Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΑΧΡΩΜΗ και ΑΟΣΜΗ πολιτικά, με μόνη επιδίωξη ,την προσφορά στον αγώνα για τα δίκαια της Βορείου Ηπείρου



ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011



ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ – 57



Ούτε μια λέξη στα ελληνικά



Αθήνα, οδός Δεληγιάννη, δεκάδες οι εταιρείες λεωφορειακών γραμμών ανάμεσα στην Αθήνα και σε διάφορες πόλεις της Αλβανίας. Από εδώ κάθε απόγευμα ξεκινούν πλήθος λεωφορείων γεμάτα με Αλβανούς εργαζόμενους στην Αθήνα, με Έλληνες Βορειοηπειρώτες αλλά και κάποιους τουρίστες και επισκέπτες. Όλα ως εδώ καλά, οι περισσότερες από αυτές τις επιχειρήσεις είναι ελληνικών συμφερόντων και κάποιες αλβανικών. Το αξιοσημείωτο στην υπόθεση και το απαράδεκτο ταυτόχρονα είναι πως σε καμία, μα καμία από όλες αυτές τις εταιρείες δεν υπάρχει στις επιγραφές της μία λέξη ελληνική. Τα πάντα είναι γραμμένα στα αλβανικά. Διαφημίζεται η μεταφορά προς τις διάφορες πόλεις της Αλβανίας αλλά και ελληνικές ιστορικές πόλεις και περιοχές της Βορείου Ηπείρου όπως Αργυρόκαστρο, Κορυτσά, Άγιοι Σαράντα, Δρόπολη όχι στα ελληνικά ή και στις δυο γλώσσες αλλά στα αλβανικά και μόνο. Έτσι διαβάζουμε GJIROKASTER, KORCE,SARANDE, DROPULI κλπ. Θα πρέπει δηλαδή και οι Έλληνες επιβάτες να μάθουν με το ζόρι αλβανικά για να ταξιδέψουν. Την ίδια

στιγμή οποιαδήποτε προσπάθεια έκφρασης του ελληνικού βορειοηπειρωτικού στοιχείου στην γειτονική μας χώρα και ιδιαίτερα στον νότο, στην Βόρειο Ήπειρο, είναι διωκόμενη και ουσιαστικά ανύπαρκτη. Ακόμα και οι κάποιες πινακίδες στα ελληνικά που υπάρχουν, τις νύχτες κάποιοι γνωστοί - άγνωστοι τις εξαφανίζουν με μαύρη μπογιά. Στην Αλβανία λοιπόν δεν μπορούμε να έχουμε ελληνικές πινακίδες αλλά ούτε και στην Αθήνα. Η πλήρης ευθυγράμμιση όλων των εταιρειών της οδού Δεληγιάννη, ελληνικών και αλβανικών, στο "¨ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ" εγείρει υποψίες μήπως κάποιες αλβανικές υπηρεσίες, οι οποίες κυριολεκτικά αλωνίζουν στην Αθήνα, βρίσκονται πίσω από αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.



Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στην Ένωση Χειμαρριωτών



Στις 11 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ οι αρχαιρεσίες της Ένωσης Χειμαρριωτών. Από αυτές προέκυψε ένα καινούριο σχήμα όπου οι νεότεροι πήραν τα ηνία για να βάλουν και την δική τους σφραγίδα στον μακρύ αγώνα της Χειμάρρας και της Βορείου Ηπείρου γενικότερα. Η νέα σύνθεση είναι Πρόεδρος: Μαρία Μπολάνου, Α΄ Αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Μπίφσας, Β΄ Αντιπρόεδρος: Ναπολέων Τσακάλης, Γενική Γραμματέας: Κλεμεντίνη Δημαλέξη Ταμίας: Γιάννης Ντούνης, Υπεύθυνος Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων: Θοδωρής Γκούμας, Υπεύθυνη Κοινωνικής Προνοίας: Ιουλία Βεϊζη, Μέλη: Στέλιος Μπολάνος, Φρέντης Μπελέρης, Σπύρος Κούτουλας, Νίκος Ντάφλας.



Ερωτήσεις βουλευτών σχετικές με την Βόρειο Ήπειρο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο



Το τελευταίο διάστημα αρκετές φορές ασχολήθηκε το Ελληνικό Κοινοβούλιο με θέματα της Βορείου Ηπείρου. Ο βουλευτής Αχαΐας του ΛΑΟΣ Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος κατέθεσε ερώτηση σχετική με το περιεχόμενο των αλβανικών βιβλίων ιστορίας και γεωγραφίας όπου γίνεται παραχάραξη της ιστορίας και καλλιεργείται ο αλβανικός αλυτρωτισμός. Ο βουλευτής Φθιώτιδος (ΠΑΣΟΚ) κατέθεσε ερώτηση σχετική με την απαλοιφή των στοιχείων εθνικότητας στα αρχεία πληθυσμού της Αλβανίας. Επίσης ο βουλευτής Βοιωτίας (ΝΔ) Μιχάλης Γιαννάκης αναφέρθηκε σε ερώτησή του στις αλυτρωτικές προκλήσεις της Αλβανίας, στους Τσάμηδες και στις διώξεις στελεχών της ελληνικής μειονότητας.

Η ενότητα είναι πάνω από όλα το ζητούμενο για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό



Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός εμφανίζεται διαιρεμένος και αυτή η διαίρεσή του δεν προοιωνίζει τίποτα καλό για τον μαρτυρικό αυτό τόπο. Η Ομόνοια/ΚΕΑΔ παρά το ότι είναι με συντριπτική διαφορά η πρώτη πολιτική δύναμη του Ελληνισμού της Αλβανίας δεν έχει κατορθώσει να συσπειρώσει την πλειοψηφία των Βορειοηπειρωτών. Βέβαια δεν εννοώ μόνο τους Δροπολίτες και τους Βουρκάριδες που για κάποιους και ιδιαίτερα για τους Αλβανούς εκεί τελειώνει η Βόρειος Ήπειρος. Εννοώ το σύνολο των ελληνικής καταγωγής ορθοδόξων πληθυσμών με αφυπνισμένη ή λανθάνουσα ελληνική εθνική συνείδηση. Ελληνόφωνους, βλαχόφωνους ή αλβανόφωνους που κατοικούν κυρίως στις σημερινές αλβανικές περιφέρειες Αργυροκάστρου, Αυλώνος και Κορυτσάς.

Πολλοί Βορειοηπειρώτες εξακολουθούν να ψηφίζουν αλβανικά κόμματα και ιδιαίτερα τα δύο μεγάλα για διαφόρους λόγους. Από ραγιαδισμό προς την εξουσία, για ρουσφέτια, για λόγους ιδεολογίας, γιατί η αλβανική χειραγώγηση είναι ισχυρή και κάνει καλά την δουλειά της. Ο αλβανικός εκλογικός νόμος ευνοεί ιδιαίτερα τα δυο μεγάλα κόμματα και τα μικρότερα κόμματα δεν έχουν ελπίδα εισόδου στο κοινοβούλιο αν δεν ενταχθούν στις συμμαχίες που έχουν δημιουργήσει τα δυο κόμματα εξουσίας. Στην πραγματικότητα αυτοί που ωφελούνται από τις συμμαχίες αυτές είναι πάλι τα δυο μεγάλα αλβανικά κόμματα, υπαγορεύουν τους όρους τους από θέση ισχύος, αποδέχονται μόνο τα αυτονόητα και κάνουν συγκομιδή άξιων αλλά φιλόδοξων στελεχών που με την μέθοδο της αποστασίας τους μεταγράφουν στα κόμματά τους. Αρκετοί Βορειοηπειρώτες υπηρετούν τα αλβανικά κόμματα και έχουν μια σίγουρη πολιτική καριέρα. Όμως η προϋπόθεση των Αλβανών είναι το άλεσμα της όποιας ελληνικής εθνικής συνείδησης, ως άλευρο στις μυλόπετρες της αλβανικής εξουσίας.

Το δεύτερο ελληνικό κόμμα “mega” συγκεντρώνει μικρά ποσοστά και το μόνο που κατορθώνει είναι να συντηρεί την διάσπαση, να ελαττώνει τα ποσοστά της Ομόνοιας/ΚΕΑΔ και να στερεί για λίγους ψήφους την εκλογή ενός Έλληνα δημάρχου παραδίδοντας έτσι τον δήμο στον εκλεκτό ενός αλβανικού κόμματος, όπως στην περίπτωση της Χειμάρρας.

Στην Ελλάδα όπου κατοικούν πλέον οι περισσότεροι Βορειοηπειρώτες, πολλοί των οποίων έχουν αποκτήσει και την ελληνική υπηκοότητα, έχουν γίνει ψηφοθηρικός στόχος των εν Ελλάδι κομμάτων. Η ελληνική πολιτική ως προς το εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου υπήρξε ουσιαστικά ανύπαρκτη ή άτολμη και αποσπασματική χωρίς καμία διεκδικητικότητα και συγκεκριμένη στρατηγική.

Σε όλη την Ευρώπη οι μειονότητες απολαμβάνουν ήδη θεσμικά κατοχυρωμένες αυτονομίες με δικαιώματα που απορρέουν από τις διεθνείς και τις ευρωπαϊκές συμβάσεις περί ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων και μόνο η Ελληνική Εθνική Μειονότητα στην Αλβανία, αναγνωρισμένη από το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, την Κοινωνία των Εθνών, το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το συνέδριο των Παρισίων (1946) κ.ά. παραμένει χωρίς διεκδικήσεις, είδος προς αλβανοποίηση, χειραγωγούμενη να χορεύει στους ρυθμούς που παίζουν οι αλβανικές υπηρεσίες.

Πρέπει άμεσα όλοι οι εμπλεκόμενοι στο εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου, να καθίσουν σε ένα τραπέζι και αφήνοντας όλες τις ρήξεις και τις διαφωνίες του παρελθόντος καθώς και όλες τις προσωπικές φιλοδοξίες να συμφωνήσουν και να χαραχθεί μια πορεία, ώστε επιτέλους ο βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός, ενωμένος σαν μια γροθιά να διεκδικήσει την δικαίωσή του.



Σταύρος Δήμας: Σεβασμός και προστασία των δικαιωμάτων της μειονότητας



Ο Έλληνας ΥΠΕΞ Σταύρος Δήμας απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΛΑΟΣ Κ. Αϊβαλιώτη ανέφερε πως ο σεβασμός των ανθρωπίνων και μειονοτικών δικαιωμάτων αποτελεί ουσιαστικό κριτήριο για την πρόοδο της ενταξιακής διαδικασίας της Αλβανίας. Επίσης αμφισβήτησε την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων της πρόσφατης απογραφής πληθυσμού στην χώρα αυτή.



Επιτακτική ανάγκη: Να σταματήσει η ρήξη Δεσπότη και ποιμνίου



O Ιεράρχης υπήρξε πάντα, στην ελληνική ιστορία και ιδιαίτερα σε υπόδουλες και αλύτρωτες περιοχές και εποχές, ο καθοδηγητής, ο ηγέτης και ο σοφός που ο απλός λαός περίμενε την στήριξη στις δύσκολες ώρες, γι’ αυτό και υπήρχε πάντα αυτή η αρμονική σχέση κλήρου και λαού. Όμως εκκλησίες στην Χειμάρρα, οι Άγιοι Πάντες, στην Ραχούλα Αλύκου, ο Απόστολος Ανδρέας, στην Σωτήρα και αλλού, παραμένουν κλειστές. Ο λόγος, ο μητροπολίτης Αργυροκάστρου κκ Δημήτριος επέβαλε το επιτίμιο της ακοινωνησίας. Ο ιεράρχης δεν θέλει προτομές στον περίβολο των εκκλησιών, ο λαός όμως θέλει να τιμήσει τους ήρωες του και να τους προστατέψει από τους βάνδαλους.



Αλβανο-ιταλική προσπάθεια παραποίησης της ιστορίας της Ηπείρου



Τον τελευταίο καιρό διαφαίνεται όλο και ποιο καθαρά μία προσπάθεια της Αλβανίας με την συνεργασία της Ιταλίας για μια πολιτισμική εισβολή και παραποίηση της ιστορίας της Ηπείρου. Η σκέψη αυτή δεν είναι καινούρια, όμως τον τελευταίο καιρό αρχίζει και λαμβάνει διαστάσεις. Έτσι έχουμε, άνοιγμα Ιταλικού προξενείου στο Αργυρόκαστρο, δημιουργία Ιταλικού κέντρου γλώσσας και πολιτισμού στο Αργυρόκαστρο, δημιουργία τμήματος ιταλικής γλώσσας στο πανεπιστήμιο του Αργυροκάστρου, ανασκαφές από ιταλικές αρχαιολογικές αποστολές. Πρόσφατα, στο Ιταλικό Πολιτιστικό Κέντρο στο Αργυρόκαστρο, πραγματοποιήθηκε έκθεση του ανασκαφικού έργου στην Κάτω Δρόπολη, παρουσία και του Αλβανού προέδρου Μπαμίρ Τόπι ο οποίος μίλησε για κοινή αλβανο-ιταλική πολιτιστική κληρονομιά. Με τον σφετερισμό της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς επιχειρείται να θολώσει το τοπίο και ίσως να πεισθούν και κάποιοι κάτοικοι πως δεν είναι καθαρά Έλληνες αλλά… απόγονοι των αρχαίων Ρωμαίων!!!! Στην Χιμάρα ο εκλεκτός των Αλβανών νέος δήμαρχος έφερε στο δημοτικό συμβούλιο την πρόταση να γίνει στην Παλάσα της Χειμάρρας άγαλμα του Ιούλιου Καίσαρα (σημ. οι Ρωμαίοι κατέστρεψαν και εξανδραπόδισαν την Ήπειρο και τώρα θα αποκτήσουν και αγάλματα σε ένδειξη… ευγνωμοσύνης). Πιστεύω πως θα δούμε σύντομα και τους βλαχόφωνους Έλληνες να αναφέρονται σαν τα χαμένα αδέλφια των Ρωμαίων λεγεωνάριων. Το πρόβλημα είναι το επίσημο Ελληνικό κράτος τι κάνει, το ΥΠΕΞ και το Υπουργείο Πολιτισμού.



H απογραφή πληθυσμού στην Αλβανία



Για την απογραφή πληθυσμού, που διενεργήθηκε τον Οκτώβριο στην Αλβανία, πολλοί είχαν εκφράσει τις επιφυλάξεις τους κυρίως για το νομοθετικό της πλαίσιο και την… ποινικοποίηση της ελεύθερης επιλογής!! Διάφορα συμβάντα που έρχονται στην δημοσιότητα αποκαλύπτουν πολλά.

Σε αλβανική τηλεοπτική εκπομπή ελεγκτής της απογραφής κατήγγειλε τον προϊστάμενό του πως διόρθωσε τα ερωτηματολόγια 160 οικογενειών από τα χωριά Κοσίνα και Κούταλη της Πρεμετής.

Οι άνθρωποι δήλωσαν Έλληνες και διορθώθηκαν σε Αλβανοί. Άλλη περίπτωση, ελεγκτής επικοινωνεί με την κεντρική επιτροπή απογραφής και τους δηλώνει «Δεν άφησα να δηλώσει κανένας ελληνική εθνική καταγωγή, όλους Αλβανούς τους έγραψα. Από τα κεντρικά τον μαλώνουν, δεν έπρεπε να το κάνεις εσύ αυτό, εμείς τακτοποιούμε αυτό το θέμα. Τα αποτελέσματα της απογραφής ως προς την εθνική καταγωγή και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις ακόμα μαγειρεύονται.



Νέοι πρόξενοι σε Αργυρόκαστρο και Κορυτσά



Στο ελληνικό προξενείο στην Κορυτσά πρόξενος ανέλαβε ο Ιωάννης Πεδιώτης που αντικαθιστά τον εξαίρετο Θεόδωρο Οικονόμου - Καμαρινό ο οποίος είχε στοχοποιηθεί από τους Αλβανούς μετά από δηλώσεις του περί ελληνικότητας του πληθυσμού της Κορυτσάς. Ελπίζουμε ο κ. Πεδιώτης να είναι άξιος συνεχιστής του. Στο Αργυρόκαστρο καθήκοντα ανέλαβε ο νέος πρόξενος Νικόλαος Κοτροκόης που αντικαθιστά τον απερχόμενο κ. Ριζόπουλο.



Ο λόγος του Σεβαστιανού είναι πάντα επίκαιρος και μας οδηγεί



Την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πευκακίων το ετήσιο μνημόσυνο στην μνήμη του μεγάλου ιεράρχη και μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Σεβαστιανού. Η ΣΦΕΒΑ - ΠΑΣΥΒΑ οργάνωσαν άψογα το μνημόσυνο, μεγάλη δε υπήρξε η προσέλευση ιδιαίτερα Βορειοηπειρωτών και ασχολουμένων με το εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου.



Απογραφή των Βορειοηπειρωτών θα διενεργήσει η «ΟΜΟΝΟΙΑ» το 2012



Στο Γενικό Συμβούλιο της «Ομόνοιας» που συνήλθε στους Αγίους Σαράντα στις 3.12.2011 αποφασίστηκε η διενέργεια ανεξάρτητης απογραφής του βορειοηπειρωτικού πληθυσμού μέσα στο 2012. Η «Ομόνοια» είχε κηρύξει αποχή από την αλβανική απογραφή πληθυσμού, διαμαρτυρομένη για τις αλβανικές μεθοδεύσεις. Όμως η αποχή δεν μπόρεσε να τηρηθεί απόλυτα και είναι άγνωστο σε ποιο βαθμό τηρήθηκε. Διατυπώθηκαν και διαφορετικές απόψεις ως προς την ορθότητα της αποχής.

Συνεστήθη ήδη επιτροπή για την διενέργεια της ανεξάρτητης απογραφής. Πηγή: Βορειοηπειρώτης

Αφαιρείται η εθνικότητα από τα ληξιαρχεία της Αλβανίας



Ανακοινώθηκε και επίσημα η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας με την οποία ακυρώνει τον νόμο περί αναγραφής της εθνικότητας στα ληξιαρχεία. Ο αντιπρόεδρος του δικαστηρίου αυτού είναι ο υπερεθνικιστής ηγέτης της οργάνωσης «Κοκκινόμαυρη συμμαχία» Κρεσνίκ Σπαχίου, ο οποίος είναι ο εισηγητής της απόφασης αυτής αλλά και της ακύρωσης της σύμβασης ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία για την ρύθμιση των θαλάσσιων συνόρων. Οι χιλιάδες προσφυγές Βορειοηπειρωτών που ζητούσαν την εγγραφή της εθνικής τους καταγωγής υπήρξε η αφορμή της απόφασης αυτής. Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες δήλωσε σε συνέντευξή του στην αλβανική τηλεόραση ότι το ΚΕΑΔ θα προσφύγει κατά της απόφασης στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ακόμα ότι η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με όλες τις διεθνείς και ευρωπαϊκές συμβάσεις. Το θέμα αυτό έθεσε στον Αλβανό πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, στην σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Γαλλία, και ζήτησε την επανεγγραφή της εθνικότητας.



Ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό



Στις 16 Δεκεμβρίου ο Τομέας Βορειοηπειρωτών της Γραμματείας Παλινοστούντων και Ειδικών Πληθυσμιακών Ομάδων της Νέας Δημοκρατίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται στην απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας καθώς και η οργή και η αγανάκτηση που έχει προκαλέσει στο σύνολο του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού. Διαπιστώνει ότι η απόφαση αυτή αποβλέπει στον αφελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και στη συρρίκνωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία. Τονίζει «Η απόφαση αυτή αποδεικνύει επιπλέον ότι, η αντιμετώπιση των εθνικών μειονοτήτων στη γειτονική χώρα, πόρρω απέχει από τα ευρωπαϊκά και διεθνή πρότυπα. Στην συνέχεια αναφέρεται στην πρόσφατη απογραφή πληθυσμού και ότι παρά την εθνική καταπίεση χιλιάδες Βορειοηπειρώτες τόλμησαν να δηλώσουν την εθνική τους καταγωγή. Καλεί ακόμα την Ελληνική Κυβέρνηση να ενημερώσει ως οφείλει, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους λοιπούς διεθνείς οργανισμούς, για την απαράδεκτη αλβανική πρακτική, η οποία υπονομεύει την δυνατότητα του Ελληνισμού στην Αλβανία να εκφράσει την εθνική του ταυτότητα. Καταλήγει δε «Η επιβίωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού στη γενέθλια γη του, είναι αδιαπραγμάτευτη και δεν επηρεάζεται από την οικονομική κρίση».



Ημερίδες στην Κορυτσά από την «Ομόνοια» και το ΚΕΑΔ



Στις 17.12.2011 διοργανώθηκε από το ΚΕΑΔ στην Κορυτσά μια ημερίδα με εκπροσώπους όλων των μειονοτήτων της περιοχής στα πλαίσια της διεθνούς ημέρας ανθρωπίνων δικαιωμάτων με θέμα «Απογραφή 2011, μία αποτυχία που είχε προβλεφθεί». Ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντούλες ανέφερε στην ομιλία του ότι «η όλη διαδικασία πριν και κατά την απογραφή ήταν στημένη με σκοπό την συρρίκνωση του συνολικού πληθυσμού των μειονοτήτων». Οι εκπρόσωποι των άλλων μειονοτήτων στις ομιλίες τους ανέφεραν περιπτώσεις πολυάριθμων παραβιάσεων και τόνισαν ότι δεν αναγνωρίζουν το αποτέλεσμα της αποτυχημένης αυτής απογραφής.

Την ίδια ημέρα το Παράρτημα Κορυτσάς της «Ομόνοιας» διοργάνωσε ημερίδα με θέμα «Ομόνοια, η εθνική μας περηφάνια».



Η κοπή της πίτας της κίνησής μας



Η καθιερωμένη κοπή της πίτας της κίνησής μας θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φεβρουαρίου ε.έ. στις 6μμ στην αίθουσα Τερψιχόρη της Λέσχης Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, Βασιλ. Σοφίας & Ρηγίλλης. Εκτός απροόπτου, γιατί περιμένουμε την τελική έγκριση από το Γ.Ε.Σ. που πιστεύουμε πως θα δοθεί σύντομα.



Η κίνησή μας αποφάσισε στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. να ελαττώσει την ετήσια συνδρομή των μελών και να μηδενίσει την εγγραφή, για το 2012. Η εγγραφή είναι πλέον δωρεάν και η ετήσια συνδρομή δέκα ευρώ λόγω της γενικής οικονομικής καταστάσεως.



Υπεύθυνος ύλης: Το Δ.Σ. της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου.


http://borioipirotika.blogspot.com/2012/01/blog-post_2547.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου