Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Το ΜΑΒΗ αναστήθηκε (;!) και επιτέθηκε στα γραφεία της "Προοδευτικής"!


Όπως ενημερώνει με ανακοίνωση της η Προοδευτική Κίνηση Κυπρίων Φοιτητών, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 17 Οκτωβρίου 2010, τα γραφεία της παράταξης στην Αθήνα δέχθηκαν επίθεση από μέλη του Μετώπου Απελευθέρωσης Βορείου Ηπείρου!

Συγκεκριμένα, όπως γράφεται στην ανακοίνωση, μέλη του Μ.Α.Β.Η επιτέθηκαν μέσα στο οίκημα της "Προοδευτικής" στην Αθήνα βάφοντας με σπρέι στους τοίχους συνθήματα που είναι διπλά γραμμένα στα πιο μαύρα κατάστιχα της ιστορίας του τόπου μας: «ΈΝΩΣΙΣ ή ΘΑΝΑΤΟΣ» καθώς και το όνομα της οργάνωσης που ανήκει ο δράστης.  

 «Με τον πλέον θρασύδειλο τρόπο, κατέβηκαν τα σκαλιά του οικήματος, κάνοντας ζημιά στην περιουσία της Προοδευτικής βεβηλώνοντας φωτογραφίες και αφίσες από τους αγώνες του φοιτητικού και του Λαϊκού κινήματος καθώς και το σύμβολο της επαναπροσέγγισης "Μισιαούλη και Καβάζογλου". 
Καλούμε κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό φοιτητή να τους καταδικάσει. Ο φασισμός δεν έχει θέση σε τούτο τον τόπο. Δεν έχει θέση στη νεολαία, ούτε σε ολόκληρο τον Κυπριακό Λαό!
Ο Λαός μας έχει ήδη υποφέρει αρκετά από τις πράξεις των πολιτικών τους πατεράδων... η ιστορία μας έχει βαφτεί με το αίμα των ανθρώπων που αντιστάθηκαν σε κάθε τι εθνικιστικό και σοβινιστικό για να πάψουν να δρουν ανενόχλητοι σε τούτο τον τόπο», 
έγραφε στη συνέχεια, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της κυπριακής φοιτητικής οργάνωσης.

Δεν έχουμε καμμία πρόθεση να εκθιάσουμε ή να δικαιολογήσουμε την πράξη αυτή, με όποιο χαρακτηρισμό και να θέλει να της δώσει κανείς.

Όμως δεν γίνεται να μην μας δημιουργηθεί η απορία:
Τι εννοούν οι αριστερών πολιτικών φρονημάτων Κύπριοι φοιτητές όταν χαρακτηρίζουν συνθήματα όπως το «ΈΝΩΣΙΣ ή ΘΑΝΑΤΟΣ» και «ΜΑΒΗ» ως διπλά γραμμένα στα πιο μαύρα κατάστιχα της ιστορίας του τόπου μας;

Ο αιώνιος πόθος του Ελληνικού Κυπριακού λαού, όπως ξέρουμε από την Ιστορία, δεν ήταν άλλος από την Ένωση με τη Μητέρα Ελλάδα, κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα από τους επαναστατικούς αγώνες κατά της αγγλικής αποικιοκρατίας το 1931 και το 1955 – 1959. Για να μην ανατρέξουμε πιο πίσω στην Επανάσταση του 1821.

Φαίνεται όμως πως οι συγκεκριμένοι νεαροί Κύπριοι φοιτητές ξεχνούν το δημοψήφισμα του 1950, στο οποίο το 97% των Ελλήνων Κυπρίων, που αποτελούσαν πάνω από το 80% του πληθυσμού της μεγαλονήσσου, ψήφισε την Ένωση με την Ελλάδα.
Και ακόμα περισσότερο ξεχνούν ότι η ιστορία της Κύπρου είναι γραμμένη με το αίμα Ηρώων όπως του Ευαγόρα Παλληκαρίδη, του Γρηγόρη Αυξεντίου και εκατοντάδων παλικαριών της ΕΟΚΑ που άφησαν την τελευταία τους πνοή στον Αγώνα για την Ελευθερία της ιδιαίτερης τους πατρίδας  βροντοφωνάζοντας το σύνθημα «ΈΝΩΣΙΣ ή ΘΑΝΑΤΟΣ».

Όσον αφορά τώρα την αναγραφή του αρκτικόλεξου «ΜΑΒΗ» στους τοίχους των γραφείων της «Προοδευτικής» αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι επανασυστήθηκε η παλαιά αντικατοχική απελευθερωτική οργάνωση, αλλά και μόνο που έμαθαν γι’ αυτήν, έστω και με αυτό τον τρόπο, πολύ ήταν για τους φοιτητές της αριστερίστικης παράταξης. 

Εξάλλου κατά καιρούς το όνομα «ΜΑΒΗ» χρησιμοποιήθηκε από διάφορες «παρέες» για διάφορους σκοπούς...
Αναδημοσίευση από:toorama

1 σχόλιο:

  1. Μου φαινεται απιστευτο το γεγονος οτι πηρε τετοια διασταση το θεμα,καθως τν επομενη ημουνα για καφε με ενα ατομο το οποιο εκανε αυτην την πραξη,να ζησει ο λεβεντης μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή