Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Και όμως οι Αλβανοί είχαν δίκιο

Αφιερωμένο στον θείο Φάνη.

Αν βρεθεί κανείς σε συζήτηση με Βορειοηπειρώτες θα ακούσεις σίγουρα την φράση: "Έλληνες στην Αλβανία και Αλβανοί στην Ελλάδα". Και θα αναρωτηθούμε μήπως έχουν δίκιο και είμαστε χωρίς πατρίδα, χωρίς εθνικότητα?

Ο Γεώργιος Α (2ος βασιλιάς των Ελλήνων 1863-1913) αποκάλεσε των εαυτό του "Βασιλιά των Ελλήνων" και όχι "Βασιλιά της Ελλάδος". Ποια η διαφορά? Η διαφορά έγκειται στο όχι αναφέρεται στο έθνος και όχι στο κράτος. Ο Ελληνισμός  δεν σταματάει στα σύνορα αλλά συνεχίζει εκτός αυτών. Ο Ελληνισμός συνεχίζει και πέρα από τα εδάφη του Ελληνικού κράτους. Έλληνες υπάρχουν και στην Κωνσταντινούπολη, στον Πόντο, στην Βόρειο Ήπειρο.


Για να επανέρθουμε στα δικά μας, οι Αλβανοί μας αποκαλούσαν Έλληνες και οι Ελλαδίτες μας αποκαλούν Αλβανούς. Και εδώ καταλήγουμε στο ότι οι Αλβανοί είχαν δίκιο και οι Ελλαδίτες δεν μπορούν να καταλάβουν ότι υπάρχουν Έλληνες και εκτός συνόρων οι οποίοι ζουν στον τόπο τους.


Δημοσιεύτηκε πρώτη φορά στο North Epirus Online 24/02/2013

1 σχόλιο:

  1. Ρε σεις δεν νομίζω ,κάποιο λάθος θα έχει γίνει ,ζω στην Ελλάδα απο το 1980 ποτέ κανείς δεν μου συμπεριφέρθηκε σαν Αλβανό εκτός απο ελάχιστες περιπτώσεις κάποιων αριστερών εξτρεμιστικών ομάδων

    ΑπάντησηΔιαγραφή