυν Σερβλία καί παγανία καί η ονομαζομένη Ζαχλούμων χώρα καί Τερβουνία καί η των Καναλιτών υπό την εξουσίαν του βασιλέως Ρωμαίων υπήρχον, εγένοντο δε αι τοιούιαι χώραι έρημαι παρά τών Αβάρων από των εκείσε γαρ Ρωμάνους τους νύν Δελματίαν καί τό Δυρράχιον οίκούντας απήλασαν"...
    Εδώ περιγράφεται η ερήμωση της Ιλλυρίας μέχρι και του Δυρραχίου και ο εποικισμός υπο των Αβάρων.
    ΜΟΝΟ 400 ΛΕΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΛΑΟ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΕ...ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ......ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ [ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΛΑΟ ΚΑΤΑΚΤΟΥΣΑΝΕ ] ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.....ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΙΧΘΗΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ [ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ] ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΓΕΝΙΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ....ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΑΛΒΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΛΒΑΝΙΑ..
    ''''''''ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟ ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΓΙΟ Η ΑΛΛΟΝ ΣΥΓΓΕΝΗ''''''''
    ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ........

    ΟΝΜΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΩΣ ΤΑ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΑ ΟΡΗ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΩΣ''''ΠΑΛΑΙA ΗΠΕΙΡΟΣ''' ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΙΡΙΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.......

    ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΡΗΤΣΑΣ ΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΥΡΡΑΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΟΥΓΙΑ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ''''ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ'''...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΔΥΟ ΦΥΛΕΣ ..... ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΛΥΡΙΚΑ ΦΥΛΑ [ΤΑΥΛΑΝΤΙΟΙ ΠΑΡΘΙΝΟΙ ΕΓΧΕΛΕΙΣ ] ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΑ [ ΠΑΡΑΥΟΙ ΔΕΞΑΡΟΙ ΑΝΤΙΤΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΕΠΕΛΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΠΟΛΗΣ]........ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΥΡΑΧΙΟΥ ΕΙΧΝΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ '''ΙΛΛΥΡΙΚΟ''' ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΑΜΙΓΩΣ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.......ΝΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ.....ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ-ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ-ΤΟΣΚΗΔΕΣ ........ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ...ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ.......
    ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ....ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΑΝΩ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ.....
    ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΣ.......ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΤΟΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΠΕΚΤΑΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ....ΚΑΙ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ........ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΑΦΟΥ ΗΡΘΑΝΕ ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΠΡΟΣΜΙΞΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ....

    ....ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΟΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΣΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ.....ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ Η ΕΛΛΗΕΝΕΣ ΒΛΑΧΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ'' ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ '''''ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ''''ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΡΟΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΥΛΕΣ ΓΟΤΘΩΝ ΑΒΑΡΩΝ ΚΛΠ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ.....ΑΚΟΜΑ Ο ΝΟΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΛΑΒΙΚΑ ΤΟΠΟΝΥΜΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΛΑΒΩΝ ΠΑΡΟΔΙΚΗ Η ΜΟΝΙΜΗ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΑ ΣΛΑΒΙΚΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ .....
    ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ....ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΣΚΕΡΙΑΣ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΗ] ΦΟΡΙΕΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΦΟΡΑΝΕ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΑΡΑΒΙΚΗ....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΟΥΣ.......ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΣΚΕΡΙΑΣ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΠΟΙΟ ΒΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο '''ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΠΑΘΙΩΝ''''.....
    .ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚ [ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ]
    ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ......ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ....ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ...ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΟΙ ΠΙΟ ΣΩΜΑΤΩΔΗΣ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ....ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ.....ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΔΥΡΑΧΙΟ ΤΙΡΑΝΑ ΑΧΡΙΔΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΙΚΙΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΝΟΤΙΩΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΑ ΟΡΗ[ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΡΙΑΣ] ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΤΟΣΚΕΡΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ......
    ΑΠΠΟΛΩΝΙΑ ΕΠΙΔΑΜΝΟ ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ ΑΝΤΙΠΑΤΡΕΙΑ ΒΥΛΛΙΣ ΑΜΑΝΤΕΙΑ ΑΥΛΩΝΑ ΚΛΠ
    ΔΗΛΑΔΗ ΑΝ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΗΤΑΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΖΟΤΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΙΛΛΥΡΙΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΝΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ [ ΠΧ ΤΟΥ 1770 ΚΑΙ ΤΟΥ 1821]....Η ΜΙΑ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝΕ ΑΠΟ ΑΜΙΓΩΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ [ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΝΙΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ]
    ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΕΡΗΜΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ.........ΑΥΤΕΣ Η ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΩΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ [ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΣΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΡΑΓΙΑ ΤΟΥΣ]...ΑΠΟ ΚΕΙ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΔΡΩΝΑΝΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΟΙ ΚΟΝΙΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝΕ ΜΕΣΩ ΛΑΜΙΑΣ ΘΗΒΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΙΣΘΜΟΥ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ [ ΑΦΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΛΕΗΛΑΤΟΥΣΑΝΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ]......ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ ΤΟ 1822........
    Η ΑΛΛΗ ΗΤΑΝ Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΑ.....ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝΕ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.....ΑΥΤΟΙ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ [ ΑΝ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΝΕ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΧΑΝΕ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ ] ΑΦΟΥ ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΣΑΝΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ [ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΕΛΒΙΝΟΥ ΤΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ [ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ ΦΙΛΙΑΤΙ ΓΑΡΔΙΚΙ ΚΛΠ] ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝΕ ΜΕΣΩ ΠΑΡΓΑΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΑΙΤΟΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΡΙΟ ΑΝΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΑΡΝΑΓΑΝΕ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ......
    ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΑΝΕ ΤΟΤΕ ΦΕΡΝΑΝΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ....ΤΕΤΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΗ ΠΑΣΑ ΤΗΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ....
    '''επεθεώρησε καί συνεκέντρωσε τόν στρατόν του συγκείμενον ως επί τό πλείστον από πολίτας Σκοδριανούς [Αλβανους της Σκονδρας] καί από τούς ορεινούς Λατίνους (καθολικούς Αλβανους) τής Λέσνιας καθώς καί από τά μικρά πασαλίκια τής Γκεκαριάς, Ιπέκα, Πίσδενα, Ιάκωβα, Βράννα, Ντίμπρα, Όχριδα, Ελμπάσανη καί λοιπά καί από Αλβανούς, όλος δέ ο αριθμός ούτος ήτο περί τάς είκοσι χιλιάδας.
    ΑΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ...ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ, ΔΙΑΚΟΒΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ,ΝΤΙΜΠΡΑΣ, ΕΛΜΠΑΣΑΝΙ ΟΧΡΙΔΑ ΚΛΠΚΛΠ
    Διαδοθείσης τής φήμης ότι ο πασσάς τής Σκόδρας εκστρατεύει κατά τής Ελλάδος παραχρήμα διεδόθη εφ' όλων τών Οθωμανών τής ευρωπαϊκής Τουρκίας η είδησις αύτη καί ήρχισεν ένας αλλαλαγμός χαράς, διότι άπαντες επίστευον μετά πολλής πεποιθήσεως, ότι εκστρατεύοντος τού πασσά τής Σκόδρας κατά τής Ελλάδος, βεβαίως αύτη τετέλεσται, διότι εάν οι Έλληνες απειθήσωσι καί δέν υποταχθώσιν, ο ήρως ούτος θέλει απεράσει όλους αυτούς εν στόματι μαχαίρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΩΣ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΥΠΗΡΞΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΥΠΟ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΑΠΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ[ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ] ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΤΕ ΓΝΩΣΤΟΙ ΩΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.....ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΙΧΑΤΕ ΑΠΟΙΚΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΒΑΡΔΟΥΝΟΧΩΡΙΑ...ΣΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΕΚΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΩΣ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ.....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ....'''''''''ΑΛΒΑΝΙΚΟ''''''''' ΤΑΥΓΕΤΟ.....ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΙΚΗΣΑΤΕ 3 ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ... ΤΟΝ ΛΑΛΑ ΤΗΝ ΖΑΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΝΔΡΑΖΑ......ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΗΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ..'''''.ΑΥΤΟΧΘΟΝΟ ΙΛΛΥΡΙΟΠΕΛΑΣΓΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ'''''.....ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.....ΑΠΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΑΠΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ ΑΠΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ..........ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΛΑΛΑΣ ΗΤΑΝ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ....ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΛΑΛΑΙΩΝ ΤΟΥΡΚΟΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ 1821......
    Ιμπραήμ Λαλαίος, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στο Λάλα και την Πάτρα
    Χάντζος Λαλαίος, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στο Λάλα την Πάτρα
    Τζαφέρ Φειδάς, Λαλαίος Τουρκαλβανός έδρασε το 1821.
    Νεφέζης Καραχούσος, Λαλαίος Τουρκαλβανός σκοτώθηκε το 1821.
    Μουσταφάς Χάτζος, Λαλαίος Τουρκαλβανός σκοτώθηκε το 1821.
    Μπέικος Κεχαγιάς, Τουρκαλβανός διαπραγματευτής των Λαλαίων.
    Κουτσοραίπ Αγάς, Λαλαιος Τουρκαλβανός έδρασε το 1821.
    Ρουμπής Βαρδουνιώτης, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στην πολιορκία της Τριπολιτσάς.
    Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΛΑΙΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΔΟΥΝΟΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΣΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΤΕΦΘΑΣΑΝ ΔΙΩΓΜΕΝΟΙ-ΔΙΑΚΟΝΙΑΡΗΔΕΣ-ΜΑΥΡΟΦΟΡΕΜΕΝΟΙ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΜΩΡΙΑ [ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΣΟΣ ]....

    ΕΚΕΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ '''' ΙΩΝΙΚΗ ΦΑΛΛΑΓΓΑ''''
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ''''ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΦΑΛΛΑΓΓΑ'''
    ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΤΗ ΛΕΓΟΜΕΝΗ '''ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ''''
    Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΙΩΝΙΚΗΣ ΦΑΛΛΑΓΓΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΕΤΕΘΗΣΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑΡΑ TON ΟΠΟΙΟ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑΝΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. XOΡMOBITAI.....ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟΙ OI KATOIKOI ΤΗΣ ΛΕΚΛΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΟΡΜΟΒΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΕΠΕΛΕΝΙΟΥ......ΩΣ ΧΟΡΜΟΒΙΤΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ.....ΕΚ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΛΕΚΛΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ....ΚΑΤΕΒΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 1821.....ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.....ΕΝΑΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ'''' ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ''''' ... ΟΝΟΜΑΤΙ ΝΤΑΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ....ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝΕ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥΝΕΛ ΠΟΥ ΦΤΑΝΑΝΕ ΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΕΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ....ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΤΑΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΚΛΙΩΤΕΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΑΝΤΙΛΑΓΟΥΜΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΙ Η ΕΚΡΗΞΗ ΕΚΤΟΝΩΝΟΤΑΝΕ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΓΟΥΜΙΩΝ Η ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΓΟΥΜΙ ΤΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΩΣ ΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΣΒΗΝΕ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ.....ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ.....
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ....ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ .....ΤΙ ΝΑΠΕΙΣ..... ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΦΤΑ ΧΩΡΙΑ [ΒΟΥΝΟ ΚΗΠΑΡΟ ΚΟΥΔΕΣΙ ΔΡΥΜΑΔΕΣ ΠΑΛΑΣΑ ΧΕΙΜΑΡΑ ΠΥΛΙΟΥΡΙ]....200 ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΝ ΣΠΥΡΟΜΗΛΙΟ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝΕ ΤΟ 1825 ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ ΕΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ ΤΟ 1829...ΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ....ΕΚΕΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ ΥΨΗΛΑΝΤΗ [ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ] ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ , ΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ,ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ, ΤΗΣ ΙΩΝΙΚΗΣ ΦΑΛΛΑΓΓΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΩΝ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗΣ ΦΑΛΛΑΓΓΑΣ ΚΛΠ ΚΠΛ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΩΣ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΥΠΗΡΞΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΥΠΟ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΑΠΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ[ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ] ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΤΕ ΓΝΩΣΤΟΙ ΩΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.....ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΙΧΑΤΕ ΑΠΟΙΚΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΒΑΡΔΟΥΝΟΧΩΡΙΑ...ΣΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΕΚΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΩΣ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ.....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ....'''''''''ΑΛΒΑΝΙΚΟ''''''''' ΤΑΥΓΕΤΟ.....ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΙΚΗΣΑΤΕ 3 ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ... ΤΟΝ ΛΑΛΑ ΤΗΝ ΖΑΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΝΔΡΑΖΑ......ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΗΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ..'''''.ΑΥΤΟΧΘΟΝΟ ΙΛΛΥΡΙΟΠΕΛΑΣΓΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ'''''.....ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.....ΑΠΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΑΠΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ ΑΠΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ..........ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΛΑΛΑΣ ΗΤΑΝ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ....ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΛΑΛΑΙΩΝ ΤΟΥΡΚΟΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ 1821......
    Ιμπραήμ Λαλαίος, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στο Λάλα και την Πάτρα
    Χάντζος Λαλαίος, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στο Λάλα την Πάτρα
    Τζαφέρ Φειδάς, Λαλαίος Τουρκαλβανός έδρασε το 1821.
    Νεφέζης Καραχούσος, Λαλαίος Τουρκαλβανός σκοτώθηκε το 1821.
    Μουσταφάς Χάτζος, Λαλαίος Τουρκαλβανός σκοτώθηκε το 1821.
    Μπέικος Κεχαγιάς, Τουρκαλβανός διαπραγματευτής των Λαλαίων.
    Κουτσοραίπ Αγάς, Λαλαιος Τουρκαλβανός έδρασε το 1821.
    Ρουμπής Βαρδουνιώτης, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στην πολιορκία της Τριπολιτσάς.
    Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΛΑΙΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΔΟΥΝΟΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. …Ουδείς των κατοίκων της Αλβανίας ηνέχθη ποτέ ουδ’ ανεχθήσεται ίν’ απαρνηθεί την καταγωγήν αυτού την προγονικήν, την εκ των Πελασγών,
    ΡΕ ΑΛΗ ΣΟΥΛΙΩΤΗ ΜΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΑΝΕ ΜΕ ΥΦΟΣ ΕΞΥΜΝΗΤΙΚΟ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΛΒΑΝΟΦΙΛΙΑΣ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΑΣ ΦΥΛΕΤΙΚΗΣ.....ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΟΧΙ ΝΑ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΚΑΤΑΓΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝ ΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΙΛΛΥΡΙΟΣ Η ΠΕΛΑΣΓΟΣ;;;......ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ....Η ΜΟΝΗ ΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΗΤΑΝ Η ΛΕΞΗ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ....ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ....ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Άρα το ότι οι Χειμαριώτες είναι δίγλωσσοι (ασχέτως αν έχουν αποκτήσει ελληνική εθνική συνείδηση), δεν είναι αλβανική προπαγάνδα του Χότζα.
    ΜΠΡΑΒΟ ...ΔΙΓΛΩΣΟΙ...ΔΙΓΛΩΣΟΙ ΓΡΑΙΚΟΙ-ΕΛΛΗΝΕΣ -ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΟΙ Η ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΙ.....ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥΣ.....ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 500 ΧΡΟΝΙΑ.....ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΣΤΕΛΝΑΝΕ ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΟΥΣΑΝΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΑ ΔΥΤΙΚΩΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ .....''''''ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΙΚΙΑ ...ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΝΟΥΝ ΤΑ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ''''''''....ΕΚΕΙ ΓΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΝΙΑΤΩΝ ΤΟΥ ΚΡΟΚΟΔΕΙΛΟΥ ΚΛΑΔΑ.....
    ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΛΙΑ ΑΚΟΜΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΕΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΗ ΧΙΜΑΙΡΑ ΤΑ ΠΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ.....ΑΡΑ ΔΕΝ ΑΠΕΚΤΗΣΑΝ ΚΑΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ..ΤΗΝ ΕΙΧΑΝΕ ΑΠΟ ΠΑΠΠΟ ΠΡΟΣ ΠΑΠΠΟ....ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΞΑΛΒΑΝΙΣΕΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ...ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ...ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1944 ΤΟ 70 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΙΧΕ ΟΜΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ''ΤΟΥΤΑΧΙΡΙ ΜΕΤΟ'' ΤΖΕΛΛΙΛΙ ΤΑΡΕ'' ''ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΤΕΠΕΛΕΝΛΗ'' ''ΟΜΕΡ ΒΡΥΩΝΗ''ΜΟΥΣΤΑΗ ΠΑΣΑ ΤΗΣ ΣΚΟΝΤΡΑ''' ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΠΟΥ '''ΒΟΗΘΗΣΑΝΕ'''' ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΟ 1821....ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΥΡΡΟΣ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΝΕΤΕ ΑΠΙ ΧΟΤΖΑ ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΝΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΥΣ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ [ ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤ ΑΥΤΟΝ] ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ....ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΙΣΤΕΣ ΜΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΟΥΝ [ ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΒΑΝΟ ΠΑΛΙΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΕΙ]....ΣΤΗ ΛΙΣΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΝ '''ΑΛΒΑΝΟ-ΙΛΛΥΡΙΟ'' ΠΥΡΡΟ [ ΠΑΡΟΤΙ ΩΣ ΟΝΟΜΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΛΗΚΟ ΠΥΡΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕ ΣΤΟΝ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΝΕΟΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ '''ΑΡΧΑΙΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ=ΚΡΥΦΟΙΛΛΥΡΙΟΙ''''] , ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΑΟΥΛΑΝ [ ΕΚ ΤΩΝ ΤΑΥΛΑΝΤΙΩΝ ΙΛΛΥΡΙΩΝ ] ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΙΛΛΙΡ [ΕΚ ΤΟΥ ΙΛΛΥΡΙΟς ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ '''ΟΝΟΜΑ''' ΑΡΜΠΕΝ [ ΠΡΟΦΑΝΗΣ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ]...ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΟΥ Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ [ ΑΦΕΡΝΤΙΤΑ ] [ ΩΣ ΑΡΧΑΙΟ ΙΛΛΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΥΤΟ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ] ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ...ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΟΤΝ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΙ...ΑΛΒΑΝΟΙΚΑΙ ΟΧΙΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΒΑΛΕΙ....ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΙΚΙΟΠΟΙΟΥΝΤΕ [ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΑ ΩΣ ΙΛΛΥΡΙΚΑ-ΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ]...ΑΣ ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ....ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΤΙΜΑΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΠΟΙΟΙ ΚΑΚΩΣ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΥΦΑΡΠΑΖΟΥΝ [ ΒΛΕΠΕ ΣΚΟΠΙΑ] ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΕΙΤΟΝΙΚΩΝ ΛΑΩΝ....ΒΛΕΠΕ ΟΜΗΡΟΣ=ΟΜΕΡ ΑΡΧΑΙΟΣ ΤΟΥΡΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ..ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΕΠΙ ΛΕΞΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΕΡΙ ΙΛΛΥΡΙΩΝ-ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΑΙΜΑ ΣΕ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΜΕΓΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΥΡΡΟ...ΑΡΑ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΓΕΛΙΟΜΑΣΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. KATI AKOMA...ΚΡΑΤΗΘΕΙΤΕ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ....ΟΙ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΞΕΡΑΝΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ [ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ] ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ [ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΤΑ ΕΜΑΘΑΝ ΕΚΕΙ]....ΙΔΟΥ
    Ας δούμε και μια επιστολή του έτους 1532, σωσμένη στο ελληνικό της πρωτότυπο, την οποία στέλνει ο «ιερεύς πρωτονοτάριος Χειμάρας» στον «συνιόρ Λαρκονη τζενεράλη του ρηάμη της Πουλίας.» Μέσω της επιστολής «γέροι της Χειμάρας και Αλβανητίας» εκτιμούν ότι «ο Τούρκος» σκοπεύει «να κατεβή εις τον Αυλώνα … και έπητα να περάση ειστην Μπούλια» (Floristan, J.M., Erytheia 13, 1992, p. 86
    ΜΠΡΑΒΟ.....ΑΥΤΟ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΟ 1532 ΑΡΑ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΟ ΓΛΩΣΣΙΚΟ ΕΞΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ ΜΕΣΩ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΣΥΝΕΒΗ ΤΟΝ 18ο ΑΙΩΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΤΡΕΙΣ ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ...ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ '''ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΓΡΑΙΤΖΙΑ'''....ΟΥΤΕ ΣΚΙΠΕΡΙΑ ΟΥΤΕ ΛΑΜΠΕΡΙΑ ΟΥΤΕ ΑΛΒΑΝΙ ΟΥΤΕ ΤΣΑΜΕΡΙΑ......ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΕΘΝΟΜΗΔΕΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ''''ΕΛΛΗΝΕΣ΄΄΄΄ ΕΘΝΙΚΟΙ ΑΝΤΕ ΣΤΗ ΣΚΙΠΕΡΙΑ Ε ΜΑΔΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΑΣ....''''ΠΡΩΤΑ ΟΙΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΟΙ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΜΑΘΑΝΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ''''...
    ΡΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ;;...ΤΟ ΠΟΙΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ...ΡΕ ΑΝΤΕ ΑΠΟ ΚΕΙ ....ΚΑΙ ΤΟ ΑΣΧΗΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΕΝΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ [ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΓΡΑΙΚΙΑ ] ΥΠΟΓΡΑΨΑΝΕ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΑ-ΑΛΒΑΝΙΚΑ - ΓΕΙΤΟΝΙΚΑ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ....ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΕΡΙΑ...ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΙΑΜΠΗΔΕΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΕΡΑΙΒΟΣ ΟΤΙ ΛΙΓΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ 3 ΑΙΩΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΛΑΓΑΝΕ [ ΚΑΙ ] ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ [ ΒΑΡΒΑΡΙΚΑ ΟΜΩΣ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ] ..ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΑΦΟΥ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΛΑΜΠΕΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΤΑ ΟΡΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΙΛΛΥΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΥΛΩΝ...ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΓΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ....Ωρικίην υπέρ αίαν ερείδεται Ελλάδος αρχή
    δηλαδή η ελλαδα αρχιζει από τη γη του Ωρικου [ ΠΑΝΩ ΑΠΟ του λογαρα το υψωμα κοντα στο σημερινο ντουκατι του Βλορε πανω δηλαδή από τα Ακροκεραυνια Ορη....
    ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ....ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΑΘΑΝΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...ΠΗΓΑΝΕ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΗΔΗ...ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ....ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΧΕΙΜΑΡΑ....ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ...
    ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ.....ΣΤΗ ΝΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ...ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΝΤΑ Η ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΙΑ ...ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ....΄ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΣΕ ΑΡΚΕΤΕΣ [ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ] ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΠΗΛΘΕ Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ....ΛΟΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ .. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΟΡΡΑ ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. ΕΠΙΣΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΙΑ ΕΓΚΥΚΟΠΕΔΙΑ ΘΑ ΔΕΙ ΟΤΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΠΥΡΡΟΣ , ΠΥΡΡΑ ΥΠΗΡΧΑΝΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ [ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΗ ΠΥΡΡΟ ] ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΝΟΜΑ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΔΕΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΘΗΚΕ-ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΝΑ ΤΟ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΙΛΛΥΡΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή