Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Οι πολίτες βλέπουν Ευρώπη και οι πολιτικοί ...Αλβανία



Την ώρα που οι πολίτες έχουν επιλέξει με συντριπτική πλειοψηφία την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, οι πολιτικοί κινούνται με τις πυξίδες τους να δείχνουν την Αλβανία του Χότζα.





Οντως υπάρχει διάσταση του εκλογικού σώματος με την παρούσα Βουλή και μάλιστα καραμπινάτη. Οχι, όμως, αυτή που νομίζει ο κ. Σαμαράς και το κόμμα του, αλλά ανάμεσα στη θέληση, στα αιτήματα και στις προσδοκίες των πολιτών και στη στάση των πολιτικών.

Την ώρα που οι πολίτες έχουν επιλέξει με συντριπτική πλειοψηφία την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, οι πολιτικοί κινούνται με τις πυξίδες τους να δείχνουν την Αλβανία του Χότζα.

Την ώρα που οι πολίτες ζητούν εξυγίανση, μεταρρυθμίσεις, μικρότερο κράτος, πάταξη της φοροδιαφυγής και κοινωνική δικαιοσύνη, οι πολιτικοί στα λόγια καμώνονται πως συμφωνούν, αλλά τα έργα τους κινούνται αυστηρά στον αστερισμό του κομματικού συμφέροντος.

Την ώρα που οι πολίτες ζητούν πάταξη της γραφειοκρατίας, επενδύσεις, γρήγορη απορρόφηση του ΕΣΠΑ, οι πολιτικοί έχουν ξεχάσει τι σημαίνει γρήγορα. Κινούνται με μακαριότητα, λες και υπάρχει άφθονος χρόνος, λες και δεν βρισκόμαστε στη διακεκαυμένη ζώνη.

Μάλιστα είναι τόσο χαώδης η διαφορά, που δεν αποκλείεται τις αποδοκιμασίες των πολιτών στις δημόσιες εμφανίσεις τους ορισμένοι πολιτικοί να τις εκλαμβάνουν ακόμα και ως... επευφημίες.

Αν συνεχιστεί η κατάσταση, είναι πολύ πιθανό να μη μιλάμε για διάσταση, αλλά για σχιζοειδή κατάσταση.

Αλλά διάσταση του κοινού αισθήματος και μάλιστα σημαντική υπάρχει και με τους δικαστικούς λειτουργούς.

Γιατί την ώρα, που οι πολίτες ζητούν αυστηρές ποινές και να επιστραφούν τα χρήματα από τους φοροφυγάδες, τους οφειλέτες και τους καταχραστές, αυτοί πέφτουν στα μαλακά, μα στα πολύ μαλακά.

lyrtso@pegasus.gr

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12338&subid=2&pubid=112687498

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου