Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ο Ράμα στην επέτειο του ΚΕΑΔ: Μας συνδέει με την Ευρώπη η ελληνική μειονότητα




Χαιρετισμός του Προέδρου ΣΚ κ. Έντι Ράμα στο επετειακό συνέδριο του ΚΕΑΔ

Χαρούμενοι όλοι σας την 20η επέτειο του Κόμματος Ένωση για Ανθρώπινα Δικαιώματα!

Έχω την ευχαρίστηση να χαιρετίσω το φίλο μου Βαγγέλη Ντούλε και καθώς του εύχομαι χαρά και επιτυχίες, να του εκφράσω το βαθύ σεβασμό μου για το γεγονός ότι ηγείται του ΚΕΑΔ στηριζόμενος σε καθαρές αξίες και αρχές, δίνοντας ο ίδιος ένα όμορφο προσωπικό παράδειγμα στην αλβανική πολιτική ζωή. Υπήρξε πάντοτε πρώτος στην προσπάθεια να τονιστούν οι αξίες και οι αρχές αυτού του κόμματος, σε μέρες καλές και μέρες δύσκολες ακόμη περισσότερο, και ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει βιαστεί να αρπάξει για λόγο του μια κυβερνητική καρέκλα.

Θα μπορούσε να φαίνεται σαν κάτι ασήμαντο, αλλά εγώ πιστεύω ότι για όλα τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΚΕΑΔ θα πρέπει να είναι κάτι σημαντικό που ο πρόεδρος του κόμματός σας, είναι ο μόνος πρόεδρος κόμματος στην Αλβανία που δεν έχει ποτέ καθίσει σε υπουργικό θώκο. Και ως πρόεδρος του ΚΕΑΔ όταν αυτό συμμετείχε στην κυβέρνηση, κατά την παρελθούσα εντολή, και ως αρχηγός του κόμματος στην αντιπολίτευση, ο Βαγγέλης παραμένει ο ίδιος ευγενικός πολίτης και αξιοπρεπής πολιτικός σε σχέση με όλους του υπολοίπους και ειδικά με το κοινό.

Καθώς τον γνωρίζω από κοντά, θα ήθελα να σας πω ότι εκτιμώ ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν υπήρξε ποτέ πολιτικός των άκρων και της λάσπης, αλλά πάντοτε ένας άνθρωπος που το πάθος για την πολιτική το έχει ταΐσει με τα πιστεύω και τις ιδέες του. Πεποιθήσεις και ιδέες που μοιράζεστε όλοι σας σ’ αυτό το μικρό κόμμα, αλλά με μεγάλο ειδικό βάρος στην πολιτική πραγματικότητα της Αλβανίας.

Η συνεργασία μας με το ΚΕΑΔ και πιστεύω και χάρη στην ιδιαίτερη συμβολή του Βαγγέλη Ντούλε, ποτέ δεν έχει ταραχθεί από μικροσυμφέροντα και ούτε απ’ τις χαρακτηριστικούς κακοφανισμούς της στειρότητας ή της απληστίας της πολιτικής για εξουσία, χαρακτηριστικό φαινόμενο τούτο της αλβανικής πολιτικής αυτά τα χρόνια, θύμα του οποίου έπεσαν και μερικοί εκ των πρώην φίλων σας και μελών τούτου του κόμματος αλλά που σας απάλλαξαν διότι δείχνεται καλύτερα χωρίς αυτούς και θα είσαστε σε δυσκολίες εάν τους είχατε.

Στο δίλλημα μεταξύ πεποιθήσεων και καρέκλας το ΚΕΑΔ επέλεξε τις πεποιθήσεις!

Μεταξύ αρχών και συναλλαγής πάντοτε ήταν στη μεριά των αρχών!

Ανάμεσα στα προβεβλημένα συμφέροντα του κυρίαρχου λαού και των σειρήνων έλξης της εξουσίας έχει κρατήσει πάντοτε τη μεριά των ανθρώπων καταβάλλοντας και ένα υψηλό τίμημα στην σύγκρουση με ένα καθεστώς που δεν άφησε πέτρα απανωτή για να σπάσει και διασπάσει το ΚΕΑΔ. Επιτρέψτε μου να σας πω σαν Πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος και αρχηγός της ενωμένης αντιπολίτευσης ότι ο αγώνας του ΚΕΑΔ και του Βαγγέλη για να καταγγείλει και να διαλευκάνει μέχρι τέλος το εκλογικό έγκλημα που διαπράχθηκε τον Ιούνιο 2009, αποτελεί μια σελίδα που θα παραμείνει πάντοτε λαμπρή στο ιστορικό του πολιτικού σας σχηματισμού.

Επιτρέψτε μου να σας πω και δύο λόγια για την κοινή μας πρόκληση ως αλβανοί πολίτες, στην Αλβανία που ζούμε υπό τις συνθήκες της βαθιάς κρίσης που έχει πλήξει την Ελλάδα, που κάνει ακόμη πιο μεγάλη την πρόκλησή μας για την προοπτική ευρωπαϊκής ενσωμάτωσης. Όχι ως μια διαδικασία αυτοσκοπός αλλά ως μια διαδικασία δια της οποίας θα οικοδομήσουμε την ευρωπαϊκή Αλβανία εδώ. Θα πρέπει να κτίσουμε την ευρωπαϊκή Αλβανία στο σπίτι κάθε αλβανού και αλβανίδας. Στο σπίτι κάθε πολίτης αυτής τη χώρας δεν πρέπει να βαραίνει η σκιά της ανεργίας, η σκιά της φτώχειας, η σκιά των τιμών που ανεβαίνουν καθημερινά. Η σκιά της διαφθοράς που σταματάει τόσες πολλές ενέργειες και εμποδίζει τόσους πολλούς ανθρώπους να προοδεύουν, αλλά που θα πρέπει ο καθένας το δικαίωμα στην εργασία να το έχει αναγνωρισμένο ως βασικό ανθρώπινο δικαίωμα.

Σήμερα εγώ είμαι πολύ περήφανος καθώς μαζί με σας το Σοσιαλιστικό Κόμμα, το ΚΕΑΔ και όλος ο συνασπισμός για το μέλλον είναι στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Εμείς βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας διότι έχουμε την σωστή οπτική για την ανόρθωση της οικονομίας. Έχουμε τη σωστή οπτική για την αναζωογόνηση της κοινωνίας. Έχουμε τη σωστή οπτική για την αποκατάσταση της δημοκρατίας. Έχουμε την ορθή οπτική για την επανένωση με την Ευρώπη. Είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας διότι θέλουμε μια Αλβανία με πραγματική απασχόληση και όχι ανεργία που διαρκώς αυξάνει. Είμαστε στη σωστή γραμμή διότι επιδιώκουμε ότι εκείνος που κερδίζει λιγότερα και να πληρώνει λιγότερα και εκείνος που κερδίζει περισσότερα να πληρώνει περισσότερα. Δεν μπορούμε να παραδεχτούμε ώστε μια νοσοκόμα να πληρώνει περισσότερα από έναν πρωθυπουργό. Ώστε ένας αστυνομικός να πληρώνει περισσότερους φόρους απ’ τον υπουργό των εσωτερικών. Ένας δάσκαλος να πληρώνει φόρους πιο πολλούς απ’ τον υπουργό παιδείας. Ή ώστε όλοι οι μισθωτοί αυτής της χώρας, στο δημόσιο ή ιδιωτικό τομέα, να πληρώνουν πιο πολλούς φόρους απ’ ότι οι βουλευτές της Βουλής της Αλβανικής Δημοκρατίας. Τούτο είναι άδικο και εμείς είμαστε στη σωστή μεριά της ιστορίας διότι αυτό θα το αλλάξουμε.

……

Και μια αναγέννηση της Αλβανίας σημαίνει αναγέννηση αυτής της χώρας, για κάθε πολίτη αυτής της χώρας. Όπου οι πολίτες μέλη της μειονότητας είναι μια δυνατή γέφυρα σύνδεσης, όχι απλώς ανάμεσα στην Αλβανία και την Ελλάδα, αλλά ανάμεσα στην Αλβανία και την Ευρώπη. Όπως η κοινή οικογένεια κάποιου που έχει την τύχη να γεννηθεί στη δική του γη και που έχει το δικαίωμα να αισθάνεται κυρίαρχος ανεξαρτήτως ποιανού γιος ή κόρη είναι, ανεξαρτήτως εάν γεννήθηκε στην πόλη ή το χωριό, ανεξαρτήτως της εθνικής καταγωγής. Εμείς θα την κάνουμε την αναγέννηση της Αλβανίας και στην Αλβανία που θέλουμε δεν θα έχει πλέον κανέναν πολίτη οποιασδήποτε ταυτότητας, οποιασδήποτε περιοχής, οποιουδήποτε φύλου άλλο τόσο οποιασδήποτε μειονότητας, που να αισθάνεται μειοψηφία. Μειοψηφίες στην δημοκρατία έχει μόνο στην πολιτική, ενώ στην κοινή διαβίωση είμαστε όλοι ελεύθεροι και ισότιμοι και με την αξιοπρέπεια διασφαλισμένη για τον καθένα.

Άλλη μια φορά χαρούμενη την 20η Επέτειο της ίδρυσης του ΚΕΑΔ, επιτυχίες και να είσαστε βέβαιοι ότι το να στέκεστε πάνω σε αρχές, αξίες και πεποιθήσεις είναι η πιο δύσκολη δουλειά που κάποιος δύναται να κάνει όταν βρίσκεται στην πολιτική, αλλά αναμφίβολα είναι η καλύτερη δουλειά που ο λαός μας, οι άνθρωποι και τα παιδιάς μας θα το θυμούνται πάντοτε με πολύ σεβασμό για όλη μας τη γενιά!

http://www.deropoli.com/?p=9014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου