Μάρτιος 23, 2011.
Koço Danaj |
«Παρά τους ισχυρισμούς ότι η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο έχει σταθεροποιηθεί, η πραγματικότητα δείχνει το αντίθετο. Στο Κοσσυφοπέδιο υπάρχει αυξανόμενη αστάθεια. Υπάρχει μια κυβέρνηση μειοψηφίας, οι Αλβανοί βουλευτές κρέμονται από τα πόδια των Σέρβων και ενδέχεται σε κάποια στιγμή, οι τελευταίοι, όταν θα λάβουν εντολές από το Βελιγράδι να αποσυρθούν από την Κυβέρνηση. Υπάρχει ένας πρόεδρος που αντιπροσωπεύει μόνον το 2% των ψήφων των Αλβανών και εξακολουθεί να αμφισβητείται από το Συνταγματικό Δικαστήριο και θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει, τη στιγμή που η διεθνής κοινότητα κρίνει ότι πρέπει να γίνει έτσι. Αλλά ακόμη και στο Συνταγματικό Δικαστήριο οι Αλβανοί είναι μειοψηφία. Από τα 9 μέλη, μόνο οι τέσσερις είναι Αλβανοί, οι υπόλοιποι είναι ξένοι» γράφει ο ‘υποστηρικτής’ της «Φυσικής Αλβανίας», Koço Danaj, σε άρθρο του στην αλβανική ‘ Gazeta Mapo’.
Αναφερόμενος, μάλιστα, στην παρουσία της ευρωπαϊκής δύναμης στο Κοσσυφοπέδιο, θα σημειώσει:
«Η EULEX συνεχίζει να τηρεί ουδέτερη στάση ως προς το καθεστώς του Κοσσυφοπεδίου, που σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του, μάλιστα, ανέλαβε πρωτοβουλίες, πρόσφατα, για μια σειρά συλλήψεων πρώην μαχητών του UCK”.
Στη συνέχεια αναφέρεται στην κατάσταση του Κοσσυφοπεδίου με τα πολιτικά κόμματα τα οποία δεν έχουν την δυνατότητα να οδηγήσουν το λαό στα οράματά του.
Επισημαίνει ότι η δυσαρέσκεια ου αλβανικού στοιχείου μεγαλώνει πρώτα κατά της EULEX κατόπιν κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Μόνο οι ΗΠΑ έχουν μείνει ανεπηρέαστες από τη δυσαρέσκεια του λαού», σημειώωει χαρακτηριστικά.
Διατείνεται, ακόμη, ότι στις Βρυξέλλες, υπάρχουν υποστηρικτές του Γκιοργκέβιτς και του Μιλόσεβιτς, με αφορμή την έκθεση Marty για εμπορία ανθρωπίνων οργάνων στο Κοσσυφοπέδιο.
Και θα καταλήξει:
«Η ένωση με την Αλβανία είναι η μόνη λύση για το Κοσσυφοπέδιο, για ξεπεράσει την κρίση την οποία διέρχεται. Η «Αυτοδιάθεση», το «Κίνημα για την Ένωση», οι βουλευτές των κομμάτων του Κοσσυφοπεδίου: PDK, LDK, AAK και PSD, οφείλουν να απαιτήσουν επιτακτικά και επίσημα την συνένωση τους, με την Αλβανία.
»Το θέμα της ένωσης με την Αλβανία, δεν θα λύσει μόνο την κρίση του Κοσσυφοπεδίου, αλλά θα συμβάλει και στην επίλυση της υπάρχουσας κρίσης μεταξύ της Πρίστινα και των Τιράνων. Οφείλουν, έτσι, παρασκηνιακά τα κόμματα, ως πρώτο στάδιο να αρχίσουν να συζητούνε το αίτημα της συγχώνευσής τους με την Αλβανία.
» Και ας μην ξεχνάμε το 1912, όταν έκανε τη διακήρυξη της ‘φυσικής Αλβανίας’ ο Ισμαήλ Κεμάλι, στην Αυλώνα, είχε συμπεριλάβει σε αυτήν και το Κοσσυφοπέδιο.
--
«Ka vetëm një zgjidhje, Shqipëri Natyrale»
Gazeta Mapo,22.3.2011.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου