Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Και ο Γκόντας νταβατζής στο Βορειοηπειρωτικό


-αλήθεια πως θα επέλθει η ενότητα όταν ο καθένας στήνει το δικό του παραμάγαζο
-τι εξυπηρετεί η συμπερίληψη στο ψηφοδέλτιο Γκόντα  ενός βορειοηπειρώτη επιχειρηματία βασικό στέλεχος της ηγεσίας του νεο-μπερισικού κόμματος MEGA
-γνωρίζει άραγε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας  στην Αθήνα τις κινήσεις  Γκόντα -Καχριμάνη
Απορίες και ερωτήματα γεννάει το γεγονός ότι ο Δήμαρχος  Ιωαννιτών κ. Νίκος Γκόντας συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του για το Δημοτικό Συμβούλιο και ένα μέλος της Βορειοηπειρώτικης κοινότητας, το οποίο χωρίς πολλές περιστροφές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ότι κινείται στο περιθώριο. Η κίνηση αυτή του κ. Γκόντα, εκ’ των πραγμάτων αποδεικνύει ότι κάποιοι στα Γιάννενα πουλούν παραγοντισμό στη Βόρεια  Ήπειρο επηρεάζοντας αρνητικά τα πράγματα και ειδικά την προσπάθεια να επανέλθει μια τάξη στα πράγματα και να επικρατήσει η απαραίτητη γύρω απ’ την ΟΜΟΝΟΙΑ – ΚΕΑΔ ενότητα ,ως η καλύτερη απάντηση για τις εν εξελίξει και αναμενόμενες προκλήσεις εις βάρος της εδώ Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας.

Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Γκόντας είχε προειδοποιηθεί με τους πλέον ενδεικνυόμενους τρόπους να αναθεωρήσει αυτή την κίνηση. Τούτο διότι ο κ. Ντόντη Μάντης (Παναγιώτης Μάντης) τον οποίο τελικά συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιο, είναι απ’ τους πλέον φανατισμένους στον πόλεμο που αυτούς τους μήνες εξαπολύουν κυβερνητικοί και κρατικοί παράγοντες της Αλβανίας κατά της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, με αιχμή του δόρατος το περίφημο μόρφωμα MEGA. Η πρόσφατη επίσκεψη στην Αθήνα της ηγεσίας της ΕΕΜ, ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ, έδωσε σαφώς το μήνυμα ότι όχι μόνο το ΥΠΕΞ, αλλά ευρύτερα ο πολιτικός κόσμος όχι απλώς αναγνωρίζει αυτή την αυτόνομη πολιτική έκφραση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού,  αλλά ότι θεωρεί εθνική ανάγκη την ανάκαμψη της. Εδώ τώρα μπαίνει καίριο το ερώτημα για την ανώτερη πολιτική ηγεσία της ΝΔ εάν πράγματι εννοεί τα όσα συζητήθηκαν στην Αθήνα με τον κ. Αβραμόπουλο, αρμόδιο για την εξωτερική πολιτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος, τον κ. Α. Λυκουρέτζο ο οποίος και θεσμικά έχει την υποχρέωση να πειθαρχήσει και ευθυγραμμίσει τον κομματικό μηχανισμό.
Τα Γιάννενα ( του Γκόντα και Καχριμάνη για να μην παρεξηγούμαστε) φαίνεται να μην λαμβάνουν υπόψη τους ούτε την ενιαία γραμμή του κόμματος, ούτε το εθνικό συμφέρον το οποίο ορίζουν αρμόδιοι φορείς της πολιτείας. Εκεί έχουν τα δικά τους κριτήρια για το τι είναι ορθό και τι όχι. Τα όσα γράφονται και σχολιάζονται όλο αυτό το διάστημα στη πρωτεύουσα της Ηπείρου για τον Νομάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, που κάνει το δικό του κουμάντο με τον κουμπάρο, υπουργό του Μπερίσα, δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό.
Οι υπόγειες διαδρομές της συναλλαγής, πουλώντας εθνικά συμφέροντα, ιερά και όσια, είναι γνωστή πρακτική κάποιων νταβατζήδων της «εθνικόφρονος» πολιτικής πιάτσας. Απλώς τώρα γίνονται πιο απροκάλυπτα.
Διότι καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν επίσης ότι ο Γκόντας μπροστά στις προειδοποιήσεις που προαναφέραμε, και παρόλο που δήλωνε ότι γνώριζε καλά το βίο και την πολιτεία του ατόμου που έβαλε στο ψηφοδέλτιο, δεν μπόρεσε να αντισταθεί στις συστάσεις που του έκανε γνωστός στα Γιάννενα επιχειρηματίας. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας, που είναι και χρηματοδότης των εκλογικών του Γκόντα, ελπίζει σε κουβέντες σε καφετέριες και γωνίες ότι μέσω του Μάντη, εκλεκτό του ίδιου υπουργού, κουμπάρου του Καχριμάνη,  θα κλείσει δουλειές στην Αλβανία με τον Πρωθυπουργό Μπερίσα.
Έτσι πωλείται η Πατρίδα και γνωρίζουμε πολύ περισσότερα, τα οποία θα δημοσιευτούν εν ευθέτω χρόνο.
Αισθανόμαστε πραγματικά απογοήτευση και διπλή μάλιστα: τόσο για τα άτομα που οι νταβατζήδες επιλέγουν να εμφανίσουν ως εκπροσώπους της δικής μας κοινότητας, αλλά και για το γεγονός ότι προσωπικά παιχνίδια μικροπολιτικής αγνοούν εάν όχι βλάπτουν ανεπανόρθωτα το εθνικό συμφέρον που δεν είναι άλλο παρά ο ενωμένος γύρω απ’ την ΟΜΟΝΟΙΑ αγώνας.
Μην έχουν την ψευδαίσθηση ότι όλα τούτα περνούν απαρατήρητα στην εδώ Βορειοηπειρωτική κοινωνία. Και τα καταγράφουμε για να μην έχουμε αύριο απορίες και ερωτήματα. Πρόκειται για ύπουλα πισώπλατα μαχαιρώματα στον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό την ώρα μάλιστα που βρίσκεται σε θέση μάχης…
Αναδημοσίευση από:www.deropoli.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου