Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Αλβανοί ζουν περισσότερο, η ηλικία συνταξιοδότησης θα αυξηθεί…

Σεπτέμβριος 5, 2011.
Τίρανα.

Στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση της κυβερνητικής ομάδας, ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα αναφέρθηκε σε θέματα στα οποία η αλβανική κυβέρνηση θα επικεντρωθεί στα δύο εναπομείναντα έτη της διακυβέρνησής της.


Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, οι Αλβανοί στο παρελθόν ζούσαν κατά μέσο όρο 70 χρόνια, ενώ σήμερα το προσδόκιμο ζωής των Αλβανών είναι τα 78 χρόνια.



«Πρέπει να αναθεωρήσουμε την ηλικία συνταξιοδότησης. Κανένας Αλβανός δεν θα είναι ευχαριστημένος να συνταξιοδοτηθεί στα 65 του χρόνια. Όλοι θέλουν να εργαστούν περισσότερο», δήλωσε ο Μπερίσα.


Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η μακροβιότητα δικαιολογείται από το ότι τώρα οι Αλβανοί δεν εργάζονται σε εργοστάσια με χημικά δηλητήρια ή δεν εργάζονται σε βαριές εργασίες. Ο Μπερίσα δήλωσε ότι η σύνταξη διπλασιάστηκε στα χωριά κατά τη διάρκεια της δεξιάς κυβέρνησης.


«Σε καμία πρώην κομμουνιστική χώρα της Ανατολικής Ευρώπης (Βουλγαρία, Ρουμανία, πρώην Γιουγκοσλαβία κλπ) δεν υπάρχει η συνταξιοδότηση που υπάρχει στην Αλβανία. Εκεί οι συντάξεις είναι από 40 έως 50 δολάρια», είπε ο Μπερίσα.


Εντωμεταξύ η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει ακόμη στα αιτήματα των μεταλλωρύχων, που ζητούν μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης και άλλα αιτήματα.


--
Πηγή: Shekulli
Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου