Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

«Η Κύπρος είναι τούρκικη» έγραψαν οι Αλβανοί


Οι περίπου 150 οπαδοί του ΑΠΟΕΛ δέχθηκαν πέτρες και μπουκάλια.Oι προκλητικοί Αλβανοί σήκωσαν και σημαία της Τουρκίας
Του Μικαέλο Παπαδάκη
Μπορεί η Κορυτσά να είναι μια Χριστιανική πόλη με έντονο το ελληνικό στοιχείο, ωστόσο η γαλανόλευκη που υψώθηκε στην πόλη μετά από 70 χρόνια φαίνεται πως ενόχλησε τους Αλβανούς.
«Η Κύπρος είναι τούρκικη» έγραφε (σε ελεύθερη μετάφραση) το πανό που υψώθηκε από τους φανατικούς της Σκεντερμπέου, οι οποίοι εμφάνισαν και μια σημαία της Τουρκίας. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες και τα σύμβολα αποσύρθηκαν. Τέτοιες συμπεριφορές είναι συνηθισμένες σε αγώνες όπου παίζει ο ΑΠΟΕΛ, εντός και εκτός συνόρων, κυρίως ως αντίδραση στις ελληνικές σημαίες που κρατάνε πάντοτε οι οπαδοί του.


Πάντως αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η αντίδραση και η καμπάνα από την UEFA η οποία είχε εξαντλήσει όλη της την αυστηρότητα για μια τεράστια ελληνική σημαία που ήθελαν να σχηματίσουν οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ στο ματς με την Πόρτο, το 2009.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι περίπου 150 φίλοι του ΑΠΟΕΛ που ήταν στην Κορυτσά έπεσαν θύματα περιορισμένης κλίμακας πετροβολισμού, ενώ εναντίον τους ρίχθηκαν μπουκάλια με νερό. Ωστόσο δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου