Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

Αλβανοί με πλαστά έγγραφα ζητούν άσυλο στο Βέλγιο

Οκτώβριος 31, 2011.Έκκληση προς τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων έκαναν οι βελγικές αρχές για να περιορίσουν τον αριθμό των αιτούντων άσυλο με πλαστά έγγραφα. H έκκληση απευθύνεται κυρίως στην Αλβανία, από την οποία, τουλάχιστον 15 Αλβανοί πολίτες, αιτούνται καθημερινά ασύλου στο Βέλγιο.
Αν και ο αριθμός αυτός – όπως σημειώνεται- είναι χαμηλότερος από αυτόν των περασμένων εβδομάδων, οι ευρωπαϊκές αρχές δηλώνουν ότι πάλι είναι πολύ μεγάλος.
Ο Fred Rozmont, γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Αλλοδαπών του Βελγίου, σε πρόσφατη επίσκεψή του στα Τίρανα τόνισε ότι οι αιτούντες έχουν μειωθεί κατά το τελευταίο δεκαήμερο κατά το ένα τρίτο.Σε συνέντευξή του, μάλιστα, για τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, από τις Βρυξέλλες, επεσήμανε ότι το Βέλγιο βρίσκεται αντιμέτωπο με ένα μεγάλο κύμα Αλβανών που ζητούν άσυλο στη χώρα.
Εν τω μεταξύ, η εκπρόσωπος του Ευρωπαίου Επιτρόπου, Cecilia Malstrom, ζήτησε από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την εφαρμογή επειγόντων μέτρων για τον περιορισμό των αιτούντων άσυλο με πλαστά έγγραφα.


--
Πηγή: botasot
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου