Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Με σημαία «Kuqezi» υποδέχθηκαν την ομάδα της Χειμάρρας στους Αγίους ΣαράνταΦωτογραφίες και ρεπορτάζ από το γήπεδο
Η ποδοσφαιρική ομάδα της Χειμάρρας που αγωνίζεται στη 1ηκατηγορία του αλβανικού πρωταθλήματος (2η στην ουσία γιατί έχει και super league), συγκεντρώνει πάντα το ενδιαφέρον των οπαδών των αντιπάλων ομάδων γιατί είναι χαρακτηρισμένοι ως ελληνική και γιατί οι «Ultras» της έχουν πάντα συνθήματα για τη Βόρειο Ήπειρο και πανηγυρίζουν με ελληνικές σημαίες.
Οι οπαδοί του Butrinti/Βουθρωτός, είχαν άλλωστε προηγούμενα με τη Χειμάρρα και για να υποδεχτούν τους γαλανόλευκους ζήτησαν από τους “Kuqezi” να τους δώσουν μία από τις τεράστιες σημαίες τους.


Σύμφωνα με κάποιες άλλες πληροφορίες αυτοί που άνοιξαν την γιγαντιαία αλβανική σημαία στις κερκίδες δεν ήταν από τους Αγίους Σαράντα αφού τόσο στην ομάδα όσο και στους φανατικούς οπαδούς, συμμετέχουν και έλληνες της πόλης.
Στο γήπεδο υπήρχαν περίπου 30 οπαδοί της Χειμάρρας με αποτέλεσμα να ακουστούν και ελληνικά από τις κερκίδες, που στη γλώσσα του ποδοσφαίρου λέγονται «γαλλικά» και απευθύνονταν στους διαιτητές που σφύριζαν προκλητικά υπέρ των γηπεδούχων.
Με τους οπαδούς της Χειμάρρας είχαν ενσωματωθεί και κάποιοι έλληνες της πόλης των Αγίων Σαράντα.

Για την ιστορία ο αγώνας έλιξε 2-1, μειώνοντας ακόμα πιο πολύ τις ελπίδες των «γαλανόλευκων» για παραμονή στην κατηγορία, ενώ tο Βουθρωτό ανέβηκε ακόμα στη βαθμολογία, χωρίς να έχει κάποια ελπίδα για άνοδο στη Super LeagueΑριστερά στο σκέπαστρο οι οπαδοί της Χειμάρρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου