Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010

Ο Τάβος παραιτείται από την κοινοβουλευτική ομάδα του Σ. Κόμματος


Οι πολιτικοί τριγμοί στα Τίρανα δεν έχουν τελειωμό. Έτσι  πριν από λίγο με γραπτή δήλωσή του ο βουλευτής του Σ.Κ  Βαγγέλης Τάβος φεύγει από την κοινοβουλευτική του ομάδα και ανεξαρτητοποιείται.
Στη δήλωσή του ο Τάβος αναφέρεται στους λόγους απομάκρυνσης αναφέροντας πως » με βαθιά λύπη και πολύ πικραμένος, θιγμένος στην προσωπικότητά μου, που δημιουργήθηκε με δουλειά και θυσίες, όχι μόνο από μένα αλλά και από χιλιάδες σοσιαλιστές του Αργυροκάστρου, που καιρό τώρα δεν τους υπολογίζει κανείς. Μετά από τέσσερεις θητείες στη βουλή ως εκποσωπος του Σ.Κ. , αναγκάζομαι να πάρω αποστάσεις  από τη σημερινή ηγεσία και να κάνω γνωστή την εναξαρτητοποιησή μου…»
Ο Βαγγέλης Τάβος επισημαίνει στη συνέχεια  πως  άλλος σημαντικός λόγος  είναι το γεγονός πως » κοντά στην ηγεσία του Σ.Κ. υπάρχουν άνθρωποι που εχουν πουλήσει τις εκλογές στο Αργυρόκαστρο, που είναι άνθρωποι της ίντριγκας και της δουλοπρέπειας και που με μηνύματα στο τηλέφωνο του προέδρου δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις», ενώ προλαμβάνοντας ίσως κάποιες αντιδράσεις  δηλώνει πως  » αισθάνομαι ηθική υποχρέωση να εξηγήσω στους ψηφοφόρους μου τις περιστάσεις που με υποχρεώνουν να λάβω αυτήν την απόφαση».
Στη δήλωσή του ο Τάβος δεν κάνει λόγο, εκτός  του ότι ανεξαρτητοποιείται, πως θα εισχωρέσει  σε άλλο κόμμα ή κοινοβουλευτική ομάδα.
Αναδημοσίευση από:deropoli.com

2 σχόλια:

  1. Επικίνδυνη χωματερή πετρελαϊκών αποβλήτων ο Αστακός

    Η πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου και τα μεγάλα λόγια ενταφιάζονται στη χωματερή των αραβικών πετρελαϊκών αποβλήτων του Αστακού.
    Ήδη δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που χωροθετεί την μονάδα χωρίς να έχει κατατεθεί καμία από τις επτά μελέτες που απαιτούνται, ούτε καν η μελέτη επικινδυνότητας που υποτίθεται πως ανέθεσε η κ. Μπιρμπίλη στη ΔΕΠΑ.
    Μέχρι σήμερα λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG.Το 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, το οποίο προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000. Ένα ακόμη ατύχημα συνέβη στην Τοσκάνη το 2009 όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι.
    Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν τις μεγάλες εγκαταστάσεις LPG, εμμέσως συνάγεται και από την πρόθεση των επενδυτών να εξάγουν την ηλεκτρική ενέργεια στην Ιταλία και παρ’ όλα αυτά επιλέγουν ως τοποθεσία εγκατάστασης την Ελλάδα. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή: ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
    Σημειώνεται ότι πάγια τακτική της γειτονικής χώρας είναι να εγκαθιστά ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μεγάλης όχλησης ή επικινδυνότητας σε γειτονικές χώρες, όπως συμβαίνει με τα ανθρακικά εργοστάσια σε Αλβανία και Μαυροβούνιο που θα αναπτύξουν ιταλικές εταιρείες.Ενώ εμείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα σας παρακαλούσα τα σχόλια σας να έχουν περιεχόμενο σχετικό με τη ανάρτηση.
    Αν θέλετε να προβάλετε κάποιο θέμα παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας στο
    nepirusonline@gmail.com

    Ευχαριστούμε,
    η ομάδα του Νorth Epirus Online

    ΑπάντησηΔιαγραφή