Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Το σχέδιο αλά ''Prison Break'' των Αλβανών κρατούμενων στις φυλακές Αλικαρνασσού!




Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό - Το σχέδιο παραπέμπει σε χολιγουντιανή ταινία...
Σχέδιο απόδρασης από το σωφρονιστικό κατάστημα της Νέας Αλικαρνασσού απέτρεψαν οι έλεγχοι των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενώ γίνεται έρευνα από την αστυνομία για να διαπιστωθεί η ταυτότητα των δραστών. Οι εμπνευστές σχεδίαζαν να σκάψουν σε μεγάλη απόσταση, να τρυπήσουν τοίχους και να βρεθούν κάπου στην παραλιακή λεωφόρο. Κάτι αντίστοιχο δηλαδή με την χολυγουντιανή παραγωγή «Η μεγάλη απόδραση».


Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία αλλά και από κύκλους της φυλακής σε κοινόχρηστο χώρο βρέθηκαν μέσα σε ένα φρεάτιο αυτοσχέδια εργαλεία με τα οποία εκτιμάται ότι θα έκαναν τρύπες στο φρεάτιο και σε όποιο άλλο «εμπόδιο» έβρισκαν μπροστά τους.


Τα σύνεργα βρέθηκαν το πρωί της πρωί της περασμένης Κυριακής (29-04-2012) στη διάρκεια ενός τυχαίου ελέγχου και αμέσως σήμανε συναγερμός στο σωφρονιστικό κατάστημα. Οι υπάλληλοι που τα βρήκαν ενημέρωσαν τη διεύθυνση της
φυλακής , η οποία διενεργεί επίσης έρευνα.


Σημειώνεται ότι στο χώρο όπου βρέθηκαν τα εργαλεία προαυλίζονταν μονάχα Αλβανοί κρατούμενοι. Ωστόσο, τις
τελευταίες εβδομάδες, όπως έχει γράψει ήδη η τοπική εφημερίδα «Πατρίς» η πλειονότητα των Αλβανών εγκλείστων έχει μεταφερθεί σε άλλα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, καθώς στο χώρο γίνονται εργασίες.


Στην πτέρυγα των Αλβανών έχουν μείνει περίπου 10 άτομα για τα οποία έχει επίσης ξεκινήσει η διαδικασία για να μεταφερθούν σε άλλες φυλακές. Πληροφορίες από υπαλλήλους του σωφρονιστικού καταστήματος επιβεβαιώνουν τον εντοπισμό των αυτοσχέδιων εργαλείων, αφήνουν όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιούνταν όχι για σκάψιμο αλλά για αυτοσχέδια μαχαίρια και σουβλιά για άλλη χρήση.


''Εάν σκόπευαν να αποδράσουν τότε δεν έκαναν σωστούς υπολογισμούς, αυτοί στους οποίους ανήκουν τα ευρήματα. Πράγματι βρέθηκαν εργαλεία στο φρεάτιο που είναι στην πτέρυγα των Αλβανών και δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ήθελαν να τα χρησιμοποιήσουν για να αποδράσουν. Όμως θα έπρεπε έκτος από το φρεάτιο, να σκάψουν και τον τοίχο στον αύλειο χώρο και στη συνέχεια θα έβγαιναν στην παραλιακή λεωφόρο. Κάτι εξαιρετικά δύσκολο''... ανέφερε στο cretalive.gr, στέλεχος της φυλακής.
http://borioipirotika.blogspot.com/2012/05/prison-break.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου