Σύμφωνα με το ελληνικό Σύνταγμα, η Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία, είναι μέρος της πολιτείας καθώς και το σύνολο των χρηματοδοτήσεων που παρέχονται από την πολιτική που ασκεί ο Γιανουλλάτος (politikës së Janullatosit- ο συντάκτης εννοεί τις δραστηριότητες του αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου Γιαννουλάτου) είναι κατ’ επέκταση πολιτική του ελληνικού κράτους.
Από την εδραίωσή της στην Αλβανία (η ελληνική εκκλησία) μέχρι σήμερα αξιολογείται ως το ισχυρότερο μέσο που εργάζεται και αγωνίζεται για τον εξελληνισμό της νότιας Αλβανίας, ως έκταση της ελληνικής επικράτειας.
Παραθέτουμε αναφορά της εφημερίδας ‘Στόχος’, που είναι μια εξτρεμιστική ελληνική εφημερίδα:
«Τα χρόνια που έρχονται είναι χρόνια του Ελληνισμού όπου και πάλι θα παιχτεί ο δημιουργικός και ιστορικός του ρόλος.
Για να παίξει αυτό το ρόλο ο Ελληνισμός πρέπει να κερδίσει την πατρώα γη που τώρα είναι εκτός συνόρων της σημερινής Ελλάδας και βόρεια της γραμμής του ποταμού Shkumbin» (σ.σ. ποταμός στο μέσο της Αλβανίας Σκουμπίνι ή Γενούσος ποταμός)
Επιπλέον ο Έλληνας Πρόεδρος Στεφανόπουλος, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων είχε δηλώσει:
«Μπορώ να προσθέσω την πεποίθησή μου ότι η Ελλάδα χαιρετίζει το νέο αιώνα με μνήμες αιματηρών πολέμων για τον ελληνισμό, με την απελευθέρωση όλων των υπόδουλων Ελλήνων, καθώς και με την αναγέννηση όλων των ελληνικών κοινοτήτων του εξωτερικού. Σήμερα οι ελληνικές κοινότητες ανά τον κόσμο βρίσκονται σε άνθιση συνδεδεμένες με το ελληνικό κράτος υπό της αιγίδας της Ελληνικής Εκκλησίας και του Παγκόσμιου Ελληνικού Συμβουλίου και αποτελούν μια μεγάλη ελπίδα για όλον τον ελληνισμό».
Τις δύσκολες μέρες που διέρχονταν η Αλβανία το 1997, υποστηρίχτηκε ένθερμα η καταστροφή και το κάψιμο της Νότιας Αλβανίας από την Ελλάδα. Αλλά αυτό δεν συνέβη γιατί ο στρατηγικός μας σύμμαχος η Τουρκία απείλησε την Ελλάδα και ματαιώθηκε μια εισβολή της Ελλάδας στη νότια Αλβανία.
Εξάλλου ο Έλληνας υπουργός εξωτερικών Θ. Πάγκαλος, όπως ανέφερε το CNN το 1997, ομολόγησε ότι τη χρονική αυτή περίοδο ελληνικά αεροπλάνα (πιθανώς F-16) έριξαν φυλλάδια στο νότιο τμήμα της Αλβανίας : «Η Ελλάδα θα πρέπει πρώτα να προστατεύσει την κοινότητα που έχει στην νότιο Αλβανία, που εμείς οι Έλληνες ονομάζουμε Βόρειο Ήπειρο και στη συνέχεια θα προσπαθήσουμε στην επίλυση της αλβανικής κρίσης», είπε ο Πάγκαλος.
Η παρέμβαση της Ελλάδας στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας έχει φθάσει στο βαθμό που η ελληνική κυβέρνηση ζητά μια ανασκόπηση της ιστορίας της Αλβανίας, έτσι ώστε οι μελλοντικές γενιές να υπηρετήσουν την ελληνική εκδοχή της ιστορίας.
Σε αυτό το πλαίσιο , ίσως και οι Αλβανοί πρέπει να ισχυριστούν ότι οι η γενοκτονία των τσάμηδων δεν ξεκίνησε το 1943 αλλά το 1913.
Όταν ιδρύθηκε η κυβέρνηση της Ηπείρου, υπό της ηγεσίας του πρίγκιπα Αλεξάνδρου στο κείμενο των ιδρυτικών μελών αναγράφονταν: «Ήρθε η ώρα της Ηπείρου, πρέπει να της δοθεί η ευκαιρία να κηρύξει αυτοδιάθεση, η κυβέρνηση της Ηπείρου έχει καθήκον να διασφαλίσει τα δικαιώματα των Ηπειρωτών, τα οποία συνθλίβονται κάτω από τις κατοχικές δυνάμεις της Αλβανίας».
Και απευθυνόμενη σε άλλες κυβερνήσεις:
«Η κυβέρνηση μας, εφαρμόζει διατάξεις των Ηνωμένων Εθνών και επιδιώκει αναγνώριση από άλλες κυβερνήσεις. Απαιτούμε τη βοήθειά σας για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων των Ηπειρωτών. Ζητάμε την υποστήριξή σας σε ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Ηπείρου».
Οι ελληνικοί κίνδυνοι παραμονεύουν μέχρι σήμερα για την Αλβανία από τους έλληνες εκπροσώπους τους, όπως είναι η εθνικιστική οργάνωση Ομόνοια με τους εθνικιστές Μίλι, Μολάνος, Ντούλε κλπ.
Όπως φαίνεται από τα παραπάνω ο κίνδυνος ο οποίος προέρχεται από τους Έλληνες και για τις δύο αλβανικές κυβερνήσεις της Αλβανίας και του Κοσσυφοπεδίου είναι ορατός και δεν πρέπει να σιωπάμε αλλά να επαγρυπνούμε.
(σ.σ. Είναι το τρίτο μισελληνικό κείμενο που διαβάζω στην αλβανική εφημερίδα ‘Lajme Maqedoni’ και παρατίθεται αυτούσιο, και αυτό όπως και τα προηγούμενα, βρίθουν ανακριβειών και ψευδών με σκοπό τη δημιουργία μισελληνικού κλίματος με στόχο τη διόγκωση του αλβανικού φανατισμού).
Αναδημοσίευση από:echedoros-a
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου