Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Τι γίνεται με τους Βορειοηπειρώτες και την Απογραφή στη Νέα Δημοκρατία


Εξ αρχής είχαμε γράψει πως στην Νέα Δημοκρατία υπάρχουν δύο τάσεις για το ζήτημα της απογραφής. Η μεν πρώτη η οποία υποστηρίχθηκε με θέρμη από τον Τομέα Βορειοηπειρωτών (όχι όλον) του κόμματος, περί συμμετοχής στην απογραφή (κατά πολλούς γραμμή MEGA), θέση που υποστήριξε και ο κ. Παναγιωτόπουλος με δηλώσεις του. Και η δεύτερη, εκείνη της ΟΜΟΝΟΙΑΣ περί αποχής και καταγγελίας της έκνομης διαδικασίας.
Χθες ο κ Δήμας στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας αλλά κυρίως Υπ. Εξωτερικών, επιβεβαιώνει την πολυγλωσσία που υπάρχει για το ζήτημα αυτό, υποστηρίζοντας έμμεσα την απόφαση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ για αποχή, «η απόφαση των εκπροσώπων των σημαντικότερων μειονοτικών ομάδων, συμπεριλαμβανομένης της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, να καλέσουν τα μέλη τους σε αποχή, διαμαρτυρόμενοι ότι δεν κατοχυρώνεται ο σεβασμός του δικαιώματος για ελεύθερο αυτοπροσδιορισμό, κατέδειξε το σοβαρότατο έλλειμμα εμπιστοσύνης των μειονοτήτων προς το αλβανικό κράτος, που θα πρέπει η ίδια η αλβανική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει κατά προτεραιότητα» - λέει ο κ. Δήμας.
Από εσωτερικές πηγές γνωρίζουμε, πως οι απόψεις των στελεχών κυμαίνονται ανάλογα με "ποίον μιλάνε", δηλαδή τον Βορειοηπειρώτη μεσάζοντα, αν δηλαδή ο τελευταίος πρόσκειται στην ΟΜΟΝΟΙΑ ή το MEGA. Μάλιστα κατά την συνάντηση του κ. Σαμαρά με τους κ.κ. Ντούλε και Μπολάνο, ο Πρόεδρος της ΝΔ φέρεται να μην είχε ιδέα για την στάση της ΟΜΟΝΟΙΑΣ και τις κρίσιμες λεπτομέρειες της απογραφής, που καθιστούσαν επιτακτική την αποχή. Για όσους θυμούνται, λίγο μετά την συνάντηση αυτή μια σειρά στελεχών (όχι τυχαία) κατήγγειλαν την απογραφή και στήριξαν την αποχή (βλπ Γιαννάκου - Στυλιανίδη), ως αντίβαρο των δηλώσεων Παναγιωτόπουλου, ο οποίος έκτοτε "σιώπησε" για το ζήτημα αυτό.
Φυσικά η ηγεσία της Ν.Δημοκρατίας μόνο άγνοια δεν μπορεί να επικαλεστεί, απλά δεν επιθυμεί επ' ουδενί την ισχυροποίηση της μίας ή άλλης Βορειοηπειρωτικής "ομάδας" (ήτοι ΟΜΟΝΟΙΑ vs MEGA-exΚΑΔΕ), πιστεύοντας πως η ύπαρξη δύο πόλων θα αναγκάσει τους μετέχοντες να συσπειρώσουν περισσότερο κόσμο (στο κόμμα) για την ισχυροποίηση εκάστου ομάδας, ενώ παράλληλα αποφεύγει την μονοφωνία που επικράτησε στην ανάλογη ομάδα του Πασόκ που επέφερε την συρρίκνωσή της. Αυτό βέβαια δεν περιορίζει διάφορα στελέχη να διαπραγματεύονται επί προσωπικού, για ψηφοθηρικούς και άλλους λόγους.
Εν καιρώ περισσότερα!
http://borioipirotika.blogspot.com/2011/12/blog-post_1289.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου