Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Ο Βαγγέλης Ντούλε διαφοροποιείται από την αντιπολίτευση




Φεβρουάριος 6, 2012


Το Κόμμα της Ένωσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ/ PBDN), το οποίο είναι μέρος της (αλβανικής) αντιπολίτευσης, έχει πρόσφατα αλλάξει πολιτική στάση στην αντιπολιτευτική του πρακτική.



Ο πολιτικός αυτός φορέας εκπροσωπείται στην Βουλή από τον πρόεδρο του, Βαγγέλη Ντούλε, έχει δείξει από την πολιτική συμπεριφορά του ότι δεν είναι απόλυτα σύμφωνος με την πολιτική γραμμή που ακολουθεί η συμμαχία της αντιπολίτευσης, υπό την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος (SP).


Ο κ. Ντούλε, στο Κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ της υποψηφιότητας του Ardian Fullani και ένωσε την ψήφο του με την απόφαση της πλειοψηφίας, ενώ η σοσιαλιστική κοινοβουλευτική ομάδα είχε αποφασίσει την καταψήφισή του.


Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος του Κόμματος της Ένωσης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ψήφισε υπέρ της απαίτησης της πλειοψηφίας για τη δημιουργία της κοινοβουλευτικής εξεταστικής επιτροπής σχετικά με την απόλυση του Αναπληρωτή του Ανωτάτου Συμβουλίου Δικαιοσύνης. Και στο θέμα αυτό, η αντιπολίτευση είχε ψηφίσει κατά.


Ο Βαγγέλης Ντούλε, εφόσον δεν συμμετέχει στις συνεδριάσεις της ενωμένης αντιπολίτευσης, αυτό δηλώνει ότι υπάρχει διαφωνία με τους ηγέτες των πολιτικών φορέων που συνιστούν το μέτωπο της αντιπολίτευσης.


Ο Βαγγέλης Ντούλε, τυπικά και μόνον είναι μέρος της αντιπολίτευσης και έχει δώσει σαφή μηνύματα της αντίθεσής του, στους εταίρους της μειοψηφίας.


Δεν υπάρχει αμφιβολία – σημειώνει εν κατακλείδι το αλβανικό δημοσίευμα- ότι όλες αυτές οι ενδείξεις θα συνεχιστούν και στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
--
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου