Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ο Παναγιώτης Μπάρκας για την 21η επέτειο της «Ομόνοιας»





Ο ΝΤΟΥΛΕΣ ΠΕΤΥΧΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΥΡΡΕΙΑ ΝΙΚΗ
(ΈΧΕΙ ΛΗΣΜΟΝΉΣΕΙ ΤΟ ΚΕΡΑΜΥΔΙ)
Τι έγινε στις 8 Γενάρη 2012 στη Δερβιτσιάνη; Αντικρίσαμε όλοι πόσο μακριά και ενάντια στα εθνικά συμφέροντα της ε. ε. μειονότητας οδήγησε την ΟΜΟΝΟΙΑ η νυν ηγεσία της.
Ως ο άνθρωπος που συνέταξα το πρώτο πρόγραμμά της και υπέγραψα πρώτος την ιδρυτική της πράξη και υπηρέτησα ως ένας από τους πέντε βουλευτές της το 1991, το λέω αυτό με πολύ πόνο.

Έχω επίσης να πω ότι από τις 5 Γενάρη που συγκεντρώθηκε για πρώτη φορά επίσημα η εξάδα για την ίδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, μέχρι της 22 Φλεβάρη 1991 καταφέραμε να ιδρύσουμε μια Εθνικό-πολιτική οργάνωση για να ενώσει όλους τους έλληνες ανεξαρτήτως ιδεολογικού πιστεύω.
Την ίδια περίοδο άρχισε ένας σκληρός αγώνας για να τεθεί υπό έλεγχο η ΟΜΟΝΟΙΑ. Πρώτα από τα Τίρανα και μετά από την Αθήνα. Ο έλεγχος αυτός έχει οδηγήσει την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, κατά των συμφερόντων της ε.ε.μ. το αποκορύφωμα σημειώθηκε στο θέμα της απογραφής του πληθυσμού οπότε αυτή η ηγεσία που εξυπηρέτησε άμεσα τους ακραίους εθνικιστικούς αλβανικούς κύκλους.
Για την απουσία μου στην επέτειο ίδρυση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ είχα μια μόνο απάντηση. Προτιμώ να μη μετάσχω στην επέτειο της οργάνωσης που αγωνίστηκα να ιδρυθεί, ορθοποδήσει και αντρωθεί, παρά να μετάσχω για να ενισχύσω την ηγεσία της, η οποία για τα μικροσυμφεροντά της έχει κατακερματίσει την ενότητα μας και κατασπαράξει τις εθνικές μας διεκδικήσεις.
Ο Βαγγέλης Ντούλες, διοργάνωσε την επέτειο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε μια αίθουσα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και δεν ντράπηκε διόλου να μιλήσει για εθνική ενότητα και εθνικούς στόχους.
Εκμεταλλευόμενος την επέτειο θέλησε να αντιστρέψει το βαρύ κλίμα στην ε.ε.μ και σε βάρος της ίδιας της ΟΜΟΝΟΙΑΣ που ο ίδιος δημιούργησε για να σώσει πολιτικά το τομάρι του.
Τόσα χρόνια μιλάει για ενότητα στόχων. Και το λέει αυτό αδιάντροπα πάνω στα συντρίμμια των εθνικών οραμάτων ίδρυσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, που ο ίδιος γκρέμισε. Ποιους εθνικούς στόχους λοιπών. Την ισοπεδωμένη και ανύπαρκτη πλέον παιδεία στην μητρική μας γλώσσα; Τις ανυπεράσπιστες περιουσίες μας, οι οποίες μια μετά την άλλη αλλάζουν χέρια; Τις επιχειρήσεις των παιδιών μας που κλείνουν η μια μετά την άλλη διότι δεν μπορούν να αντέξουν στον άνισο ανταγωνισμό; Την δημογραφική, οικονομική, πολιτιστική και εθνική αλλοίωση ακόμα και των περιοχών με αμιγή ελληνικό πληθυσμό; Την διάσπαση, εσωστρέφεια και το κυνήγι των μαγισσών, που ο ίδιος έκανε πραχτική για την πολιτική του επιβίωση; Τις ουρές για την κατοχύρωση των δικαιωμάτων μας στην Ελλάδα;…;…;
Οι εθνικές του ευθύνες είναι τέτοιες που η ιστορική μνήμη του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού θα έχει γι΄ αυτόν μόνο ένα μέτρο:- Τον στιγματισμό για την εθνική μας φθορά.
Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει για να αφήσει τον τόπο αυτό χωρίς μνήμη και η δημαγωγία του να κάνει το άσπρο μαύρο δεν θα μπορέσουν να τον βοηθήσουν για να μη αποδειχτεί αυτός που είναι. (Μιλάω για το Ντούλε, επειδή τα άλλα άτομα γύρω του είναι απλώς νεροκουβαλητές. Τα ικανά στελέχη, έστω και αργά τον εγκαταλείψαν, τόσο που η 15-χρονη ηγετική του πορεία χαρακτηρίζεται μόνο ως πορεία εγκατάλειψης στελεχών και συνεργατών).
Στις εκδηλώσεις για την 21-η επέτειο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ ο Ντούλες επανέλαβε την ίδια κατάχρηση. Μπήκε κάτω από την ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για να σώσει ξανά πολιτικά το τομάρι του.
Κατάφερε μόνο να παρασύρει στο παιχνίδι αυτό πολιτικούς εκπροσώπους της μάνα Ελλάδας. Δλδ, ποιος είπε σ΄ αυτούς ότι οι Έλληνες Βορειοηπειρώτες δεν θέλουν την ΟΜΟΝΟΙΑ; Το μήνυμα τους είναι ότι δεν θέλουν πλέον αυτή την ηγεσία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Μη μπερδεύουμε τα πράγματα. Αν οι πολιτικοί εκπρόσωποι από την Αθήνα θέλουν όντως την ΟΜΟΝΟΙΑ και τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό, το ελάχιστο που πρέπει να κάνουν είναι να καταδικάσουν το έργο αυτής της ηγεσίας. Διαφορετικά κινούνται και αυτοί στην ίδια πορεία φθοράς με το Ντούλε και είναι έτοιμοι να θυσιάσουν ένα εθνικό θέμα για μια ηγετική κλίκα.
Στις εκδηλώσεις της Κυριακής στο όνομα της ενότητας ακούστηκε και η άποψη για την μετατροπή της ΟΜΟΝΟΙΑΣ σε «Άτυπη Βουλή», δλδ, το ίδιο το όραμα με το οποίο η ΟΜΟΝΟΙΑ ιδρύθηκε το 1991.
Ο Ντούλες δεν διαφώνησε. Αλλά αντιτάχτηκε εκ΄ νέου με τον τρόπο του και στην ιδέα αυτή ενότητας. Εξαπόλυσε φαρμακερά βέλη κατά όλων των πολιτικών του αντιπάλων, που βρίσκονται στ΄ αλβανικά κόμματα, «τα οποία καταφέρονται , κατά τον Ντούλε, κατά των συμφερόντων της ε.ε.μ». Δεν ακούει τι λέει ο άνθρωπος. Διότι πρώτος αυτός επί 15 χρόνια τώρα συμμαχεί με το εκάστοτε αλβανικό κόμμα στην κυβέρνηση για τα συμφέροντα της ομάδας του. Επί 15 χρόνια ηγείται ενός παναλαβανικού κόμματος, το οποίο δυστυχώς το έχει ταυτίσει με την ΟΜΟΝΟΙΑ. (!!!) Τώρα, βρίσκεται στο συνασπισμό ενός αλβανικού κόμματος, το οποίο πασχίζει να έρθει στην εξουσία αναπτύσσοντας έναν αλβανικό εθνικισμό που θυμίζει τον ΧΙΧ αιώνα και που στηρίζεται στον ανθελληνισμό μέχρι παραλογισμό!
Ωστόσο, ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν βρίσκονταν στη Δερβιτσιάνη εκείνοι που απουσίαζαν, λησμόνησε ότι για να παρευρεθούν στην επέτειο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πολιτικοί εκπρόσωποι από την Ελλάδα κίνησε γη και ουρανό. Ενώ για να πραγματοποιήσει «την ενότητα εθνικών στόχων» δεν τόλμησε να σηκώσει τουλάχιστον ένα τηλέφωνο, σε ιδρυτές της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, πρώην στελέχη, σε έλληνες βουλευτές σε άλλα κόμματα ….!!! Σίγουρα που έτριψε τα χέρια από χαρά που εκείνοι δεν ήταν εκεί για να κοκορευτεί, να τους επιπλήξει, να καρπωθεί μια ακόμα πύρρεια νίκη. (Και μετά έρχεται και το κεραμύδι!).
Ο Ντούλες με τους δικούς του δεν θέλει την ενότητα που ο ίδιος διατυπώνει ή που στη Δερβιτσιάνη εισακούστηκε. Ακούει την ιδέα αυτή 15 χρόνια τώρα και αντιστέκεται.
Το 1998, μεταξύ εμού και του Ντούλε επιτεύχθηκε πολιτική συνεργασία σε περίπτωση που εκείνος αποδεχόταν ώστε η ΟΜΟΝΟΙΑ να επανερχόταν στο ιδρυτικό της όραμα. Παρέδωσα στο Ντούλε ένα 8-σελιδο κείμενο για το πώς θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το όραμα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ - άτυπη Βουλη. Μόλις όμως ο Ντούλες βγήκε πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ αθέτησε τον όρο συνεργασίας. Σε ένα χρόνο εγώ παραιτήθηκα απ΄όλα τα αξιώματα στην ΟΜΟΝΟΙΑ.
Το 2000-2001 με ένα 25-σέλιδο κείμενο, με υπογραφές έπαρχων, στελεχών, βουλευτών και πρώην βουλευτών, ξεκινήσαμε το κίνημα εθνικής ενότητας με την ονομασία «ΟΜΟΝΟΙΑ ΑΤΥΠΗ ΒΟΥΛΗ». Ζητήσαμε πρώτα να το συζητήσει και εφαρμόσει το Γενικό Συμβούλιο της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Όχι μόνο που ο Ντούλες το απέρριψε, αλλά κάλεσε και τους θεούς να αποτραπεί το κίνημα. Ευεργέτης του στάθηκε το ελληνικό διπλωματικό σώμα στην Αλβανία και οι….
Το 2003, ο τότε πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπολος επισκεπτόμενος τα πάτρια εδάφη του στη Βόρειο Ήπειρο, επισήμανε με τον δικό του τρόπο την ίδια ιδέα, προκαλώντας τις σθεναρές αντιδράσεις εναντίον του της Ντουλοπαρέας.
Λίγα χρόνια αργότερα, 2007 παρόμοια πρωτοβουλία ανέλαβε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. Ο Ντούλες αρνήθηκε να παρευρεθεί στη συζήτηση για την εξεύρεση λύσης στο αδιέξοδο που είχε οδηγήσει την ΟΜΟΝΟΙΑ και την ε.ε. μειονότητα η ηγεσία του. Στη συνέχεια όχι μόνο έκλεισε τις πόρτες τις ΟΜΟΝΟΙΑΣ, αλλά συνεχίζει να έχει έναν πρόεδρο διορισμένο και να μη σέβεται πλέον καταστατικά και δημοκρατικούς κανονισμούς και αρχές.
Η συνέχεια έφερε την ίδρυση του ΜΕΓΑ, το οποίο τόσο πολύ φοβάται τώρα ο Ντούλες. Και αν προχθές αποδέχτηκε την ιδέα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ άτυπη Βουλή, (τουλάχιστον δεν αντέδρασε στα χειροκροτήματα) το έκανε διότι ή πιστεύει ότι η άτυπη Βουλή θα έχει και το βασιλιά της που θα είναι ίδιος, ή βλέπει την ιδέα της άτυπης βουλής ως μέσο να εξοντώσει όλους τους αντιπάλους που έστω και έτσι σκορπισμένοι έγιναν πολλοί, δυνατοί και απειλητικοί για την μονοκρατία του στον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό.

Παναγιώτης Μπάρκας για τον Βορειοηπειρώτη




http://borioipirotis.blogspot.com/2012/01/21_09.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου