Τουρίστες από όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται για την Αλβανία όλο και περισσότερο, προσελκύονται από τις παρθένες ακτές της Μεσογείου και τις ποιοτικές υπηρεσίες που προσφέρει σε προσιτή τιμή. Η προσανατολισμένη στον τουρισμό ανάπτυξη, συχνά ανεξέλεγκτη και χωρίς επίβλεψη, είναι περισσότερο ορατή στην πρωτεύουσα των Τιράνων και κατά μήκος των ακτών της χώρας. Διευρύνονται οι δρόμοι σε προστατευόμενες περιοχές και τα πολυώροφα ξενοδοχεία σκιάζουν τα φυσικά τοπία που υπήρχαν προηγουμένως εκεί. Αυτή η άναρχη ανάπτυξη απειλεί την ίδια τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά στην οποία βασίζεται η τουριστική βιομηχανία.
Η αλβανική φύση προσφέρει πολιτισμικές και περιπετειώδεις εκδρομές που γεφυρώνουν προσεκτικά το χάσμα μεταξύ της τουριστικής ανάπτυξη και αυτής της απομακρυσμένης γεωγραφικά ορεινής περιοχής. Οι προορισμοί είναι μικρά αγροτικά χωριά όπως το Vermosh, το Valbona και το Theth. Ο στόχος είναι η διοργάνωση εκδρομών και περιπάτων που θα αποφέρουν οικονομικά οφέλη στον τοπικό πληθυσμό και θα βοηθήσουν να διατηρηθεί το περιβάλλον της Αλβανίας παρθένο για αναψυχή και απόλαυση και στο μέλλον.
Αναδημοσίευση από:balkans
Κατατοπιστική η ανάρτησή σας. Όμως όταν αναφέρεστε σε αλβανική φύση, γιατί δεν την ονομάζεται βορειοηπειρωτική φύση αφού στην πραγματικότητα οι περισσότεροι επισκέπτες έρχονται για την περιοχή της Βορείου Ηπείρου;
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ αλβανική φύση είναι κάπου βορειότερα.
Δεν είναι καλό για μας όλους τους Έλληνες να αποδεχόμαστε όρους που επέβαλαν άλλοι στην περιοχή.