Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Ζητείται έπαρχος


  • Το παρασκήνιο τον εκλογών του Γενικού Συμβουλίου
  • Τα δύο αυτογκόλ της Ομόνοιας
             ΘΕΟΔΩΡΟΣ είπε...
Ζητείται υποψήφιος έπαρχος, αριστερών πεποιθήσεων, πειθήνιο όργανο του Ντούλε, άβουλο όν και φυσικά αγράμματος/ ανεπάγγελτος.
Με την ανακοίνωση των υποψηφίων έπαρχων του ΚΕΑΔ, που αναδείχτηκαν χθες από το «Γενικό Συμβούλιο» της Ομόνοιας, για τις ερχόμενες τοπικές εκλογές, αδυνατούσαμε να πιστέψουμε στα αποτελέσματα. Η επιλογή του υπότιτλου (no comment) δεν ήταν η ενδεδειγμένη αλλά η μοναδική που μπορούσαμε να σκεφτούμε.  Χωρίς να συμφωνούμε σε όλα με το σχόλιο του Θεόδωρου, μας βοηθάει να καταλάβουμε το ζητούμενο των "μοναδικών" εκπρόσωπων «ηγετών» μας.
Οι πραγματικοί ιδεολόγοι (αριστεροί και δεξιοί), δεν έχουν θέση στην Ομόνοια, οι λίγοι «ρομαντικοί» που βρίσκονται εκεί και που πιστεύουν ότι μέσω της Ομόνοιας προωθείται το εθνικό θέμα, απογοητεύτηκαν με το χειρότερο τρόπο αφού βίωσαν έντονα το ρόλο του καμουφλάζ που έχουν, σε μία αδίστακτη συμμορία που στόχο έχει να επωφεληθεί τους καρπούς του ονόματος της Ομόνοιας.  Όνομα, που είναι αλήθεια ότι δεν ήταν πάντα αποδεκτό στην κοινωνία μας, ήταν όμως ένα όνομα για το οποίο κάποιοι φυλακίστηκαν και κοπίασαν για να καθιερωθεί και όλοι αυτοί σήμερα όχι μόνο είναι εκτός της οργάνωσης αλλά είναι και οι χειρότεροι εχθροί των νέων ιδιοκτητών της.
Οι Αλβανικές υπηρεσίες, πότε ανοιχτά και πότε φανερά, δεν είχαν σταματήσει να κυνηγούν την Ομόνοια προσπαθώντας να ελέγξουν την κατάσταση, εισάγοντας στα όργανα τους ανθρώπους τους. Επιβεβαιώθηκε αυτό περίτρανα στα κατηγορητήρια των 5 φυλακισθέντων, όπου περιγράφονταν με κάθε λεπτομέρεια οι αποφάσεις και τα λεγόμενα των 5 «κατηγορουμένων». Και ενώ τα τελευταία χρόνια φαινόταν ότι την είχαν αφήσει στην «ησυχία» της (λες και είχαν ανακωχή), τώρα, με τα μέτωπα που έχουμε μπροστά (απογραφή, περιουσιακό κλπ.),  έκαναν την εμφάνιση τους, χρησιμοποιώντας μάλιστα παλαιούς μεθόδους, με ανθρώπους του υποκόσμου να εκβιάζουν τα μέλη του Γενικό Συμβουλίου για να ψηφίσουν τους ανθρώπους της αρεσκείας τους. Φυσικά μετά την επιτυχία τους οι προαναφερόμενοι (εντός και εκτός Ομόνοιας)  γιόρτασαν την εκλογή του Καΐση για το Αλύκο και του Νταλιάνη για τη Λιβαδειά σε φιλικό τους στέκι.
Ας δούμε όμως το παρασκήνιο των επίμαχων χρισμάτων.
Το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις επαρχίες Αλύκου, Λιβαδειάς και Α. Δερόπολης αφού στις άλλες υπήρχαν μόνο από μία υποψηφιότητα.
Λιβαδειά.
Για την επαρχία της Λιβαδειάς, μέχρι τελευταίας στιγμής υπήρχαν δύο υποψηφιότητες, του νυν έπαρχου και του Χ. Παντέκη. Ο Ντούλες και ο Μπολάνος μάλλον ήθελαν την αλλαγή, αλλά η επιμονή-απειλή του Ηρώδη ότι θα κατέβει με άλλο κόμμα τους έκανε να κάνουν πίσω ζητώντας από τον πιο μαλακό Παντέκη την υποχώρηση. Ο Παντέκης βλέποντας ότι το ενδιαφέρον της ομάδας που τον στήριζε να επικεντρώνεται στο Αλύκο με περίεργες συμμαχίες και συνεργασίες όπως του Νταλιάνη με το Μπάμπη, λάκτισε… Η συνεργασία Μπάμπη – Νταλιάνι είναι ένα άλλο μεγάλο θέμα που θα ασχοληθούμε στη συνέχεια. Προς το παρόν να πούμε ότι 1. ήταν οι πιο άσπονδοι εχθροί ενώ είχαν αλλάξει και βαρύτατες κατηγορίες μέσο του μπλογκ μας, τις οποίες δεν τολμήσαμε να δημοσιεύσουμε αλλά βλέπουμε ότι τελικά αξίζουν δημοσίευσης και 2. Ότι ο Μπάμπης διαθέτη έγγραφο του Νταλιάνη που αν δημοσιευτεί θα προκαλέσει μεγάλο τσουνάμι και τον εκβίασε ζητώντας τη συνεργασία. Εμείς γνωρίζουμε το  περιεχόμενο του έγγραφου, και θα το δημοσιεύσουμε τις επόμενες μέρες αφού εξασφαλίσουμε τη συνέντευξη κάποιου συμπατριώτη μας που εμπλέκετε στην υπόθεση.
Αλύκο.
Ο Μπολάνος και ο Ντούλες που θεωρούσαν το νυν έπαρχο Θανάση τον ποιο πετυχημένο που είχαν ειδικά σε θέματα εθνικής σημασίας, συν τον παράγοντα Τσούκας, ζήτησαν τη συναίνεση του Καίση για να αποσυρθεί αλλά ο Καίσης που είχε άλλες δεσμεύσεις δεν μπορούσε να αποφασίσει μόνος και οπλισμένος με τα όπλα που προαναφέραμε διεκδικήσει το χρίσμα.  Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν Θανάσης 22, Καίσης 27 ενώ υπήρχαν και τρία άκυρα εξασφαλίζοντας έτσι μια σίγουρη ήτα για το ΚΕΑΔ-PS
Α. Δερόπολη
Στην Α. Δερόπολη, αντιμέτωποι ήρθαν δύο υποψήφιοι που δεν είναι μέλη του ΓΣ. Ο Χρ. Ντούτσης που προέρχεται από την Ελλάδα, γνωστός από την προεδρεία του στην Ομοσπονδία  «Άγιος Κοσμάς» και ο Ηλ. Παπαηλίας, συνταξιούχος. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 27 με 24 υπέρ του Παπαηλία, σημειώνοντας έτσι μετά το Αλύκο το δεύτερο αυτογκόλ αφού ο Παπαηλίας έχοντας απέναντι το  ΔΚ, το Μεγκα και τον Κ. Σωτήρη που στήριζε φανατικά Ντούτση εξασφάλισε και εδώ μια σίγουρη ήτα του ΚΕΑΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου