Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Μπαμίρ Τόπι: διαψεύδει αναφορές ΜΜΕ, για λάθος του, κατά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος



Ο πρόεδρος της Αλβανίας, Μπαμίρ Τόπι, στις δημοτικές εκλογές της 8ης Μάιου, φέρεται να έχει ρίξει κατά λάθος την ψήφο του για ανάδειξη δημάρχου στην κάλπη για το δημοτικό συμβούλιο, όπως αποκάλυψε το κανάλι ABC, που συντάσσεται με το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα του Σαλί Μπερίσα.

Όταν η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή άνοιξε τη συγκεκριμένη κάλπη για επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων, που ρίχτηκαν κατά λάθος, βρήκε μόνον ένα διαφορετικό ψηφοδέλτιο από τα υπόλοιπα, το οποίο, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, είναι αυτό, που έριξε ο πρόεδρος Τόπι.

Ο πρόεδρος, από την πλευρά του, χαρακτήρισε «χυδαίες εικασίες» όσα ειπώθηκαν σχετικά με το θέμα. Στην ανακοίνωση της προεδρίας αναφέρεται χαρακτηριστική ότι «ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απορρίπτει με αηδία αυτές τις πολιτικές εικασίες των ΜΜΕ σχετικά με τη μυστικότητα της ψήφου του».

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα ότι, μέσω της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, προσπαθεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στα Τίρανα υπέρ του υποψήφιου του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα.

Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Έντι Ράμα, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα ήταν νικητής στον δήμο Τιράνων με διαφορά δέκα ψήφων από τον Μπάσα, αλλά τελικά αποφασίστηκε επανακαταμέτρηση ψηφοδελτίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου