Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ

Περίπλοκη είναι η κατάσταση στο Αργυρόκαστρο που μας συνήθισε να στρέφεται πάντα προς τα κυβερνόντα κόμματα αφού όσο ήταν στην εξουσία το Σοσιαλιστικό Κόμμα η Ομόνοια εκτός από το Πωγώνι έχανε τις επαρχίες, ενώ το δεξιό κόμμα του Μπερίσα έβλεπε τους ψήφους με τα κιάλια καθώς οι δεξιοί της Μειονότητας ψηφίζοντας με εθνικό κριτήριο - με ζήλο ή χωρίς - έδιναν ψήφο στην Ομόνοια.
Και εκεί που είχε παγιωθεί μία κατάσταση, ήρθαν οι προηγμένες βουλευτικές εκλογές όπου είχαμε την πρωτοφανή διάσπαση της Ομόνοιας με την υποψηφιότητα του Ξέρρα να βγάζει πρώτο κόμμα στη Δερόπολη το Δημοκρατικό παίρνοντας μαζί του τους δύο από τους τρεις έπαρχους της Ομόνοιας.  Ο Ξέρρας που δε βλέπει πολιτικό μέλλον στο ΜΕΓΚΑ αλλά στο Δημοκρατικό, θα στηρίξει μάλλον τους υποψηφίους του νέου κόμματος αλλά, αυτό που τον ενδιαφέρει στην περιφέρεια του, είναι να βγουν έπαρχοι της εμπιστοσύνης του. Όπως λένε, ουσιαστικά επέβαλε υποψήφιο στο ΜΕΓΚΑ για την Κ. Δερόπολη τον Λευτέρη Μπαρούτα που είναι συγγενής του, υποψηφιότητα που μπορεί να κάνει «ζημιά» στο Μαλιούκη στη Δερβιτσιάνη, ωστόσο δεν βρίσκει ανταπόκριση στην υπόλοιπη περιφέρεια, όπως στους ανθρώπους του πρώην έπαρχου Π. Τόλη που θα προτιμούσαν για υποψήφιο τον ξάδερφο του Ντούλε, Βαγγέλη Γκιέλιο. Από πλευράς ΟΜΟΝΟΙΑΣ – ΚΕΑΔ, ο νυν έπαρχος Μαλιούκης δεν έχει εσωκομματικό αντίπαλο αφού ήταν ο μόνος από τους έπαρχους που έμειναν στην Ομόνοιας και αυτός που ανέλαβε το βάρος του Παραρτήματος Αργυροκάστρου. 
Στην Α. Δερόπολη για το Μέγκα εκτός του νυν έπαρχου  Κώτσιο Κώστα που είχε εκλεγεί με το χρίσμα της Ομόνοιας και ακολούθησε τον Ξέρρα, λυσσωδώς διεκδικεί το χρίσμα και ο Παντελής Κουρεμένος που είχε την ίδια διαδρομή με τον Κώτσιο, ακολουθώντας και αυτός τον Ξέρρα ενώ ήταν μέλος του ΓΣ της Ομόνοιας, απειλώντας μάλιστα πως αν δεν του δώσουν το χρίσμα, θα κατέβει ανεξάρτητος. Από πλευράς Ομόνοιας η κατάσταση είναι ποιο ρευστή και τα ονόματα που ακούγονται μεταξύ των άλλων είναι των Πάνω Λιούλο, Γρηγόρη Τζούμπα, Άλκη Κώστα κ.α. Βαρόμετρο πάντως σε αυτή την επαρχία θεωρείται η στήριξη του πολύ γνωστού επιχειρηματία της "Γλύνας" Κώστα Σωτήρη.
Στο Πωγώνι, η  κατάσταση είναι ποιο ξεκάθαρη. Από πλευράς Ομόνοιας υποψήφιος θα είναι ο νυν Πρόεδρος του Επαρχιακού Συμβουλίου Θανάσης Κύρος και από πλευράς Μέγκα, ο νυν έπαρχος Με’ι’ντής, κάποια στιγμή είχε ακουστεί ακόμα και το όνομα του γνωστού ποδοσφαιριστή Μπελά. Εδώ όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά αφού είναι η επαρχία με τους ποιο πολλούς ξενιτεμένους και οι συνολικοί ψήφοι δεν ξεπερνούν τους 600ους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου