Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ο Μάρκος Μπότσαρης είναι Αλβανός λένε στην Αλβανία!


Ταυτίζουν τους Αρβανίτες με τους Αλβανούς και θεωρούν ότι οι σημερινοί Έλληνες προέρχονται από αυτούς!

Οι σημερινοί Έλληνες προέρχονται από τους Αρβανίτες, λένε στην Αλβανία. Τον ήρωα Μάρκο Μπότσαρη, όπως και τους υπόλοιπους Σουλιώτες, τους χαρακτηρίζουν ως Αρβανίτες, άρα Αλβανούς. Μάλιστα εκτός από τα επιχειρήματα Αλβανών ιστορικών, χρησιμοποιούν τελευταία, για να στηρίξουν την άποψή τους, και το ντοκιμαντέρ του "ΣΚΑΪ" με τίτλο: "1821". Το αλβανικό πρακτορείο ειδήσεων "Ina-News", αναφέρει: «Το ντοκιμαντέρ αυτό το λογοκρίνει η ελληνική εκκλησία, επειδή υπάρχουνστοιχεία που δεν πρέπει να μάθει ο ελληνικός λαός. Οι Έλληνες δεν έχουν σχέση με την αρχαία Ελλάδα, αλλά οι περισσότεροι είναι Αρβανίτες- Αλβανοί που με τη βία εξελληνίστηκαν». Γίνεται σύγχυση με τους Αρβανίτες, τους αρβανιτόφωνους Έλληνες. Άλλο, όμως, Αλβανοί και άλλο Αρβανίτες. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Ο Μάρκος Μπότσαρης, ο οποίος θεωρείταιστην μνήμη του οποίου ασεβούν πολλοί, ήταν Έλλην αρβανιτόφωνος, όπως όλοι οι Σουλιώτες. Η ελληνική του συνείδηση φαίνεται και από την περίφημη φράση που είπε όταν πρωτοπάτησε στα Επτάνησα : Ο Έλλην δεν μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος εκεί όπου κυματίζει η Βρεττανική σημαία". Το δε Λεξικόπου έγραψε ήταν της αρβανίτικης - όχι αλβανικής - και ρωμαίικης απλής (νεοελληνικής). Άλλωστε δεν θα μπορούσε να έχει αλβανική εθνική συνείδηση, διότι κάτι τέτοιο εμφανίζεται μόλις το 1878 με την Λίγκα της Πριζρένης - Κοσσυφοπεδίου και μάλιστα ως τεχνιτό κατασκεύασμα ξένων δυνάμεων και θρησκευτικών προπαγανδών. Κατά την Τουρκοκρατία δεν υπήρχε έθνος Αλβανών. Οι κάτοικοι της σημερινής Αλβανίας διεκρίνοντο με κριτήριο την θρησκεία τους. Οι Ορθόδοξοι ήσαν Ρωμιοί, εντεταγμένοι στο ίδιο Γένος με τους υπόλοιπους Έλληνες. Οι Μουσουλμάνοι ένοιωθαν Τούρκοι, εξ ου και ο όρος Τουρκαλβανοί. Εάν μιλούμε για αλβανική συμμετοχή στην Ελληνική Επανάσταση δεν πρέπει να αναφερόμαστε στους Μποτσαραίους, την Μπουμπουλίνα και τους Κουντουριώτηδες, αλλά στους Τουρκαλβανούς που χρησιμοποιήθηκαν από την άλλη πλευρά ως σφαγείς των Ελλήνων. Οι Βυζαντινοί δεν ανέφεραν Αλβανούς στην Βαλκανική. Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος ονομάζει Αλβανούς μία φυλή του Καυκάσου. Ο Γεώργιος Καστριώτης - Σκεντέρμπεης, που θεωρείται εθνικός ήρωας των σημερινών Αλβανών, ονόμαζε εαυτόν Ορθόδοξον Ηπειρώτη (15ο αιών). Σε έγγραφα της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας στα τέλη του 15ου αιώνος η λέξη "Αλβανός" ερμηνεύεται " Έλληνες από την Ήπειρο και την Πελοπόννησο" χωρίς να αμφισβητείται η ελληνική συνείδησή τους. Η αλβανική συνείδηση είναι οπωσδήποτε ξενόφερτο κατασκεύασμα όπως αποδεικνύουν και μαρτυρίες των ιδίων των ενδιαφερομένων , τις οποίες κατέγραψε ο σύγχρονός μας διαπρεπής Βαλκανιολόγος Αχιλλεύς Λαζάρου.
Όταν η Ιταλία και η Αυστροουγγαρία για δικούς τους λόγους προσπαθούσαν να κατασκευάσουν αλβανικό κράτος ώστε να ελέγχουν την είσοδο της Αδριατικής, οι Τουρκαλβανοί ύψωναν στο Δυρράχιο την οθωμανική σημαία !
Προτιμούσαν την τουρκική παρά την άγνωστη σ' αυτούς αλβανική εθνική συνείδηση. Άλλωστε και στους Βαλκανικούς πολέμους οι Μουσουλμάνοι της Αλβανίας πολέμησαν, και μάλιστα δυναμικά, στις τάξεις του Οθωμανικού στρατού. Μετά το 1908 πολλά από τα μέλη του Νεοτουρκικού κομιτάτου, το οποίο σχεδίασε και ξεκίνησε τον διωγμό των Ελλήνων ήταν Τουρκαλβανοί.
Η λέξη Αλβανία, σημαίνει Λευκή Χώρα από το λατινικό ΑΛΜΠΑ : λευκή. Είναι όρος με γεωγραφική και όχι εθνολογική σημασία.
Ο όρος Αρβανίτης που αφορά τους Σουλιώτες, τους Υδραίους, τους Σπετσιώτες και πολλούς κατοίκους των Μεσογείων, προέρχονται από τελείως διαφορετική ρίζα. Συγκεκριμένα από τη λέξη "Άρβανον", τοπωνύμιο της Βορείου Ηπείρου, που το βρίσκουμε ήδη από τον 11ο αιώνα στα κείμενα της Άννας Κομνηνής. Από το Άρβανον, δηλαδή από την Ελληνικοτάτη Βόρειο Ήπειρο, κατέβηκαν σε πόλεις και νησιά της Νοτίου Ελλάδος ελληνικοί πληθυσμοί που μιλούσαν αρβανίτικα. Δηλαδή μία διάλεκτο ανάμικτη με αρχαία ελληνικά, λατινικά, τουρκικά και εντόπια βαλκανικά γλωσσικά στοιχεία. Οι αρβανιτόφωνοι Έλληνες ουδέποτε είχαν διαφορετική συνείδηση από τους υπόλοιπους Έλληνες.
Η σύγχυση μεταξύ των λέξεων Αλβανός και Αρβανίτης δημιουργείται μόνον στην ελληνική γλώσσα, διότι φαίνονται να μοιάζουν οι δύο όροι ηχητικά. Η ομοιότης είναι μόνο επιφανειακή. Στην ουσία διαφέρουν κατά πολύ. Άλλωστε οι ίδιοι οι Αλβανοί αποκαλούν εαυτούς Σκιπετάρ και την χώρα τους Σκιπερία : χώρα των Αετών. Τι κοινό μπορούν να έχουν ένας Σκιπετάρ και ένα Έλλην αρβανιτόφωνος ; Ίσως ο ένας να μπορεί να καταλαβαίνει κάποιες λέξεις από τον άλλο. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είχαν η έχουν την ίδια εθνική συνείδηση...Μην ξεχνούμε ότι Σέρβοι, Κροάτες και Βοσνιομουσουλμάνοι μιλούν ακριβώς την ίδια γλώσσα, παρά ταύτα συγκρούσθηκαν μεταξύ τους με οδυνηρές συνέπειες.

katoci.com

40 σχόλια:

  1. Γιατί κύριοι ανιστόρητοι σας φαίνεται περίεργο ανοίξτε κάνα βιβλίο η στην καλύτερη περίπτωση ρωτήστε κάποιον ιστορικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. den sas aresei alla th na peite kai eseis. pou oute 30% den hsaste gnhsioi ellhnnes. ama ypologysoume tous pontious p einai anamixei s rwssiko kai tourkiko aima p hrathan edw kai den mhlusan kan ellhnika.ama baleis kai tous arbanhtes pou einai albanoi p tous kanate m to zori ellhnes. poso meinate 2-3 ekat. alla sthn istoria sas didaskete mono auto p sas endiaferei poustrakia ama den htan oi albanoi akoma oi tourkoi tha sas gamous...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΚΙΠΕΤΑΡΙ ΠΑΡΕ ΝΑ ΧΕΙΣ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΤΟ 1821
    ΠΑΡΕ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΠΩΣ ΑΜΟΙΨΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.........
    «Ο Μέγας Βεζύρης Ρεσίτ Πασάς εκάλεσεν εις Μοναστήριον της Πελαγονίας τους αρχηγούς των πολεμησάντων κατά της Ελλάδος Αλβανών διά να πληρώσει εις αυτούς μισθούς και έξοδα. Προσήλθαν περίπου 400-500 φύλαρχοι και άλλοι Αλβανοί πρόκριτοι. Αφού τους υπεδέχθη ο Ρεσίτ καλώς και προσέφερεν εις αυτούς γεύμα, διέταξε κατά τινα παράταξιν του στρατού να τουφεκίσωσι τους θεωμένους Αλβανούς. Τοιαύτη περίπου ήτο πάντοτε η αμοιβή των Αλβανών διά τας υπηρεσίας προς τους Τούρκους»
    ΠΑΡΕ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ [ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΕΝΟΠΛΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ]
    Χοτά-μπεης Αργυροκάστρης, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.
    Βελή-αγας Γρεβενού, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.
    Μαχμούτ μπέης Κοστούρι, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.
    Ιμπραήμ Κοστρέτζης, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.
    Μουχτάρ-μπεης Κιαφτίσης, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Κιουταχή στην Αθήνα το 1827.
    Ισούφ Διβένης, Αλβανός διοικητής Λιδορικίου πριν την επανάσταση, ήταν ήπιος και αγαθός, αλλά βασανίστηκε και κρεμάστηκε από τα τείχη της ακρόπολης των Αθηνών το 1827 με άλλους 17, για αντεκδίκηση όταν σούβλισαν οι πολιορκητές Τούρκοι 2 Έλληνες αιχμαλώτους.
    Μουσταφ αγάς Σουγκαρίνης, στρατηγός Γκέγκηδων του Κιουταχή κατά την πολιορκία της ακρόπολης των Αθηνών το 1827.
    Μαγδαρής, αρχηγός Αλβανών στην Χίο το 1828 αιχμαλωτίστηκε από το στράτευμα του Φαβιέρου.
    Μουσά-μπεης, αρχηγός Τουρκαλβανών της φρουράς της Κορώνης που συνθηκολόγησε το 1828.
    Μουσταφά-μπεης, αρχηγός Τουρκαλβανών της φρουράς της Κορώνης που συνθηκολόγησε το 1828.
    Βελή μπέης, αρχηγός Τουρκαλβανών της φρουράς της Κορώνης που συνθηκολόγησε το 1828.
    Μεχμέτ Δεβόλης, φρούραρχος Σαλώνων το1828.
    Ορχάν Κιαφαξίσης, αρχηγός Τουρκαλβανών στην Κορακόβρυση Βοιωτίας το1828 όπου και συνελήφθει.
    Κιορ Ιμπραήμ, φρούραρχος που παρέδωσε τη Ναύπακτο το 1828.
    Φετά Τούκοφλης, συνυπέγραψε παράδοση Μεσολογγίου το 1829.
    Νουρή Τζόπης, συνυπέγραψε παράδοση Μεσολογγίου το 1829
    Μάρτζο Τσουριγούνης, συνυπέγραψε παράδοση Μεσολογγίου το 1829
    Αχμέτ Πρεβίστας ή Ντεπριβιστάνη: ντερβέναγας των Κραβάρων το 1828, είχε ενδιαφέρουσα αλληλογραφία με τον Κίτσο Τζαβέλα περί αλβανικής καταγωγής, ο οποίος μόλις τον συνέλαβε τον στάμπαρε μαζί με τους άντρες του με πυρωμένη σφραγίδα σχηματίζωντας στο σώμα τους τον φοίνικα, ελληνικό εθνόσημο επί Καποδίστρια, για να τον θυμούνται.
    Νουρεδίν αγάς Μπελούκμπασης, πολέμησε στην Πέτρα Βοιωτίας.
    Ασλάμπεης Μουχουρδάρης, πολέμησε με 1500 Τουρκαλβανούς στη τελευταία μάχη του αγώνα στην Πέτρα Βοιωτίας. Οπότε οι Αλβανοί ήταν παρόντες και συνεπείς σε όλη τη διάρκεια και τις φάσεις της Ελληνικής Επανάστασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. μπραήμ πασάς, ο γνωστός σχιζοφρενής που επιχείρησε ανεπιτυχώς με τους Γάλλους επιτελείς του να σβήσει την επανάσταση, γιος του αντιβασιλέα της Αιγύπτου Μωχάμετ Άλι που ήταν Αλβανός μπέης από την Καβάλα.[ΓΙΟΣ ΑΛΒΑΝΟΥ ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑ] ΚΑΤΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟ.
    Ομέρ-πασάς Βρυώνης, παλιός στρατηγός του Αλή πασά Τεπελενλή, πασάς σε διάφορες πόλεις της Ηπείρου, εκστράτευσε κατά τα έτη 1821-22 επικεφαλής χιλιάδων εναντίων των Ελλήνων επαναστατών.ΑΥΤΟΣ ΠΟΛΕΜΗΣΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΔΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΛΑΜΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΥ ΣΤΗ ΓΡΑΒΙΑ
    Μουσταή πασάς Σκόδρας (Μουσταφάς), εκστράτευσε το 1823 με 16000 κυρίως Αλβανούς με την πλειοψηφία τους να είναι χριστιανοί και είχε σώματα ακόμα και Κροατών. Το στράτευμά του ήταν ειδικό για ορεινές μάχες και ξεκίνησε με πολλές ελπίδες που του της έκοψε ο Μάρκος Μπότσαρης κυρίως και οι άλλοι οπλαρχηγοί της Δυτικής Στερεάς που ανάγκασαν το στρατό του στη διάλυση και τον ίδιο στην εξευτελιστική φυγή και στο να μην επιχειρήσει νέα εκστρατεία.
    Ισμαήλ πασάς Πλιάσσας, Αλβανός πασάς που εκστράτευσε αρκετές φορές κατά των επαναστατημένων Ελλήνων (μέχρι και στα Ψαρά το 1824).
    Αχμέτ πασάς Βρυώνης, εκστράτευσε στις αρχές της επανάσταση κατά των Ελλήνων.
    Ισούφ πασάς Περκόφτσαλης, Αλβανός πασάς που εκστράτευσε αρκετές φορές κατά των επαναστατημένων Ελλήνων.
    Μουστάμπεης, στρατηγός του Κιουταχή (Μεχμέτ Ρεσίτ πασά, Ρούμελη Βάλεσι) είχε στήσει ενέδρα κατά την έξοδο των Μεσολογγιτών σκοτώνοντας 500, σκοτώθηκε από τον Καραϊσκάκη στην Αράχωβα το 1826 και το κεφάλι του καρφώθηκε σε παλούκι μαζί με του Κεχαγιάμπεη του Κιουταχή. Χαρακτηριστικά λέγαν γι’ αυτόν ότι ήταν τότε: «το μεγαλύτερο οτζάκι της Αλβανίας και η ψυχή του Κιουταχή και των Αλβανών». Μαζί του στην Αράχωβα σκοτώθηκαν και 1300 επίλεκτοι Αλβανοί «ο ανθός της Αλβανίας», μόνο 100 γλύτωσαν από την ενέδρα των Ελλήνων του Καραϊσκάκη. Οι τότε Αλβανοί θρήνησαν το θάνατό του με τραγούδι που σώθηκε:
    «Τσσε ντ’ Αθίνe ντ’ Αλαμάνe σούμε καπετάνeρ γιάνε
    σσούμε καπετάνeρ γιάνe πο, Μουσταμπεΐ ε βράνe
    Κουσσ ε βράου Μουσταμπεΐν τσσ’ ισσ νιε ιλλ γκα γκιάκου ίνε;
    Πο εβράου Καραϊσκάκη φακιεζίου, μουστάκ; ιγκλιάτε.
    «…μπερτeκόσα Λιβαδίσe βράου, ασσλάν é σσκιπeρίσe».
    Καρεφίλ μπέης, αδερφός του Μουστά-μπεη σκοτώθηκε και αυτός στην Αράχωβα
    Αδερφός του Μπανούζη Σέβλιανη: σκοτώθηκε μαζί με τους υπόλοιπους στην Αράχωβα.
    Ταχήρ Αμπάζης, στρατηγός του Αλή πασά Τεπελενλή πολέμησε από το 1821 τους Έλληνες. Τα πρώτα χρόνια της επανάστασης ήταν πολύ σημαντικός Αλβανός και για κάποιο διάστημα κατά την ανταρσία του Αλή είχε συνεργασία με τους Έλληνες.
    Άγο Βασιάρης, σημαντικό στέλεχος του Αλή Πασά και του Ομέρ Βρυώνη στη συνέχεια, τον συνέλαβαν αιχμάλωτο οι Σουλιώτες του Μάρκου Μπότσαρη και τον έσφαξαν μετά για να εκδικηθούν το θάνατο του Μάρκου στο Καρπενήσι το 1823.
    Μελεκ πασάς Γκέκας, έδρασε στη Λαμία το 1821.
    Τελεχά μπέης Φέζον, αρχηγός Γκέκηδων ιππέων του Ομέρ Βρυώνη στην Αλαμάνα και τη Γραβιά το 1821.
    Μουσταφά μπέης Καφεζέζης, αρχηγός Τσάμηδων ιππέων του Ομέρ Βρυώνη στην Αλαμάνα και τη Γραβιά το 1821.
    Σιλιχτάρ Μπόδας, σημαντικός Αλβανός στρατηγός των Τούρκων σε όλη τη διάρκεια της επανάστασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Άγο Μουχουρδάρης, Αλβανός στρατηγός των Τούρκων πολέμησε στη μάχη του Πέτα το 1821.
    Νούρκας Σέρβανης, ντερβέναγας και μουτασελίμης Καρλελίου στο Βραχώρι το 1821, φρούραρχος Άρτας μετά, σκοτώθηκε στο Τρίκερι Μαγνησίας το 1827.
    Ταχήρ Παπούλιας, ντερβέναγας Κραβάρων και Αποκούρου το 1821.
    Μουσταφά μπέης, Κεχαγιάμπεης (επιτελάρχης του Χουρσίτ πασά), αρχηγός των πολιορκημένων Τούρκων και Αλβανών στην Τριπολιτσά το 1821
    Αλή μπεης, αδελφός του Μουσταφάμπεη, σκοτώθηκε στη μάχη της Γράνας το 1821, έξω από την Τριπολιτσά
    Ισμαήλ μπέης Βλιόρης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
    Βελή μπέης Γιάτζης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
    Τζάνε Μαρτολάτζης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
    Μουσταφά Μαρτίνης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
    Ασλάν Ντέμτζης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
    Χασάν Μπιλούσης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
    Μπανούζ Σέβρανης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
    Γιος Σούλτζε Κόρτσα, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
    Κεχριμάν μπέης Γάτζης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
    Ζαβαλιάνη Πρόκος, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
    Λιούλιο Τζαπάρης, Τουρκαλβανός μπίμπασης (χιλίαρχος) του Κιουταχή.
    Χασάν πασάς Γκέκας, σκοτώθηκε σε νυχτερινή επιδρομή στο στρατόπεδο του Κιουταχή το 1825.
    Ελμάζ Μέτζος, έδρασε το 1821 στην Ήπειρο.
    Μπεκήρ αγάς Τζογαδούρος, διοικητης Πρέβεζας το 1821, είχε και άλλες συμμετοχές.
    Σούλτζε Κόρτζας, ντερβέναγας Τρικάλων το 1822 και αλλού έδρασε.
    Σουλεϊμάν Μέτος, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
    Χασά μπέης Βρυώνης, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
    Μούρτο Τζάλιος, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
    Ισλάμ μπέης Κόκκα, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
    Μωχάμετ Νταλιάνης, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός από την Κονίσπολη, έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
    Ισλάμ Πρόνιος, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός από την Παραμυθιά, έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
    Μπάλιο Χούσος, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός από το Μαργαρίτι, έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
    Χασάν Χούσος, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός από το Μαργαρίτι, έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
    Ισμαήλ Μπένι Κόνιτζα, Τουρκαλβανός μπέης έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
    Τζελαλεδίν μπέης, διοικητής Οχρίδος, έπεσε μαχόμενος το 1823 στο Κεφαλόβρυσο της Ευρυτανίας από τον Μάρκο Μπότσαρη.
    Τζαφέρ μπέης Φράσαρης, αρχηγός εμπροσθοφυλακής του Ισμαήλ-πασά Πλιάσσα έπεσε στο Κομπότι της Άρτας το 1821.
    Φράσαρης (άλλος), αιχμαλωτίστηκε στα Βασιλικά για δεύτερη φορά ενώ είχε ορκιστεί ότι δεν θα ξαναπολεμήσει τους Έλληνες και εγδάρει ζωντανός από τους Αγοργιανίτες.
    Ιμπραήμ Πρεμέτης, επιτέθηκε στους Καλαρρύτες της Ηπείρου το 1821.
    Χουσεΐν μπέης, γιος του Μουσταφά πασά του Δελβίνου, ήταν φρούραρχος Πάργας το 1821.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ζενές Τσάπαρης, Αλβανοτσάμης οπλαρχηγός έδρασε στην Πάργα το 1821.
    Ντελή Χαβέζος, φρούραρχος Πατρατσικίου το1821.
    Τζίνκο Χαμέτζης, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός πολέμησε στη μάχη του Πέτα το 1821.
    Βεκούτ Γαρδίκης, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός πολέμησε στην Πλάκα της Ηπείρου το 1821.
    Ταχήρ Μουρτοτζάλης, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπερο το 1821.
    Τσεγκόμπεης, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπειρο το 1821.
    Ματός αγάς Λατίφης, Τουρκαλβανός οπλαρχηγός έδρασε στην Ήπερο το 1821.
    Μαξούτ Σρόπουλης, Αλβανός αξιωματικός του Αμπτούλ Αμπούδ πασά της Θεσσαλονίκης, επιτέθηκε κατά των κατοίκων του Ολύμπου το 1821.
    Ταχήρ Τσαπάρης, οπλαρχηγός του Ομέρ Βρυώνη επιτέθηκε στους Σουλιώτες το 1822.
    Ιμπραήμ Ντέμος, οπλαρχηγός του Ομέρ Βρυώνη επιτέθηκε στους Σουλιώτες το 1822.
    Ισμαήλ Πρόνιος, οπλαρχηγός του Ομέρ Βρυώνη επιτέθηκε στους Σουλιώτες το 1822.
    Άγο Μπέντος, αξιωματικός του Ισμαήλ πασά Πλιάσσα.
    Χατζή Μπέντος, αξιωματικός του Ισμαήλ πασά Πλιάσσα.
    Ισούφ μπέης, αξιωματικός του Μαχμούτ-πασά Δράμαλη διασώθηκε στην Ακράτα το 1822.
    Ταμάζ Μπίμπασης, αξιωματικός του Μαχμούτ-πασά Δράμαλη διασώθηκε στην Ακράτα το 1822.
    Αβδουλάχ μπέης, αρχηγός Αλβανών στην επίθεση κατά του Αιτωλικού το 1823 όπου και τραυματίστηκε.
    Πράχο Πρεβίστας, αρχηγός Αλβανών στη μάχη της Άμπλιανης το1824.
    Τσέλιο Πίτσαρης, Αλβανός οπλαρχηγός ενίσχυσε τον Περκόφτσαλη πασά στη μάχη της Άμπλιανης το1824.
    Μάνε Λουζάτης, Αλβανός οπλαρχηγός πολιορκήθηκε στην Γόστιτσα το 1824.
    Καλέμ Τεπελένης, Αλβανός οπλαρχηγός πολιορκήθηκε στην Γόστιτσα το 1824.
    Χασάν Τσάπαρης, Αλβανοτσάμης οπλαρχηγός από το Φανάρι της Ηπείρου έδρασε το 1821.
    Χότο Πρόνιος, Αλβανοτσάμης οπλαρχηγός έδρασε το 1821.
    Ασλανάκης, αρχηγός των Αλβανών του Μουσταφάμπεη όταν αυτός μπήκε στην πολιορκούμενη Τριπολιτσά, όπου κλείστηκε και αυτός με τους υπόλοιπους
    Αχμέτ μπέης Δέμος, από τους Φιλιάτες, Αλβανός μισθοφόρος στην Τριπολιτσά το 1821 είχε στο σώμα του και 800 χριστιανούς Αλβανούς, πέθανε κατά τη διάρκεια της πολιορκίας
    Λιμά μπέης Κογιάτσας, αρχηγός Αλβανών στην πολιορκία της Τριπολιτσάς το 1821
    Βελή μπέης Κογιάτσας, αρχηγός Αλβανών στην πολιορκία της Τριπολιτσάς το 1821
    Καλιόμπεης Μπόνος, ο γιος του Μήτσα Μπόνου, αρχηγός Αλβανών στην πολιορκία της Τριπολιτσάς το 1821
    Ιμπραήμ Λαλαίος, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στο Λάλα και την Πάτρα
    Χάντζος Λαλαίος, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στο Λάλα την Πάτρα
    Τζαφέρ Φειδάς, Λαλαίος Τουρκαλβανός έδρασε το 1821.
    Ρουμπής Βαρδουνιώτης, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στην πολιορκία της Τριπολιτσάς.
    Αβδούλ μπέης Αρναούτογλου, σημαίνων Τούρκος της Τριπολιτσάς το 1821.
    Ιμπραήμ Αρναούτογλου, διοικητής Καλαβρύτων μεταξύ των ετών 1820-1821.
    Σουλεϊμάν Αρναούτογλου, βοεβόδας της Καλαμάτας κατά το 1821.
    Νεφέζης Καραχούσος, Λαλαίος Τουρκαλβανός σκοτώθηκε το 1821.
    Μουσταφάς Χάτζος, Λαλαίος Τουρκαλβανός σκοτώθηκε το 1821.
    Μπέικος Κεχαγιάς, Τουρκαλβανός διαπραγματευτής των Λαλαίων.
    Κουτσοραίπ αγάς, Λαλαιος Τουρκαλβανός έδρασε το 1821.
    Μουστά-μπεης Κιάφα Ζέζας, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825 (ίσως έχει προαναφερθεί).
    Χοτά-μπεης Αργυροκάστρης, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.
    Βελή-αγας Γρεβενού, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.
    Μαχμούτ μπέης Κοστούρι, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.
    Ιμπραήμ Κοστρέτζης, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Αμπάζ πασά κατά την εκστρατεία του στην Ανατολική Στερεά το 1825.
    Μουχτάρ-μπεης Κιαφτίσης, Τουρκαλβανός αξιωματικός του Κιουταχή στην Αθήνα το 1827.
    Ισούφ Διβένης, Αλβανός διοικητής Λιδορικίου πριν την επανάσταση, ήταν ήπιος και αγαθός, αλλά βασανίστηκε και κρεμάστηκε από τα τείχη της ακρόπολης των Αθηνών το 1827 με άλλους 17, για αντεκδίκηση όταν σούβλισαν οι πολιορκητές Τούρκοι 2 Έλληνες αιχμαλώτους.
    Μουσταφ αγάς Σουγκαρίνης, στρατηγός Γκέγκηδων του Κιουταχή κατά την πολιορκία της ακρόπολης των Αθηνών το 1827.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    2. https://lm.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Farcadia.ceid.upatras.gr%2Farkadia%2Farcadia-hist%2Ftopics%2Fkotzab01.html&h=ATNJTtmO0PnZovh6kvx1j4N32Xam6NSSehb89vI-WvpxaT2PdHb1GSc3-7ZB5TRtP-D0CgW45dYFMgbxfcjYlBsnzkMgMKxIK1LNJrS_GO65ODz9VZHTLXppN8CCujz3XkPUj75bRO04fJbQyTs&enc=AZO-kUOtDRoO2PNGaJSarYaSmo0ywKZZOYkspP_uG1dL4oFQ_jjZZg5lWxAwlf7Ez6tp-6vUhVmHbf9uT3FN45H1faLRF9ysiGuagNeYomTbOQaJ5anP6_xpwmNbV85-wb154sVWk-7RZFII5ni-ABUWdY9dcMhgDiKxuvc8vBksmuBIPwwjw6o1KKQ0wY-U5OM&s=1

      Διαγραφή
  7. ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΜΟΛΙΣ 400 ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΟΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΙΛΛΥΡΙΚΑ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙΑ
    ΟΟΟΟΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΟΤΘΙΚΕΣ ΑΒΑΡΙΚΕΣ ΝΟΡΜΑΝΔΙΚΕΣ ΔΑΚΟΡΟΥΜΑΝΙΚΕΣ ΚΛΠ....
    ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΦΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΕΣΤΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ.....ΟΠΩΣ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΕΚΤΟ ΑΙΩΝΑ Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΙΕΡΕΑΣ ΜΟΝΤΕΑΛΒΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ
    ''''ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥΡΚΟ ΑΛΛΟΣ ΓΙΟ Η ΑΛΛΟΝ ΣΥΓΓΕΝΗ''''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΠΑΡΕ ΝΑ ΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΑΛΒΑΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ.....
    Ιστορείται ακόμη ότι, ο περίφημος Λόρδος Βύρων, διάσημος Αγγλος ποιητής και διανοούμενος, επεδίωξε και καθιέρωσε αλληλογραφία του μέ τόν Μάρκο Μπότσαρη, πιθανότατα δέ εξ’ αιτίας αυτής τής εγκάρδιας επικοινωνίας τους, πείστηκε νά έλθει ένθερμος αρωγός στήν επαναστατημένη Ελλάδα, όπως επίσημα τόν προσκάλεσε ο Μάρκος, διαβλέποντας τά πολλαπλά οφέλη από τήν συμβολή στήν Επανάσταση μιάς τέτοιας διεθνούς προσωπικότητος.
    Είναι μάλιστα γνωστό ότι, η τελευταία επιστολή τού Μάρκου, πρίν από τόν ηρωϊκό θάνατό του (κατά τήν 9η άλλως -σύμφωνα μέ τό «Ιουλιανό» ημερολόγιο- τήν 23η Αυγούστου 1823, στό Κεφαλόβρυσο τού Καρπενησίου), απευθύνονταν ακριβώς στόν Λόρδο Βύρωνα και, μεταξύ άλλων, τόν ενημερώνει γιά τήν πολεμική επιχείρηση πού προετοίμαζε. Η επιστολή του εκείνη, τής 8ης Αυγούστου 1823, έχει ως εξής :
    «…Τό γράμμα σας, …με ενέπλησε χαράς. Η εξοχότης σας είναι ακριβώς ο άνθρωπος πού μάς εχρειάζετο. Κανέν εμπόδιον άς μή σταματήση τόν ερχομόν σας εις τό μέρος τούτο τής Ελλάδος.
    Πολυάριθμος στρατός μάς απειλεί, αλλά μέ τήν βοήθειαν τού θεού και τής εξοχότητός σας θά εύρη εδώ τήν πρέπουσαν αντίστασιν.»
    «Απόψε σκοπεύω κάτι νά επιχειρήσω εναντίον ενός σώματος Αλβανών εξ έξη έως επτά χιλιάδων, στρατοπεδευμένων σιμά εις αυτό τό μέρος…
    Μεθαύριο θά αναχωρήσω μαζί μέ μερικούς εκλεκτούς άνδρας μου διά νά έλθω πρός απάντησιν τής Εξοχότητός σας.»
    «Μή βραδύνετε πολύ νά έλθετε. Σάς ευχαριστώ διά τήν αγαθήν γνώμην, τήν οποίαν έχετε διά τούς συμπατριώτας μου και ελπίζω ότι δέν θά τήν εύρετε αδικαιολόγητον. Σάς ευχαριστώ και πάλιν διά τήν φροντίδα οπού ελάβατε τόσον γενναίως υπέρ αυτών.
    ΑΡΑ ΟΣΟ ΑΛΒΑΝΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΑΛΛΟ ΤΟΣΟ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Ε.Γ. Πρωτοψάλτης (1984) από τη μελέτη του ημερολογίου του Φώτου Τζαβέλλα του 1792 που είναι γραμμένο στο νότιο ιδίωμα της Ελληνικής, συνάγει ότι οι πρώτοι Σουλιώτες κατέβηκαν από το Αργυρόκαστρο ή τη Χειμάρα [ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΔΗΛΑΔΗ ] όπου ομιλείται αυτό το ιδίωμα.
    Λορδος Μπαυρον ''''οι σουλιωτες ειναι αχρειοι Ρωμιοι που ομιλουν λιγα ιλλυρικα''ΑΡΑ ΡΩΜΙΟΙ ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΠΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΑΡΒΑΝΙΤΙΚΑ
    Ο Μελί πασάς, γιος του Αλή πασά, έστειλε επιστολές στον πατέρα του από τον Απρίλιο μέχρι τον Δεκέμβριο του 1803, στις οποίες αποκαλεί τους Σουλιώτες Ρωμιούς αλλά και Ρωμέγους.
    Όλοι αυτοί οι όροι δηλώνουν ότι η σουλιωτική συνομοσπονδία αποτελούταν από Έλληνες.[ ΔΙΓΛΩΣΣΟΥΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΙΣΩΣ ] Ο ΑΛΗΣ ΠΑΣΑ ΗΤΑΝ ΛΙΑΠΗΣ
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ - ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΓΡΑΙΚΟΥΣ .... ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.....
    ΑΡΑ ΚΑΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΑΠΗΔΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΓΡΑΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΡΩΜΙΟΥΣ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΗΜΕΡΑ .... ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ....
    ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ '''GREQUIA'''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΟΤΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΗΣΤΗΚΑΝΕ ΕΙΤΕ ΩΣ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΤΕ ΩΣ ΣΚΙΠΕΤΑΡ ΕΙΤΕ ΩΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΛΙΑΠΗΔΕΣ ΕΙΤΕ ΩΣ ΓΚΕΚΗΔΕΣ.......ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΘΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΩΣ ΤΕΤΟΙΟΙ.....
    ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΥΣ '''''ΣΥΝΔΕΕΙ'''''' ΜΕ ''''ΑΛΒΑΝΟΥΣ''''' ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ..... ΟΥΤΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΥΤΟΠΡΟΣΔΙΟΡΗΣΤΗΚΑΝΕ , ΟΥΤΕ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ,ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΕΙΧΑΝΕ ΗΔΗ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821,KAI ΚΡΑΤΗΣΑΝΕ ΤΗ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....ΗΤΑΝ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ....ΔΗΛΑΔΗ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ.....Η ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821....ΣΤΑ ΟΡΛΟΦΙΚΑ ΤΟ 1770 ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝΕ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΟΙ ΧΕΙΜΑΡΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΙΑ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ.....
    Αναφερει ο Αραβαντινος
    '''''''Οι κάτοικοι του Σουλίου . Ούτοι λαλούντες την Αλβανικήν γλώσσαν γνωρίζουσιν άπαντες και την Ελληνικήν, και εγκαυχώνται προσαγορεύομενοι Έλληνες'''''....ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΤΟ 1821.....
    Ο ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Λάμπρος Κουτσονίκας θεωρεί τους Σουλιώτες γηγενείς απογόνους Ηπειρωτών Ελλήνων που μετανάστευσαν στα βουνά κατά τα αρχαία χρόνια, προκειμένου να διαφύγουν τις ρωμαϊκές δυνάμεις......ΗΠΕΙΡΩΤΗ ΘΕΩΡΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΛΒΑΝΟ Η ΙΛΛΥΡΙΟ Η ΣΚΙΠΕΤΑΡ ...ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ....'''λαλείται η ελληνική και η αλβανική διάλεκτος''''
    ΑΡΑ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ- ΡΩΜΙΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΑ
    ΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΡΩΜΙΟΙ ΔΙΓΛΩΣΣΟΙ .... ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΙΠΟΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΓΑΛΛΟΥ ΠΟΥΚΕΒΙΛ ΕΓΡΑΨΕ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΑΛΒΑΝΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ πριν το 1821......ΑΡΑ ΤΑ '''ΔΕ ΞΕΡΑΝΕ ΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ Η Ο ΜΙΑΟΥΛΗΣ ΚΛΠΚΛΠ ΕΙΝΑΠΑΡΑΜΥΘΙΑ .....ΤΙ ΠΑΡΑΤΕΙΡΗΣΑΝΕ ΟΣΟΙ το ΜΕΛΕΤΗΣΑΝΕ
    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΕΝΑ ΛΕΞΙΚΟ ΠΡΕΠΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΥΝΤΑΣΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΟ ΓΛΩΣΣΕΣ ]....ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΑ ΓΛΩΣΣΑ '''ΗΞΕΡΕ''' ΚΑΛΑ Ο ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ
    Θεωρείται άξιο προσοχής το ότι συχνά ο Μπότσαρης και οι συνεργάτες του αποδίδουν τις ελληνικές φράσεις στα αλβανικά σκεπτόμενοι "ελληνικά", μεταφέροντας δηλαδή την ελληνική σύνταξη στην αλβανική. Το ίδιο συμβαίνει και με σύνθετες ελληνικές λέξεις ενώ παρατηρείται και λανθασμένη μεταφορά των γενών ουσιαστικών και επιθέτων από την ελληνική στην αλβανική. Επίσης δύο ελληνικές λέξεις δεν μεταφράστηκαν στην αλβανική είτε από άγνοια είτε εκ παραδρομής, ενώ υπάρχουν και άλλα είδη λαθών στην αλβανική.
    Παρατηρούμεν δηλαδή ότι συντακτικά λάθη δεν εσημειώθησαν εις το ελληνικόν τμήμα του Λεξικού, ούτε επιδράσεις της Αλβανικής εις την ελληνικήν σύνταξιν αλλα συνεβη το αντιθετο .
    Η παρουσία αυτών των φαινομένων ερμηνεύεται με δύο τρόπους......
    Η μητρική γλώσσα του Μπότσαρη και των συνεργατών του ήταν η ελληνική.
    και ότι στην ''αλβανικη'' ,που ομιλειτο στο σουλι παραλληλα με την ελληνικη,η επίδραση της ελληνικής να ήταν παρα πολύ μεγάλη σε ολους τους γλωσσολογικούς τομεις.....αρα η αλβανικη ηταν μαλλον δευτερη γλωσσα και η ελληνικη ηταν η μητρικη........Το αλβανικό ιδίωμα του λεξικού ανήκει στην τοσκική διάλεκτο και περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό δανείων από την ελληνική.
    οπωσ καιπληθος ''αλβανικων''' λεξεων είναι '''ελληνικης ριζας''' η και τελειως ελληνικες....για παράδειγμα την ελληνικη λεξη αετοσ δεν την μεταφραζει στα ''αλβανικα'' ωσ ''σκιπεταρ''η κατι τετοιο αλλα ως στραβαετο-σταυραετος και κσιφτερ -ξεφτερι δηλαδή [ εκ του αρχαιου οξυπτεριον-οξυπτερι-ξεπτερι-ξεφτερι δηλαδη γρηγορο πουλι-που κινει γρηγορα τα φτερα του].....και φυσικα αυτό το λεξικο δεν γραφτηκε για να....συννενουντε οι '''''σουλιωτεσ'''' με τους '''''ελληνεσ'''''...αυτά είναι αλβανικα εθνικιστικα παραμυθια .... ΠΡΩΤΟΝ γιατι οι σουλιωτεσ ηταν ελληνεσ και όχι αλβανοι και δευτερον γιατι ξερανε ελληνικα και δεν χρειαζοτανε κανενα λεξικο για να τα μαθουνε...αλλωστε από τους ιδιους συντακτηκε το λεξικο ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. .επισης το λεξικο δεν το εγραψε ο μποτσαρησ από μονοσ ουτε για καποια αναγκη συνενοησεως αλλα με παραινεση του πουκεβιλ ο οποιος με βαση αυτό εφτιαξε μετα ένα μικρο γαλλοαλβανικο λεξικο...αρα ειχε να κανει με το ενδιαφερον του πουκεβιλ για την αλβανικη γλωσσα και όχι με καποια αναγκη '''συννενοησης'' μεταξυ σουλιωτων και ελληνων......και πουθενα δεν αναφερει το λεξικο την λεξη σκιπεταρ η σκιπερια ενώ ολοι οι αλβανοι της εποχησ τσαμηδεσ και λιαπηδεσ και τοσκηδεσ και γκεκηδεσ μιρδιτες μαλεσοροι κλπ χρησιμοποιούσανε αυτεσ τις λεξεισ για να αυτοπροσδιοριστουν οι ιδιοι αλλα και η πατριδα τους ηδη πολλα χρονια πριν.....αρα οι σουλιωτες δεν ηταν σκιπεταροι ουτε αλβανοι.....
    αξιοσημειωτο είναι και ότι τη λεξη ρωμιοσ τη μεταφραζει στα αλβανικα ως καουρ δηλαδή γκιαουρ δηλαδή απιστος ... μια φραση τουρκικη που χρησιμοποιούσανε οι τουρκοι για τους ελληνεσ.....και που χρησιμοποιούσανε και οι τουρκαλβανοι για τους χειμαριωτες [ με μειωτικο βεβαια τροπο ] μεχρι και επι χοτζα...ρωτηστε κανενα γερο χειμαριωτη να σας το πει.....οχι βεβαια ολοι αλλα καποιοι που θελανε να τουσ μειωσουνε.....αλλα και ολους τους ηπειρωτες ετσι τους αποκαλουσανε .. για αυτο και ολοι οι παλιοι ηπειρωτεσ τησ θεσπρωτιας αναφερουν τους τσαμηδες ως'''τουρκοτσαμηδες''' οταν μιλανε για τα γεγονοτα του 1940- 1944.......
    συνεπως αν [ λεω αν ] υποθεσουμε ότι το λεξικο φτιαχτηκε για να συννενοηθουνε καποιοι με καποιους , οπως διατυμπανιζουν στην αλβανια τοτε αυτοι είναι οι σουλιωτες με τουσ αλβανους του αλη πασα οι οποιοι και αποκαλούσανε τους ρωμιους ως '''καουρ'' δηλαδή απιστους..εκτος και αν οι χριστιανοι ορθοδοξοι σουλιωτες αποκαλούσανε τους ορθοδοξους ρωμιους ως ..''''καουρ'''..αρα δηλαδη και τους εαυτους τους.....θα το ακουσουμε κι αυτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΠΙΣΗΣ ΑΝ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΗΤΑΝ ΑΛΒΑΝΟΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΧΑΝΤΡΑΓΟΥΔΗΘΕΙ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ....ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΥΝΕΒΗ.....ΠΑΡΤΕ ΝΑ ΧΕΤΕ ΑΠΟ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟ ΗΠΕΙΡΟ ΑΓΡΑΦΑ ΑΚΙ ΑΙΤΟΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΥΜΕΛΗ.....
    Ένα πουλί θαλασσινό, καημένε Μάρκο Μπότσαρη
    γιε μ' κι ένα πουλί βουνίσιο, Μάρκο Μπότσαρη Σουλιώτη
    Πέτρα την πέτρα περπατούν, καημένε Μάρκο Μπότσαρη
    γιε μ' κλαδάκι σε κλαδάκι, Μάρκο Μπότσαρη Σουλιώτη
    Να βρουν του Μάρκου την οπλή, καημένε Μάρκο Μπότσαρη
    γιε μ' του Μάρκου το λημέρι, Μάρκο Μπότσαρη Σουλιώτη
    Το Μάρκο τον σκοτώσανε, καημένε Μάρκο Μπότσαρη
    γιε μ' ψηλά στο Καρπενήσι, Μάρκο Μπότσαρη Σουλιώτη
    Αφήνω γεια ψηλά βουνά, καημένε Μάρκο Μπότσαρη
    γιε μ' και σʼ όλα τα λημέρια, Μάρκο Μπότσαρη Σουλιώτη
    Αφήνω διάτα στα παιδιά, καημένε Μάρκο Μπότσαρη
    γιε μ' σʼ όλα τα παλικάρια, Μάρκο Μπότσαρη Σουλιώτη
    Να πολεμήσουν την Τουρκιά, καημένε Μάρκο Μπότσαρη
    γιε μ' και τους κοτζαμπασήδες, Μάρκο Μπότσαρη Σουλιώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΤΡΑΓΟΥΔΗΘΗΚΑΝΕ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ...ΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΠΟΛΥ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΜΕ ΗΓΕΤΗ ΤΟΝ ΝΤΟΣΤ ΜΠΕΗ ΤΟΥ ΔΕΛΒΙΝΟΥ.......... ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΣΤΑ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΠΟΔΙ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΣ ΤΣΑΜΗΣ
    ΤΟ ΜΑΘΕΣ ΜΩΡ ΔΟΛΙΟ ΜΑΝΑ
    ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ
    ΠΟΛΕΜΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ
    ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΕΣ [ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΟΝΙΣΠΟΛΗΣ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΚΛΠ]
    ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΜΑΧΗ
    ΠΗΡΑΝΕ ΦΛΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΓΡΟΣΙΑ
    ΠΗΡΑΝΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΑ
    ΚΑΘΟΝΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΤΑΖΟΥΝ
    ΤΟΥΡΚΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΡΩΜΙΑ
    ΡΩΜΙΟΠΟΥΛΑ ΕΙΜΑΙ Η ΚΑΗΜΕΝΗ
    ΜΕ ΛΑΔΑΚΙ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΗ
    ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΚΑΗΜΕΝΗ
    ΑΠ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ
    ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΡΙΑ.....
    ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΑΣΣΑΝΙΣΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ...ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΑΝΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΟΡΕΙΝΕΣ ΜΟΥΡΓΚΑΝΕΣ ΤΑ ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΝΔΟ...ΑΦΟΥ ΤΑ ΠΕΔΙΝΑ ΤΑ ΔΥΝΑΣΤΕΥΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΠΕΗΔΕΣ ΑΓΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΣΑΔΕΣ....
    ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΩΝ ΝΑ ΑΠΑΓΑΓΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΝΟΠΟΥΛΑ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΟΡΙΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΠΕΡΑΙΒΟΣ..........
    Οι Τσάμηδες κατοικούσι την παλαιάν Θεσπρωτίαν, νυν δε λεγομένην Παρακάλαμον, η κατοικία των αρχίζει από το Σούλιον και τελειώνει εις τον Δώδωνα (Μπίστριτζα) ποταμόν, είναι θρήσκοι, αλαζόνες και ορμητικότεροι από τους άλλους εις τους πολέμους, όστις όμως ανθέξη την πρώτην ορμήν των, εύκολα τους τρέπει έπειτα εις φυγήν, επειδή είναι καθ΄ υπερβολήν αμφιρρεπείς` δεν φυλάττουσι τόσον τας συμφωνίας και υποσχέσεις, ευφημίζονται δε παρά πάντων ως επιτηδειότεροι χορευταί, και τοις αρέσκει ο πολύτιμος ιματισμός` είναι εύρωστοι και εύσχημοι` και μολονότι ομιλούσι την αλβανικήν διάλεκτον, ως φυσικήν αλλά και μετά την απλοελληνικήν, εκφράζονται όμως ορθώς άνδρες τε και γυναίκες
    ΔΗΑΛΑΔΗ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ [ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟ ΓΑΡΔΙΚΙ] ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΤΑΦΥΓΕΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ[ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟ]......ΑΡΑ ΠΕΡΙΞ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΕΡΙΞ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ...ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ...ΑΡΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ=ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ=ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ....ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΧΙ ΟΛΗ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΑΦΟΥ ΣΤΝ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΣΤΗ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΣΤΗ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΛΙΚΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΕΙΧΑΝΕ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΟΤΣΑΜΗΔΩΝ .......
    ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΝΤΟΠΙΟΙ ΚΑΘΟΤΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΙΟ ΠΡΙΝ...ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΤΕ ΕΙΣΗΛΘΑΝΕ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ...ΕΝΩ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΚΑΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.....
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΠΕΡΑΙΒΟΣ ......ΟΤΙ''''''και μολονότι ομιλούσι την αλβανικήν διάλεκτον, ως φυσικήν αλλά και μετά την απλοελληνικήν, εκφράζονται όμως ορθώς άνδρες τε και γυναίκες και μάλιστα όσοι κατοικούν τα πέριξ της Παραμυθία''''....ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΧΑΝΕ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΟ 1670 [ ΣΧΕΔΟΝ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΔΗΛΑΔΗ] ΓΙΝΕΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΑΛΒΑΝΙΚΑ ΕΞΙΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ......ΑΡΑ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ .......
    ΕΙΤΕ ΗΤΑΝ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΩΝ ΔΙΓΛΩΣΣΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΒΑΝΙΤΩΝ[ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΕΙΛΘΑΝ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ] ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΦΟΥ ΕΚΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΣΘΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΑΔΙΑΚΟ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ [ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΣΥΝΗΘΙΖΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΜΕΡΗ ΠΕΔΙΝΑ ΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΚΤΟΥΣΑΝΕ ΕΙΤΕ ΟΤΑΝ ΤΑ ΕΚΤΟΥΡΚΙΖΑΝΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΘΕΝΤΩΝ] ΓΙΝΑΝΕ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ....Η ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΕΚΣΙΣΛΑΜΙΣΘΕΝΤΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ ΚΤΗΜΑΤΑ Ο ΣΕΡΒΟΣ ΗΓΕΜΟΝΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΟΥΣΑΝ ΣΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑΝ ΝΑ ΕΔΡΑΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ [14ο ΑΙΩΝΑΣ] ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ...Η ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ ΤΩΝ ΤΣΑΜΗΔΩΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΔΕΝ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΛΛΙΩΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΧΑΝΕ ΔΙΑΧΩΡΙΣΕΙ ΟΙ ΡΩΜΑΙΟΙ ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΟΤΑΝ ΤΑ ΚΑΤΑΚΤΗΣΑΝ...ΚΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΚΑΙ Η ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ........
    ΟΝΜΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΩΣ ΤΑ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΑ ΟΡΗ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑ ΣΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΚΟΡΥΤΣΑΣ ΣΤΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΩΣ''''ΠΑΛΑΙA ΗΠΕΙΡΟΣ''' ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ ΓΙΑ ΤΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΙΡΙΟΧΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΦΥΛΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ.......
    ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΩΝ ΑΚΡΟΚΕΡΑΥΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΒΟΥΝΩΝ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΟΡΗΤΣΑΣ ΩΣ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΥΡΡΑΧΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΟΥΓΙΑ ΟΝΟΜΑΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ''''ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ'''...ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΕΙΝΗ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΔΥΟ ΦΥΛΕΣ ..... ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΛΥΡΙΚΑ ΦΥΛΑ [ΤΑΥΛΑΝΤΙΟΙ ΠΑΡΘΙΝΟΙ ΕΓΧΕΛΕΙΣ ] ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΤΕ ΣΕ ΕΛΛΗΝΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΤΕ ΩΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΦΥΛΑ [ ΠΑΡΑΥΟΙ ΔΕΞΑΡΟΙ ΑΝΤΙΤΑΝΕΣ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΕΠΕΛΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΒΟΣΚΟΠΟΛΗΣ]........ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΔΥΡΑΧΙΟΥ ΕΙΧΝΕ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ '''ΙΛΛΥΡΙΚΟ''' ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΑΜΙΓΩΣ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΑΜΙΓΩΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.......ΝΑ ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΛΙΓΟΣ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ......ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΦΥΛΕΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΒΕΒΑΙΑΟΤΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΛΛΥΡΙΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ ΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ.....ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟ......ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΤΑΛΙΚΕΣ...ΜΕΤΑ ΣΛΑΒΙΚΕΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ...ΜΕΤΑ ΔΑΚΟΡΟΥΜΑΝΙΚΕΣ ΓΟΤΘΙΚΕΣ ΝΟΡΜΑΝΔΙΚΕΣ ΑΒΑΡΙΚΕΣΚΛΠ...ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΠΗΓΗ ΟΤΙ ΑΠΟΧΩΡΙΣΑΝΕ ΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ...ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ....
    Ο Κωνσταντίνος Πορφυρογέννητος για την εποχή του Ηράκλειου γράφει:
    ..."Και επειδή η νυν Σερβλία καί παγανία καί η ονομαζομένη Ζαχλούμων χώρα καί Τερβουνία καί η των Καναλιτών υπό την εξουσίαν του βασιλέως Ρωμαίων υπήρχον, εγένοντο δε αι τοιούιαι χώραι έρημαι παρά τών Αβάρων από των εκείσε γαρ Ρωμάνους τους νύν Δελματίαν καί τό Δυρράχιον οίκούντας απήλασαν"...
    Εδώ περιγράφεται η ερήμωση της Ιλλυρίας μέχρι και του Δυρραχίου και ο εποικισμός υπο των Αβάρων.
    ΜΟΝΟ 400 ΛΕΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΙ ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΟΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΛΑΟ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΕ...ΚΑΙ ΥΠΟΘΕΤΟΥΝ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΙΛΛΥΡΙΚΟ ΑΠΟΜΕΙΝΑΡΙ......ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝΕ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΚΟΜΟΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ [ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΛΑΟ ΚΑΤΑΚΤΟΥΣΑΝΕ ] ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΘΥΣΜΩΝ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΕΛΛΑΔΑ.....ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΝΤΡΕΥΤΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΑΝΑΜΙΧΘΗΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ [ ΕΙΔΙΚΑ ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ] ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΓΕΝΙΕΣ ΓΙΝΑΝΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ....ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΚΑΘΟΛΙΚΟΣ ΜΟΝΤΕΑΛΒΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΗ ΑΛΒΑΝΙΑ..
    ''''''''ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟ ΑΛΛΟΣ ΤΟΝ ΓΙΟ Η ΑΛΛΟΝ ΣΥΓΓΕΝΗ''''''''
    ΕΞ ΟΥ ΚΑΙ Ο ΟΡΟΣ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΔΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΣΜΟ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ-ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ-ΤΟΣΚΗΔΕΣ ........ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ...ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΣΚΗΔΕΣ.......
    ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ....ΣΧΕΔΟΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟ ΚΑΙ ΑΝΩ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ.....
    ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΣ.......ΑΦΟΥ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΕΠΙ ΤΟΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΜΠΕΚΤΑΣΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΗΤΑΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΣΟΥΝΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ....ΚΑΙ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΗΤΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΝΩ ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ........ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΣ ΑΦΟΥ ΗΡΘΑΝΕ ΣΕ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΠΡΟΣΜΙΞΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ....
    ....ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΟΝΤΑΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΠΙ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΑΧΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΣΚΕΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΟΥΣ.....ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ Η ΕΛΛΗΕΝΕΣ ΒΛΑΧΟΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΗΡΘΑΝ ΣΕ ΑΛΛΗΛΟΕΠΗΡΕΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ'' ΙΤΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ '''''ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ''''ΣΛΑΒΟΥΣ ΚΡΟΑΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΦΥΛΕΣ ΓΟΤΘΩΝ ΑΒΑΡΩΝ ΚΛΠ ΠΟΥ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ.....ΑΚΟΜΑ Ο ΝΟΤΟΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΣΛΑΒΙΚΑ ΤΟΠΟΝΥΜΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΛΑΒΩΝ ΠΑΡΟΔΙΚΗ Η ΜΟΝΙΜΗ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΑ ΣΛΑΒΙΚΑ ΤΟΠΟΝΥΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΕ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΧΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΟΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ .....
    ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ....ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΣΚΕΡΙΑΣ [ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΗ] ΦΟΡΙΕΤΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΟ ΚΟΣΟΒΟ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ ΦΟΡΑΝΕ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΟΥΡΚΑΡΑΒΙΚΗ....ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΤΟΥΣ.......ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΣΚΕΡΙΑΣ ΟΙ ΧΟΡΟΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ...ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΣΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΧΟΡΟΥΣ ΠΟΙΟ ΒΑΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ Ο '''ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΣΠΑΘΙΩΝ''''.....
    .ΕΠΙΣΗΣ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚ [ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ]
    ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΒΑΘΜΟ......ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΡΒΑΝΙΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΘΜΟ ΕΝΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ....ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ...ΟΙ ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΝΟΙΧΤΟΧΡΩΜΟΙ ΠΙΟ ΣΩΜΑΤΩΔΗΣ ΚΑΙ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΒΟΡΕΙΟΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ....ΕΝΩ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΜΕΛΑΧΡΙΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΜΕΣΟΓΕΙΚΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥΣ.....ΤΟ ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΔΥΟ ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝΕ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΠΝΙΞΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ [ ΠΧ ΤΟΥ 1770 ΚΑΙ ΤΟΥ 1821]....Η ΜΙΑ Η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝΕ ΑΠΟ ΑΜΙΓΩΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ [ΤΟΥΣ ΓΙΟΥΡΟΥΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΝΙΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ]
    ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΠΕΔΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝΕ ΕΡΗΜΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΝΤΟΠΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ.........ΑΥΤΕΣ Η ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΩΝΟΝΤΑΝ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ [ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΣΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΗΤΑΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΛΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΣΑΡΑΓΙΑ ΤΟΥΣ]...ΑΠΟ ΚΕΙ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝΕ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΥ ΚΑΜΠΟΥ ΠΟΥ ΕΚΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΔΡΩΝΑΝΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΟΙ ΚΟΝΙΑΡΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝΕ ΜΕΣΩ ΛΑΜΙΑΣ ΘΗΒΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ ΙΣΘΜΟΥ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ [ ΑΦΟΥ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΤΑΛΕΗΛΑΤΟΥΣΑΝΕ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ]......ΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΔΡΑΜΑΛΗ ΤΟ 1822........
    Η ΑΛΛΗ ΗΤΑΝ Η ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΑ.....ΑΥΤΗ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝΕ ΑΠΟ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ.....ΑΥΤΟΙ ΞΕΚΙΝΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΝ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΟΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΟΙ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ [ΑΝ ΚΑΙ Η ΠΟΛΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΤΗΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕΝΕ ΕΠΟΙΚΙΣΤΕΙΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΧΑΝΕ ΜΕΙΝΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΡΘΟΔΟΞΑ]ΑΦΟΥΣΤΡΑΤΟΛΟΓΟΥΣΑΝΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ [ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΤΟΥ ΔΕΛΒΙΝΟΥ ΤΟΥΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ ΤΟΥ ΑΥΛΩΝΑ ΤΟΥ ΜΠΕΡΑΤΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ [ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ ΦΙΛΙΑΤΙ ΓΑΡΔΙΚΙ ΚΛΠ] ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝΕ ΜΕΣΩ ΠΑΡΓΑΣ ΠΡΕΒΕΖΗΣ ΑΙΤΟΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΡΙΟ ΑΝΤΙΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΑΡΝΑΓΑΝΕ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ......
    ΑΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΥΣΚΟΛΕΥΑΝΕ ΤΟΤΕ ΦΕΡΝΑΝΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΣΟΒΟ....ΤΕΤΟΙΑ ΗΤΑΝ Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΤΑΗ ΠΑΣΑ ΤΗΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ
    '''επεθεώρησε καί συνεκέντρωσε τόν στρατόν του συγκείμενον ως επί τό πλείστον από πολίτας Σκοδριανούς [Αλβανους της Σκονδρας] καί από τούς ορεινούς Λατίνους (καθολικούς Αλβανους) τής Λέσνιας καθώς καί από τά μικρά πασαλίκια τής Γκεκαριάς, Ιπέκα, Πίσδενα, Ιάκωβα, Βράννα, Ντίμπρα, Όχριδα, Ελμπάσανη καί λοιπά καί από Αλβανούς, όλος δέ ο αριθμός ούτος ήτο περί τάς είκοσι χιλιάδας.
    ΑΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ...ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΣΚΟΝΔΡΑΣ, ΔΙΑΚΟΒΑΣ ΤΟΥ ΚΟΣΣΟΒΟΥ,ΝΤΙΜΠΡΑΣ, ΕΛΜΠΑΣΑΝΙ ΟΧΡΙΔΑ ΚΛΠΚΛΠ
    Διαδοθείσης τής φήμης ότι ο πασσάς τής Σκόδρας εκστρατεύει κατά τής Ελλάδος παραχρήμα διεδόθη εφ' όλων τών Οθωμανών τής ευρωπαϊκής Τουρκίας η είδησις αύτη καί ήρχισεν ένας αλλαλαγμός χαράς, διότι άπαντες επίστευον μετά πολλής πεποιθήσεως, ότι εκστρατεύοντος τού πασσά τής Σκόδρας κατά τής Ελλάδος, βεβαίως αύτη τετέλεσται, διότι εάν οι Έλληνες απειθήσωσι καί δέν υποταχθώσιν, ο ήρως ούτος θέλει απεράσει όλους αυτούς εν στόματι μαχαίρας.
    ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Εάν κάποιος καλοπροαίρετος ερευνητής μελετήσει τα δημοτικά τραγούδια,τις γραπτές πηγές και τα οικόσημα της κάθε φάρας θα διαπιστώσει ότι οι Σουλιώτες ήταν `Ελληνες που πολέμησαν τον Αλή Πασα και τους Αλβανούς τοπάρχες της Τσαμουριας για την ελευθερία του Γένους και όχι για την αρπαγή υλικών αγαθών. Οι Σουλιώτες έχουν γερές δημογραφικές ρίζες στα Ιωάννινα και στη Θεσπρωτία, οπότε το βάπτισμά τους σε Αλβανούς δίνει εθνογραφικά ερείσματα στο αλβανικό κράτος και ευνοεί τον αλβανικό αναθεωρητισμό και τις αλβανικες βλεψεις στη Ηπειρο.....
    ΟΧΙ ΒΡΕ...ΨΕΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ.....ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΟΙ...... Ο ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΟΣ...ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ [ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΑΡΑΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ] ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ Η ΦΡΑΣΗ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΣΤΟΥΣ ΝΟΤΙΟΕΛΛΑΔΙΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΜΠΕΡΔΕΥΟΝΤΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΑΓΑΝΕ '''ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΙΣΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΛΛΗΝΑΣ'''...
    ΑΥΤΟΣ ΑΠΑΝΤΑΓΕ....ΟΥΝ ΓΙΑΜ ΜΠΙΡ ΝΓΚΑ ΣΚΙΠΕΡΙΑ Ε ΜΑΔΕ , ΕΤΗΝΙΚΕ ΑYYTOCHONOY.....ΜΠΟΥΡΑ ,ΙΛΛΥΡΙΟΠΕΛΑΣΓΙΑΝ.....'''''' ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΑΝΕ ΑΥΤΟΣ ΤΣΑΝΤΙΖΟΤΑΝΕ ΚΑΙ ΦΩΝΑΖΕ.....'''''ΛΙΡΙΑ ΝΕ ΣΚΙΠΕΡΙΑ Ε ΜΑΔΕ'' ΡΕ ΕΛΛΗΝΕΣ...Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΘΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.....ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΣΤΕ ΣΚΙΠΕΡΙΣΤ'''......ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑΝΕ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΗΡΩΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ...Ε ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟ ΟΙ ΣΟΥΛΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΗ '''''ΚΡΙΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ'''''ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ
    ΠΟΛΕΜΑΣΑΝΕ ΚΙ ΟΛΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 1821.....Η ΟΠΟΙΑ '''ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ'' ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ ΑΛΒΑΝΟΠΕΛΑΣΓΙΚΑ ΕΔΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΛΛΥΡΙΟΠΕΛΑΣΓΟΥΣ....ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.... ΕΙΔΑΤΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ...ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ.....
    ΘΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΚΑΚΙΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΝΕ ΟΙ ΣΚΙΠΕΤΑΡΟΙ....Ο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΑΝΗΦΟΡΟ ΚΑΙ ΑΝΤΕ ΣΤΑΜΑΤΑ ΤΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. XOΡMOBITAI.....ΕΤΣΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΓΝΩΣΤΟΙ OI KATOIKOI ΤΗΣ ΛΕΚΛΑΣ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΟΡΜΟΒΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΕΠΕΛΕΝΙΟΥ......ΩΣ ΧΟΡΜΟΒΙΤΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ.....ΕΚ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΛΕΚΛΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ....ΚΑΤΕΒΗΚΑΝΕ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 1821.....ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ.....ΕΝΑΣ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ'''' ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ Η ΠΑΤΡΙΔΑ''''' ... ΟΝΟΜΑΤΙ ΝΤΑΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ....ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝΕ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΟΥΝΕΛ ΠΟΥ ΦΤΑΝΑΝΕ ΩΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΟΝΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΟΥΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΤΙΝΑΧΤΕΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ....ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΝΤΑΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΚΛΙΩΤΕΣ ΕΦΤΙΑΧΝΕ ΑΝΤΙΛΑΓΟΥΜΙΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΥΡΙΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΑΙ Η ΕΚΡΗΞΗ ΕΚΤΟΝΩΝΟΤΑΝΕ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΛΑΓΟΥΜΙΩΝ Η ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΓΟΥΜΙ ΤΟΥ ΑΚΡΙΒΩΣ ΩΣ ΤΟ ΛΑΓΟΥΜΙ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΕΣΒΗΝΕ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ.....ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ.....
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΕΙ....ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ .....ΤΙ ΝΑΠΕΙΣ..... ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΟ ΟΤΙ ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ ΩΣ ΟΘΩΜΑΝΟΙ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΥΠΗΡΞΕ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΥΠΟ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΞΑΤΕ ΑΠΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ[ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ] ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΔΕΚΑΤΟ ΠΕΜΠΤΟ ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΚΑΙ ΜΕΙΝΑΤΕ ΓΝΩΣΤΟΙ ΩΣ ΜΠΕΗΔΕΣ ΚΑΙ ΑΓΑΔΕΣ ΤΗΣ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ.....ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΡΟΠΟ ΕΙΧΑΤΕ ΑΠΟΙΚΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΒΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ ΣΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΒΑΡΔΟΥΝΟΧΩΡΙΑ...ΣΑΣ ΒΑΛΑΝΕ ΕΚΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΩΣ ΑΝΤΙΒΑΡΟ ΣΤΟΥΣ ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ ΜΑΝΙΑΤΕΣ.....ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ....'''''''''ΑΛΒΑΝΙΚΟ''''''''' ΤΑΥΓΕΤΟ.....ΟΥΤΕ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΑΠΟΙΚΗΣΑΤΕ 3 ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ ... ΤΟΝ ΛΑΛΑ ΤΗΝ ΖΑΧΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΟΥΝΔΡΑΖΑ......ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ Η ΗΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ..'''''.ΑΥΤΟΧΘΟΝΟ ΙΛΛΥΡΙΟΠΕΛΑΣΓΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ'''''.....ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ.....ΑΠΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΑΠΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ ΑΠΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ..........ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ Ο ΛΑΛΑΣ ΗΤΑΝ Η ΜΑΣΤΙΓΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ....ΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΤΩΝ ΛΑΛΑΙΩΝ ΤΟΥΡΚΟΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΟ 1821......
    Ιμπραήμ Λαλαίος, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στο Λάλα και την Πάτρα
    Χάντζος Λαλαίος, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στο Λάλα την Πάτρα
    Τζαφέρ Φειδάς, Λαλαίος Τουρκαλβανός έδρασε το 1821.
    Νεφέζης Καραχούσος, Λαλαίος Τουρκαλβανός σκοτώθηκε το 1821.
    Μουσταφάς Χάτζος, Λαλαίος Τουρκαλβανός σκοτώθηκε το 1821.
    Μπέικος Κεχαγιάς, Τουρκαλβανός διαπραγματευτής των Λαλαίων.
    Κουτσοραίπ Αγάς, Λαλαιος Τουρκαλβανός έδρασε το 1821.
    Ρουμπής Βαρδουνιώτης, Πελοποννήσιος Τουρκαλβανός έδρασε στην πολιορκία της Τριπολιτσάς.
    Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΛΑΙΟΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΡΔΟΥΝΟΧΩΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. επισης και το ονομα Πυρροσ είναι τελειωσ ελληνικο.....πυρρος είχαμε και σε ένα σωρο αλλεσ περιοχεσ της αρχαιασ ελλαδας...αν ανοίξετε μια οποιαδήποτε εγκυκλοπεδια θα βρειτε 'Πυρρους'' και σε περιοχες της Θεσσαλιας και την νοτιας Ελλαδας κλπ κλπ....ενώ στην ιλλυρια δεν αναφέρεται κανενας πυρρος....όπως και η ονομασια ηπειρος είναι ελληνικη...επισης οι βασιλειαδες της αρχαιες ηπειρου υποστηριζαν ότι καταγοντε από τον Αχιλλεα...όπως και οι βασιλιαδες της Μακεδονιας υποστηριζαν ότι καταγοντε από τον Ηρακλή...ελληνες η μεν ελληνες και οι δε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ .... ΕΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ Η ΗΠΕΙΡΟΣ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝΕ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΑΡΑ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΔΙΑΣΠΑΡΤΟΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ...ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΩΣ ΠΕΛΑΣΓΟΙΛΛΥΡΙΟΙ ΑΡΑ ΑΠΟΙΚΟΙ-ΞΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΛ ΚΛΠ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ-ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ.....Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΛΕΓΟΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΔΗΛΑΔΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΟΡΕΙΩΣ ΤΗΣ ΠΑΡΓΑΣ , ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΠΕΡΙΧΩΡΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ...ΕΚΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΑΜΗΔΕΣ....ΚΑΙ Η ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΤΣΑΜΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΔΕΚΑΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΑΙΩΝΑ...ΑΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟΤΕ ΝΑ ΕΠΟΙΚΙΣΤΗΚΕ Η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΣΑΜΗΔΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΤΟΔΙΤΗΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.....ΕΝΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ....ΚΑΙ ΟΙ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΟΙ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΥΤΗΣ...ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΧΕ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΙΑ ΠΑΡΟΙΜΙΑ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ '''ΤΣΑΜ ΠΑΜΠΕΣ ΜΕ ΘΙΚ ΝΕ ΜΕΣ'''.....ΑΛΛΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΗΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΜΠΕΗΔΕ ΑΓΑΔΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΩΣ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΖΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΚΟΜΑ....ΤΕΤΟΙΕΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΤΟΥ ΑΛΗ ΠΑΣΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ....ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΙΓΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΠΟΛΗ ΤΗΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ....ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΖΑΠΑΝΤΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΛΑΛΑ ΣΤΗΝ ΟΡΕΙΝΗ ΗΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΗΣΣΟΥ ΚΛΠ ΚΛΠ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΡΚΑΛΒΑΝΩΝ....ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥΣ ΤΟ 1821 ΓΥΡΙΣΑΝΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΑ...ΑΥΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΗΣΤΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΕ ΜΕΡΗ ΡΑΓΙΑΔΩΝ-ΑΠΙΣΤΩΝ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΑΥΤΩΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Λατίνος ιστορικός Λίβιος θεωρούσε την Ήπειρο Ελληνική γη. Την ίδια άποψη είχε και ο Κικέρωνας.
    Ο γεωγράφος Κλαύδιος ο Πτολεμαίος γράφει: ‘’Αρχή Ελλάς από Ωρικία και αρχέγονος Ελλάς η Ήπειρος’’, δηλαδή ότι η Ελλάδα αρχίζει από την Ωρικία και το αρχαιότερο μέρος της Ελλάδας είναι η Ήπειρος. Η Ωρικία βρίσκεται στη σημερινή νότια Αλβανία λιγο βορεια της Χειμαρας...
    Ο Διονύσιος στο Οικουμένης Περιήγησις (στ. 398 και εξ.) θέτει τα όρια της Ελλάδας ώς την Ωρικία και τη Θράκη: ‘’Προς δε νότον μάλα πολλόν υπέρ Θράκην ερίβωλον Ωρικίην θ’ ύπερ αίαν αρείδεται Ελλάδος αρχή πολλόν ανισχομένη δισσή ζωσθείσα θαλάσση.
    Ο Ευτρόπιος γράφει: ‘’Ο Πύρρος, ο βασιλιάς της Ηπείρου, ανήγε την καταγωγή του στον οίκο του Αχιλλέα…Έτσι ο πρεσβευτής του Πύρρου επέστρεψε. Και όταν ο Πύρρος τον ρώτησε τι είδος μέρους είχε βρει ότι η είναι η Ρώμη, ο Κινέας απάντησε ότι είχε δει μια χώρα βασιλιάδων, για την οποία όλα ήταν έτσι, όπως ο Πύρρος μόνος σκέφτηκε ότι είναι στην Ήπειρο και στην υπόλοιπη Ελλάδα’’ (Historiae Romanae Breviarium, XI, XIII). Ξεκάθαρα εδώ ο Ευτρόπιος παρουσιάζει τον Πύρρο να λέει ότι η Ήπειρος αποτελεί μέρος της Ελλάδας.
    ΑΡΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΥΡΟΣ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ....
    Fick μετά την ανεύρεση του μαντείου της Δωδώνης από τον Κ. Καραπάνο και των Ελληνικών επιγραφών στο μαντείο έγραψε στις Beitrage του Bezzenberger, τόμ. Γ, σελ. 266: ‘’Η παρανόηση κάποιων χωρίων του Θουκυδίδη, ο οποίος αποβλέποντας στην ανάπτυξη των Ηπειρωτών τους αποκαλεί βάρβαρους, παραπλάνησε κάποιους ερευνητές, ώστε θεώρησαν ότι οι Ηπειρώτες αρχικά δεν ήταν Έλληνες, αλλά εξελληνίστηκαν αργότερα, και έτσι τους ταύτισαν με τους παλαιούς Ιλλυριούς και τωρινούς Αλβανούς. Όλες αυτές οι ασαφείς έννοιες αποβλήθηκαν τώρα διά μιας, και η κοιτίδα του Ελληνισμού καθαρίστηκε από κάθε υπόνοια περί βαρβαρότητας και οι επιγραφές της Δωδώνης γνωρίζουν σε μας την αρχαία Ηπειρωτική διάλεκτο ως μία των βορείων Ελληνικών διαλέκτων, οι οποίες μεταξύ τους όμοιες εκτείνονται από τα Ακροκεραύνια μέχρι τη Βοιωτία και τη μεσημβρινή Θεσσαλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΑΞ ΑΦΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΙΛΛΥΡΙΚΕΣ ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΙΛΛΥΡΙΩΝ ΟΠΩΣ [ΙΛΛΥΡΙΟΙ. Μετὰ δὲ Λιβυρνούς εἰσιν Ἰλλυριοὶ
    ἔθνος, καὶ παροικοῦσιν οἱ Ἰλλυριοὶ παρὰ θάλατταν
    μέχρι Χαονίας τῆς κατὰ Κέρκυραν τὴν Ἀλκινόου νῆ-
    σον.ΑΡΑ ΑΛΛΟ ΙΛΛΥΡΙΑ ΑΛΛΟ ΧΑΟΝΙΑ
    ΤΑΥΛΑΝΤΙΟΙ. Ταυλαντίων δέ ἐστι τὸ Ἰλλυρικὸν
    ἔθνος,
    ΕΓΧΕΛΕΙΣ. Ἰλλυριῶν ἔθνος εἰσὶν οἱ Ἐγχελεῖς
    ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΟΝΕΣ. Μετὰ δὲ Ἰλλυριοὺς Χάονες. Ἡ δὲ
    Χαονία ἐστὶν εὐλίμενος· οἰκοῦσι δὲ κατὰ κώμας οἱ
    Χάονες. .....
    ΑΡΑ ΑΛΛΟ ΙΛΛΥΡΙΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΟΙ ΧΑΟΝΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ....ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΑΛΛΟ ΑΛΒΑΝΟΙ ΑΛΛΟ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ...
    ..ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΠΑΡΑΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. δε φταισ εσυ αλλα οι εθνικιστεσ της αλβανιας που συνεχως παρερμηνευουν τις πηγες...η βασικη παρερμηνεια είναι ότι ο ορος βάρβαρος στο εργο του θουκιδιδης όπως αναφερει ο ιδιος δεν εχει εθνικη εννοια αλλα καθαρα πολιτισμικη....
    . Ας δούμε τι γράφει ο μεγάλος ιστορικός και για την αντίθεση. Οι παλαιότεροι Έλληνες, μας πληροφορεί, δεν ήταν διαφορετικοί από τους σημερινούς βαρβάρους και αυτό φαίνεται από τα πιο καθυστερημένα φύλα της ενδοχώρας («ἠπειρώται») που διατηρούν ακόμη βάρβαρες συνήθειες όπως η έλλειψη περιτειχισμένων οικισμών, η ληστρική συμπεριφορά και η σιδηροφορία (οπλοφορία) μέσα στην πόλη. Ο αθηναίος ιστορικός ήταν υπερήφανος που ο λαός του, ήταν ο πρώτος που εγκατέλειψε τη «βάρβαρη» σιδηροφορία και υιοθέτησε «τρυφερώτερα» ήθη.ΑΡΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΕΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΥΛΟ ΤΗΣ ΕΝΔΟΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΟΥ ΘΕΣΗΣ ΖΕΙ ΟΠΩΣ ΖΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ......ΕΠΙΣΗΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΥΡΗΤΑΝΕΣ ΤΟΥΣ ΑΙΤΟΛΟΥΣ ΚΛΠΚΛΠ ΤΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝΕ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΖΟΥΣΑΝΕ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΚΡΑΤΗ ΟΠΩΣ ΤΑ ΦΥΛΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΛΛΑ ΣΕ ΦΥΛΕΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝΕ ΥΠΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ...ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΚΑΙ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΠΑΛΙ ΡΗΤΟΡΑΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΕ ΒΑΡΒΑΡΟ ΤΟΝ ΦΙΛΛΙΠΟ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ [ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ ΕΝΝΟΙΑ] ΑΦΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟΝ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ,ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝΕ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝΕ ΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΓΕΝΟΣ.....ΑΡΑ Ο ΟΡΟΣ ΒΑΡΒΑΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗ ΕΛΛΗΝΑ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΔΙΚΑ ΤΑ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΠΟΥ ΖΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΙΛΙΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΔΥΣΣΕΙΑΣ......ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΜΗ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ''ΒΛΑΧΟΥΣ'' ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΑΘΗΝΑΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝΕ ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ''ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ'''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΣΤΡΑΒΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΕΘΝΗ
    Τῶν μὲν οὖν Ἠπειρωτῶν ἔθνη φησὶν εἶναι Θεόπομπος τετταρεσκαίδεκα, τούτων δ' ἐνδοξότατα Χάονες καὶ Μολοττοὶ διὰ τὸ ἄρξαι ποτὲ πάσης τῆς Ἠπειρώτιδος πρότερον μὲν Χάονας, ὕστερον δὲ Μολοττούς, οἳ καὶ διὰ τὴν συγγένειαν τῶν βασιλέων ἐπὶ πλέον ηὐξήθησαν ( τῶν γὰρ Αἰακιδῶν ἦσαν), καὶ διὰ τὸ παρὰ τούτοις εἶναι τὸ ἐν Δωδώνῃ μαντεῖον, παλαιόν τε καὶ ὀνομαστὸν ὄν. Χάονες μὲν οὖν καὶ Θεσπρωτοὶ καὶ μετὰ τούτους ἐφεξῆς Κασσωπαῖοι ( καὶ οὗτοι δ' εἰσὶ Θεσπρωτοὶ) τὴν ἀπὸ τῶν Κεραυνίων ὀρῶν μέχρι τοῦ Ἀμβρακικοῦ κόλπου παραλίαν νέμονται, χώραν εὐδαίμονα ἔχοντες·ΑΡΑ ΤΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ ΕΘΝΗ ΕΚΤΕΙΝΟΝΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΜΒΡΑΚΙΚΟ ΚΟΛΠΟ ΕΩΣ ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΧΕΙΜΑΡΑΣ..ΔΗΛΑΔΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΣ.........
    Ἠπειρῶται δ' εἰσὶ καὶ Ἀμφίλοχοι καὶ οἱ ὑπερκείμενοι καὶ συνάπτοντες τοῖς Ἰλλυρικοῖς ὄρεσι, τραχεῖαν οἰκοῦντες χώραν, Μολοττοί τε καὶ Ἀθαμᾶνες καὶ Αἴθικες καὶ Τυμφαῖοι καὶ Ὀρέσται Παρωραῖοί τε καὶ Ἀτιντᾶνες
    ΑΡΑ ΜΟΛΟΣΣΟΙ ΑΘΑΜΑΝΕΣ ΑΙΘΙΚΕΣ ΑΝΤΙΤΑΝΕΣ ΠΑΡΩΡΑΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΛΛΥΡΙΚΑ ΦΥΛΑ ΑΛΛΑ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο Ιουστινιανός θα ανακαινίσει και θα ισχυροποιήσει το φρούριο της Χιμάρας που αναφέρει ο Πλίνιος (Ηist. Natur. 1,4) ήδη από τα ρωμαϊκά χρόνια: “Ιη Ερiri ora castellum in Acrocerauniis Chimera”
    Δηλαδη αναφερει τις τρεις ελληνικότατες λεξεις Χιμαρα .[ και μαλιστα Χιμερα όπως λεγοτανε από τα προ Χριστου χρονια] τη λεξη Ακροκεραυνεια [ τα βουνα της Χιμάρας] και τη λεξη Ηπειρος...και μαλιστα σε μια εποχη που η λεξη ιλλυρια και Ιλλυρικο [ θεμα Ιλλυρικο κλπ ] ηταν σε ευρεια χρηση από τους Ρωμαιους....και όμως την Χιμαρα την τοποθετούσανε εντος της [ενιαιας τοτε] Ηπειρου..και όχι μονο τοτε αλλα και 200 χρονια πριν επι ρωμαικης ακομα αυτοκρατοριας ειχανε χωρισει τα δυτικα βαλκανια σε τρεις περιφερειες [ με βαση την πληθυσμιακη συνθεση]....η πρωτη αρχιζε από τον αμβρακικο κολπο και τη σημερινη αρτα [ στα νοτια] και με βορεια ορια ως τα ακροεραυνεια ορη της Χιμάρας και τα βουνα της σημερινης Κορυτσας [ δηλαδή βορεια και νοτια Ηπειρο] ....την περιοχη αυτή ονομάσανε Παλαια Ηπειρο , γιατι εκει κατοικούσανε αμιγεις Ελληνες-Ηπειρωτες και μονο ...πανω από τα μερη αυτά ως το σημερινο Δυρραχιο ονομάσανε την περιοχη ως Νεα Ηπειρο...και αυτό το κανανε γιατι εκει παροτι υπερτερούσανε τα Ιλλυρικα φυλα [ ταυλαντιοι εγχελεις δασαριτες παρθινοι] ειχανε [ ηδη από τα αρχαια αλλα κυριως από τα '''αλεξανδρινα'' χρονια ] δημιουργηθεί πολλες ελληνικες αποικιες [ Αυλωνα,Επιδαμνος,Απολλωνια, Αντιγονεια,Αντιπατρια] ενώ υπήρχανε και εναπομειναντα ηπειρωτικα-ελληνικα φυλα [ Παραυοι,Αντιτανες ] και επισης και ελληνικη διοικηση στους Ελληνες και τους Ιλλυριους τηςνπεριοχης ....όλα αυτά συνετελεσαν στον σταδιακο [ σε μικρο η μεγαλο βαθμο] εξελληνισμο [πολιτισμικο κυριως και ισως ,σε πολύ μικροτερο βαθμο, γλωσσικο η συνειδησιακο ] των Ιλλυριων της ενδοχώρας [ στο νοτιοανατολικα τμημα της περιοχης εκεινης φοριετε από τους σημερινους Σκιπεταρους η φουστανελα, δηλαδή από μειοψηφεια των Αλβανων και μαλιστα μονο των Σκιπεταρων στα νοτια-νοτιοανατολικα της περιοχης ]εκει κατοικουν σημερα οι Τοσκηδες Αλβανοι οι οποιοι παροτι αλβανόφωνοι μοιαζουν περισσοτρο με τους Ελληνες παρα με τους Γκεκηδες Αλβανους ... ενώ πανω από το Δυρραχιο και πανω οι Ρωμαιοι διατηρήσανε την ονομασια ''''Ιλλυρια'''...γιατι εκει κατοικούσανε αμιγεις και μονο Ιλλυριοι [με ορια στα βορεια ως και τη σημερινη Κροατια] που δεν ειχανε - αποκτήσανε καμια σχεση με τον ελληνιστικο πολιτισμο και διατηρήσανε τον πρωτογονισμο τους και την ιλλυρικη ταυτοτητα τους......αυτά αποδυκνυουν την ελληνικοτητα της ενιαιας Ηπειρου από την ιστορια..άλλο ηπειρος και άλλο ιλλυρια....και η Ηπειρος εφτανε στα βορεια ως τα βουνα της Χειμαρας [ η αμιγης Ηπειρος γιατι και παραπανω υπήρχανε ελληνες ειτε σε αποικιες-πολεις κρατη ειτε ως εναπομείναντες φυλες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. η διοικητικη διαερεση που εκαναν οι ρωμαιοι στα δυτικα Βαλκανια [ σε ΠΑΛΑΙΑ ΗΠΕΙΡΟ σε ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟ και σε ΙΛΛΥΡΙΑ ] με βαση την πληθησμιακη-πολιτιστικη συνθεση της περιοχης φαινεται '''σωστη''' ως σημερα....αφου σχεδον σε αυτό που καλουσανε ως ΝΕΑ ΗΠΕΙΡΟ κατοικούσανε βεβαια κυριως Ιλλυριοι αλλα με την παροδο των ετων και πολλοι Ελληνες [ σε πολεις-αποικιες η και ντοπιες αυτοχθονεςφυλες στα νοτια της περιοχης αυτης ] και ολοι αυτοι [αλλα και αλλοι λαοι που εγκατασταθήκανε στη τοσκερια αργοτερα όπως σλαβοι σε καποιο μικρο βαθμο ] αποτελουν τους προγονους των σημερινων τοσκηδων....ας μην ξεχναμε και ότι στη σημερινη τοσκερια κατοικουν πολλοι βλαχοι [ τοσο στα νοτιοανατολικα στην κορυτσα και πρεμετη και οι οποιοι είναι ελληνικης καταγωγης , οσο και στη πεδιαδα της μουζακιας στα βορειοδυτικα]...ενώ δεν υπαρχουν βλαχοι στη βορεια στη Γκεκαρια....ας μην ξεχναμε ότι στη σημερινη Γκεκαρια εχει καταγραφει καποιου είδους '''''ερημωση''''' [ ισως εδώ υπερβαλουν οι πηγες αλλα σιγουρα αληθες ως γεγονος ] από επιδρομες αβαρων και γοτθων κατά τα βυζαντινα χρονια..και οι οποιοι δεν εγκαταλείψανε απαραίτητα την περιοχη ...για αυτό ισως και οι βορειοι αλβανοι-γκεκηδες μοιαζουν αρκετα με βορειους Ευρωπαιους.......για αυτό και οι αλβανοι τοσκηδες όπως πολύ σωστα γραφτηκε πολύ παραπανων είναι αλβανοι βεβαια [ η γλωσσα και η συνειδηση τους σημερα είναι αλβανικη και καθοριστικο παραγοντα επειξε η αλλαγη θρησκεύματος πριν 4 αιωνες]...όμως εμφανισιακά μοιαζουν περισσοτερο με τους υπολοιπους Ελληνες παρα με τους Γκεκηδες Αλβανούς [ οι οποιοι και αποτελουν τα δυο τριτα του συνολου των Αλβανων]....επισης η μουσικη τους, οι χοροι τους , οσο και η ενδυμασια τους , οσο και τα ηθη και εθιμα - ο τροπος οργανωσης της κοινωνιας τους αλλα ακομα και εμφανισιακά μοιαζουν περισσοτερο με τους υπολοιπους Ελληνες παρα με τους υπολοιπους Αλβανούς[ τους Γκεκηδες Αλβανους]....ακομα και αλλα πολιτιστικα στοιχεια το αποδυκνυουν αυτο.....διολου τυχαιο που ανηκανε μεχρι πριν 4 αιωνες και στο ορθοδοξο δογμα [ενώ οι Γκεκηδες ηταν καθολικοι] μεχρι τον ερχομο του Τουρκων κατακτητών και που χρησιμοπιουσανε το ελληνικο αλφβητο και όχι το λατινικο όπως οι Γκεκηδες Αλβανοι....θα μπορουσε καποιος να πει ότι η διαφορα οφειλετε λογω γεωγραφικης - κλιματολογικης διαφορας [ όπως για παραδειγμα'''διαφερουν'' οι κυπριοι με τους Θεσσαλούς πχ].....όμως αυτό δεν εχει μεγαλες βασεις...καθως άλλη η μια περιοχη άλλη η άλλη σε αυτή τη περιπτωση....αντίθετα τους Γκεκηδες και τους Τοσκηδες αλβανους τους χωριζει ουσιαστικα ένα ποταμι .....αρα οι λογοι της διαφορετικότητας δεν είναι απλα και μονο γεωγραφικοι-κλιματολογικοι όπως στον ελλαδικο χωρο μιας και το ιδιο περιπου ορεινες και κρυες είναι οι περιοχες της Γκεκαριας και της Τοσκεριας, αλλα είναι και ''''φυλετικοι''''-πολιτιστικοι....με διαφορετικους λαους ηρθαν σε πολιτιστικη [ η και φυλετικη καποιες φορες] '''''επιμειξια''' οι Γκεκηδες και με διαφορετικούς οι Τοσκηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. φουστανελα δεν φορουν οι γκεκηδες αλβανοι που κατοικουν την κεντρικη και βορεια αλβανια αλλα και το κοσσοβο , το τετοβο[ αλβανοι των σκοπιων] και το μαυροβουνιο..και αυτοι αποτελουν τα δυο τριτα του συνολου των αλβανων τοσο πληθησμιακα οσο και ως γεωγραφικη εξαπλωση...συνεπως φουστανελα φορανε μονον οι τοσκηδες αλβανοι που αποτελουν το ένα τριτο του συνολου των αλβανων...αλλα και αυτοι ακομα δεν τη φορανε ολοι...και στη τοσκερια δηλαδή στο μεγαλυτερο μερος των πεδινων - δυτικων περιοχων [μαλακαστρα,μουζακιγε] αλλα και μεγαλο μερος της ορεινης Λιαμπουριας [στη δυτικο και βορειο τμημα κυριως ] δεν φοριεται από τους Τοσκηδες Αλβανούς η φουστανελα...αντίθετα οι τοσκηδε την φορανε στις ορεινες περιοχες της ανατολοκης-κεντρικης και νοτιας τοσκεριας [ και ένα μερος της λαμπεριας ] όπως στο τομορ ,οστραβιτσα [ βουνα] στις περιοχες ανατολικα του Μπερατιου σε καποιο βαθμο και νοτιοτερα σε περιοχες που γειτνιαζουν αμεσα με τον ελληνισμο της βορειου ηπειρου όπως λιτζουρια πρεμετη και κορυτσα...επισης και οι αλβανοι τσαμηδες που κατοικούσανε εντος της ιστορικης ηπειρου [νομος θεσπρωτιας ] φορούσανε φουστανελα..γενικοτερα φουστανελα φοραει μια καθολου μεγαλη ,μειοψηφεια του συνολου των Αλβανων [ το πολύ το 20- 25 τα εκατο των Αλβανων ] ...αρα δεν μπορει να χαρακτηριστεί αλβανικη ..μαλλον ειναι ενδυμα των ορεινων-στεριανων κυριως περιοχων του ελληνικου - ελληνιστικου κοσμου και των αμεσα γειτονικων αυτου περιοχων .....εχουμε εμφανιση πεντακαθαρη φουστανελας ηδη από τον δωδεκατο αιωνα σε αγγειο στην Κορινθο...δευτερον τι φορουσε ο μεγας αλεξανδρος και πως απεικονίζεται ο Κωσνταντινος Παλαιολόγος ηδη από τα χρονια τα πολύ παλια .... απλα πραγματα ...φουστανελα λεγεται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ένα ακομα παραμυθι παραμυθι είναι αυτό περι σουλιωτων....''γκεκηδων'''...καταρχήν τα αλβανικα [ παραλληλα με τα ελληνικα ] τα οποια μιλούσανε οι σουλιωτες ηταν από την τοσκικη- νοτιοαλβανικη διαλεκτο...καμια σχεση με βορεια αλβανια [ γκεκικη διαλεκτο] ......επισης φοραγανε φουστανελες ....οι γκεκηδες αλβανοι που κατοικουν στη βορεια και σε μεγαλο μερος της κεντρικης Αλβανιας , που κατοικουν και στο κοσοβο [ αλβανοι σερβιας] τετοβο [ αλβανοι σκοπιων] και μαυροβουνιο [ η πλειοψηφεια των Αλβανων , τα δυο τριτα του συνολου των Αλβανων] δεν φορέσανε ποτε ουτε και σημερα φουστανελες ....αρα οι σουλιωτες φοραγανε την ενδυμασια των στεριανων ελληνων που φορανε ως σημερα και [ όχι ολοι ] αλλα ένα μικρο μερος των Αλβανων [ όχι οι γκεκηδες αλλα ουτε καν ολοι οι τοσκηδες δεν τη φορανε ...αρα δεν είναι όχι αλβανικη αλλα ουτε καν τοσκικη αφου τη φοραει λιγοτερο του 25 τα εκατο των Αλβανων ] η μονη σχεση που ''''μπορει να εχουν με βορεια Αλβανια [ και που χρησιμοποιουν ως '''''αποδειξη'''' οι μεγαλοαλβανοι εθνικιστες ] ειναι ότι καποιοι προγονοι του Μποτσαρη [συμφωνα με την οικογενειακη παραδοση ] πολεμήσανε στα στρατευματα του Γκεργκι Καστριωτι...όπως δηλαδή και προγονοι και αλλων ελληνων ηπειρωτών [ χειμαριωτες κλπ κλπ]....γιατι το στραρευμα του Καστριοτι δεν ειχε μονο Αλβανούς χριστιανους[που ηταν βεβαια η πλειοψηφεια ] αλλα και χριστιανους της ευρητερης περιοχης [και ελληνες αλλα ακομα και σέρβους του Κοσσοβου] ...συνεπως αυτό που λενε οι μεγαλοαλβανοι δεν λεει απολυτως τιποτα....όπως δεν κανει αλβανους τον Διακο και τον Καραϊσκάκη το ότι ηταν ενταγμενοι στα ''αλβανικα'' στρατεύματα του αλη πασα των Ιωαννινων οπου και μεθανε τα αλβανικα....ενα ακομα ψευτοεπιχειρημα είναι ότι ξυριζανε το μπροστινο μερος του κεφαλιου πραγαμα που '''''και καλα''' είναι .. γκεκικη-βορειοαλβανικη συνηθεια....αστο καλυτερα...τουρκομογγολικη συνηθεια ] ετσι περιγραφοντε-απεικονιζοντε οι πρωτοι τουρκοι στη μικρα ασια πριν 10 αιωνες ] .... και την συνηθεια αυτή ηδη πριν το 1821 ειχανε υοθετησει ολοι οι κλεφτες και αρματωλοι-οπλοφοροι ανταρτες ελληνες [ όπως και αλβανοι και αλλοι] και αυτό δεν εδειχνε καποια '''' κοινη ''''' καταγωγή αλλα ειχε να κανει με πολεμικη πρακτικη με το να μην σε κρατησει- πιασει ο αντιπαλος από τα μαλλια κατά τη μαχη....συνηθεια που εφεραν οι Τουρκοι και την υοθετησε σταδιακα μεγαλο μερος των πλυθησμων των Βαλκανιων........στο πισω μερος του κεφαλιου αντίθετα αφήνανε τα μαλλια τους μακρυα πραγμα που ''συμβολιζε λεβεντιά και λευτερια....ένα άλλο[ από τα ελαχιστα] ψευτοεπιχειρημα είναι ο ταμπουρας...μουσικο οργανο που χρησιμοποιούσανε οι Σουλιωτες και που χρησιμοποιει μεγαλο μερος των βορειων Αλβανων...μπορει να χρησιμοποιείτε από βορειους αλβανους..σωστα..όμως ο ταμπουράς αναφέρεται στο βυζαντινό έπος του Διγενή [ 11 αιωνες πριν στον μικρασσιατικο ελληνικο χωρο ] όταν ο ήρωας παίζει ένα θαμπούρι (μεσαιωνική μορφή ταμπουρά)...αρα μονο αλβανικος-γκεκικος δεν είναι....
    αν οι παραπανω ψευτοενδειξεις πειθουν κανενα περι ''''ΑΛΒΑΝΩΝ''-ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ.. με γεια σας με χαρα σας ....τα παραμυθάκια της ''''κοινης ιστοριας των βαλκανιων'''' του φιλιστορα ΣΟΡΟΣ θα παιρνουν τις απαντησεις τους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Ένα ακομα παραμυθι παραμυθι είναι αυτό περι σουλιωτων....''γκεκηδων'''...καταρχήν τα αλβανικα [ παραλληλα με τα ελληνικα ] τα οποια μιλούσανε οι σουλιωτες ηταν από την τοσκικη- νοτιοαλβανικη διαλεκτο...καμια σχεση με βορεια αλβανια [ γκεκικη διαλεκτο] ......επισης φοραγανε φουστανελες ....οι γκεκηδες αλβανοι που κατοικουν στη βορεια και σε μεγαλο μερος της κεντρικης Αλβανιας , που κατοικουν και στο κοσοβο [ αλβανοι σερβιας] τετοβο [ αλβανοι σκοπιων] και μαυροβουνιο [ η πλειοψηφεια των Αλβανων , τα δυο τριτα του συνολου των Αλβανων] δεν φορέσανε ποτε ουτε και σημερα φουστανελες ....αρα οι σουλιωτες φοραγανε την ενδυμασια των στεριανων ελληνων που φορανε ως σημερα και [ όχι ολοι ] αλλα ένα μικρο μερος των Αλβανων [ όχι οι γκεκηδες αλλα ουτε καν ολοι οι τοσκηδες δεν τη φορανε ...αρα δεν είναι όχι αλβανικη αλλα ουτε καν τοσκικη αφου τη φοραει λιγοτερο του 25 τα εκατο των Αλβανων ] η μονη σχεση που ''''μπορει να εχουν με βορεια Αλβανια [ και που χρησιμοποιουν ως '''''αποδειξη'''' οι μεγαλοαλβανοι εθνικιστες ] ειναι ότι καποιοι προγονοι του Μποτσαρη [συμφωνα με την οικογενειακη παραδοση ] πολεμήσανε στα στρατευματα του Γκεργκι Καστριωτι...όπως δηλαδή και προγονοι και αλλων ελληνων ηπειρωτών [ χειμαριωτες κλπ κλπ]....γιατι το στραρευμα του Καστριοτι δεν ειχε μονο Αλβανούς χριστιανους[που ηταν βεβαια η πλειοψηφεια ] αλλα και χριστιανους της ευρητερης περιοχης [και ελληνες αλλα ακομα και σέρβους του Κοσσοβου] ...συνεπως αυτό που λενε οι μεγαλοαλβανοι δεν λεει απολυτως τιποτα....όπως δεν κανει αλβανους τον Διακο και τον Καραϊσκάκη το ότι ηταν ενταγμενοι στα ''αλβανικα'' στρατεύματα του αλη πασα των Ιωαννινων οπου και μεθανε τα αλβανικα....ενα ακομα ψευτοεπιχειρημα είναι ότι ξυριζανε το μπροστινο μερος του κεφαλιου πραγαμα που '''''και καλα''' είναι .. γκεκικη-βορειοαλβανικη συνηθεια....αστο καλυτερα...τουρκομογγολικη συνηθεια ] ετσι περιγραφοντε-απεικονιζοντε οι πρωτοι τουρκοι στη μικρα ασια πριν 10 αιωνες ] .... και την συνηθεια αυτή ηδη πριν το 1821 ειχανε υοθετησει ολοι οι κλεφτες και αρματωλοι-οπλοφοροι ανταρτες ελληνες [ όπως και αλβανοι και αλλοι] και αυτό δεν εδειχνε καποια '''' κοινη ''''' καταγωγή αλλα ειχε να κανει με πολεμικη πρακτικη με το να μην σε κρατησει- πιασει ο αντιπαλος από τα μαλλια κατά τη μαχη....συνηθεια που εφεραν οι Τουρκοι και την υοθετησε σταδιακα μεγαλο μερος των πλυθησμων των Βαλκανιων........στο πισω μερος του κεφαλιου αντίθετα αφήνανε τα μαλλια τους μακρυα πραγμα που ''συμβολιζε λεβεντιά και λευτερια....ένα άλλο[ από τα ελαχιστα] ψευτοεπιχειρημα είναι ο ταμπουρας...μουσικο οργανο που χρησιμοποιούσανε οι Σουλιωτες και που χρησιμοποιει μεγαλο μερος των βορειων Αλβανων...μπορει να χρησιμοποιείτε από βορειους αλβανους..σωστα..όμως ο ταμπουράς αναφέρεται στο βυζαντινό έπος του Διγενή [ 11 αιωνες πριν στον μικρασσιατικο ελληνικο χωρο ] όταν ο ήρωας παίζει ένα θαμπούρι (μεσαιωνική μορφή ταμπουρά)...αρα μονο αλβανικος-γκεκικος δεν είναι....
    αν οι παραπανω ψευτοενδειξεις πειθουν κανενα περι ''''ΑΛΒΑΝΩΝ''-ΚΡΥΦΟΑΛΒΑΝΩΝ ΣΟΥΛΙΩΤΩΝ.. με γεια σας με χαρα σας ....τα παραμυθάκια της ''''κοινης ιστοριας των βαλκανιων'''' του φιλιστορα ΣΟΡΟΣ θα παιρνουν τις απαντησεις τους......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Η ΜΕΓΑΛΟΑΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ''ΑΛΒΑΝΙΚΗ''' ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ '''ΣΚΟΝΤΡΙΑΝΗΣ'' ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑΣ...ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΛΒΑΝΙΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΣΚΟΔΡΑ ΦΟΡΕΘΗΚΕ ΚΑΠΟΤΕ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΤΟΠΙΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΕΙΣΗΧΘΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟΣΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ...ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΜΕΡΙΚΑ ΦΙΛΟΑΛΒΑΝΙΚΑ ΣΑΙΤ ΜΕ ΒΑΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΟΤΕ ΦΟΡΟΥΣΑΝΕ ΟΙ ΓΚΕΚΗΔΕΣ '''ΚΑΙ ΦΟΥΣΤΑΝΝΕΛΑ'''...ΑΡΑ ΦΟΡΟΥΣΑΝΕ '''ΚΑΠΟΤΕ'' ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ..ΑΡΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ....''''ΑΛΒΑΝΙΚΗ''''...
    ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ... ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΑΡΑΠΕMΠΟΥΝ ΣΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΡΙΝ 150 ΧΡΟΝΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΧΙ ΕΝΤΟΠΙΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟΣΚΗΔΩΝ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΛΒΑΝΙΑΣ [ ΔΙΜΠΡΑ Η ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ] Η ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙΝΑ ΣΤΗ ΣΚΟΔΡΑ ΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΡΕΘΗΚΕ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΣΚΟΝΤΡΙΑΝΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ...ΜΙΑ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΟΠΩΣ ΕΙΣΗΧΘΕΙ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΣΚΟΝΤΡΑ ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΡΚΕΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΧΑΣΤΗΚΕ...ΣΗΜΕΡΑ [ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ] ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ skodra ΑΦΟΥ ΦΟΡΙΟΥΝΤΕ ΟΙ ΝΤΟΠΙΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΕΝΔΥΜΑΣΙΕΣ....ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥ ΕΛΜΠΑΣΑΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Με τη φράση «Εκείνο το ελληνικό φύλο που κατοικεί στο βουνό Σούλι…» αρχίζει την περιγραφή του για το Σούλι ο Γερμανός διπλωματης Bartholdy («Voyage en Grece fait dans les Anees 1803 et 1804».
    Οι Σουλιώτες (Αρβανιτες,Βλάχοι και Σαρακατσάνοι) αποτελούσαν τμήμα του ρωμαίικου μιλιέτ,είχαν ως επίσημη γλώσσα την ελληνική και δεν έδειξαν κάποια τάση εθνικής διαφοροποίησης από τους Έλληνες ούτε στην μητρόπολη ούτε και στην διασπορά.Κάθε άλλο μάλιστα.
    Ο αρβανιτοβλάχικης καταγωγής Ναπολέων Ζέρβας, αλλά και αρκετοί από τους ΕΔΕΣίτες που έδρασαν κατά των “Τσάμηδων Τουρκαλβανών” (όπως τους αποκαλούσαν) είχαν απώτερες ρίζες από την περιοχή Σουλίου.
    Μέλη της οικογένειας Μπότσαρη ως μετανάστες στην Ρουμανία εμφανίζονται ήδη από τα τέλη του 18ου αιώνα να χρηματοδοτούν ελληνικά σχολεία στο Ανήλιο Μετσόβου και σε άλλες περιοχές της Ηπείρου.
    Χαρακτηριστική υπήρξε και η τοπική σημαία ΤΟΥ 1770-1780 με την ανορθόγραφη επιγραφή «ΑΠΟΓΟΝΙ ΤΟΥ ΠΥΡΟΥ» που σώζεται μέχρι τις μέρες μας.
    ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΞ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. ΑΜΑ ΤΗ ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΠΗΡΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ ΤΟΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 20 ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ [ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟΣΚΗΔΩΝ ] ΠΟΥ ΤΗ ΦΟΡΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΤΗΝ ΦΟΡΟΥΝ ΣΤΗ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ...ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΦΟΡΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΩΡΙΑ ΝΟΤΙΑ ΩΣ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ....ΑΡΑ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.......ΑΦΟΥ ΤΗ ΦΟΡΑΝΕ ΟΙ ΑΜΕΣΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟ [ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΚΤΩΝ ΤΟΣΚΗΔΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΥΝΟΡΕΥΟΜΕΝΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΚΑΜΠΟΣΟΙ [ ΛΙΓΟΙ ] ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΤΑ ΝΟΤΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΡΑ ΣΤΑ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΥΝΟΡΑ...ΑΡΑ ΟΣΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΥΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ... ΟΣΟ ΜΑΚΡΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΙΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ Η ΦΟΥΣΤΑΝΕΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ [ΕΙΔΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΜΠΑΣΑΝΙ]....ΚΑΙ ΜΕ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ... ΤΟ 75 ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΔΕ ΤΗ ΦΟΡΟΥΣΕ...ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΚΟΙΝΗ ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΣΚΗΔΩΝ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΜΙΓΩΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ..... ΜΟΝΟ ΑΛΒΑΝΙΚΗ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ...ΟΥΤΕ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΩΣ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΑΠΛΩΣΗ....ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Ποιοι είναι οι Μποτσαραίοι; H φάρα αυτή κατάγετε από την Ντίμπρα (βόρεια Αλβανία) και είχαν στενά σύνδεση με την οικογένεια του Καστριότι. Μαζί με την σπουδέα φάρα τον Καστριωτών περίπου στο τέλος του δέκατου τέταρτου αιώνα κατέβηκαν στην περίφημη τότε πόλη της Kρούγια (ιδιαίτερα γνωστή για την αντοχή της σε τρεις Οθωμανικές πολιορκίες για 25 χρόνια, σε έναν πόλεμο ασύμετρικό σε νούμερα και μέτρα, όπου αποκρούσαν τον σουλτάνο Μουράτ δευτερο και τον Μεχμέτ τον Πορθητή). Μετά τον θάνατο του Σκεντέρμπεη(Μάρτιος 1467), ο απόγονος της φάρας τον Μποτσαραίων, ο Γκιον Μποτσάρι αγωνίζεται και σκοτώνει έναν άλλο μαχητή σε μονομαχία. Σύμφωνα με το έθιμο των Άρμπερ, η οικογένεια του νεκρού έπρεπε να ζητίσει εκδίκηση, αλλά δεν το κάνουν για κάποιο λόγω. Έτσι γίνοντας η φάρα τον Μποτσαραίων αναγκάστηκε να τραβήξει νότια και τελικά μετά από συμφωνία με τους ηγέτες της Κανίνας - η οποία ήταν τότε ένα μεσαιωνικό οικοδόμημα και - σε απόσταση όχι μεγαλύτερη από 5 χιλιόμετρα από την σημερινή πόλη της Αυλώνας, κατέβηκαν στο χωριό Τράγγιας.

    Οι Μποτσαραίοι χτίσανε και το δικό τους κάστρο στον τόπο αυτό γύρω στο έτος 1471. Αργότερα, το κάστρο τον Μποτσαρέων είχε γίνει ένα προστατευτικό κάστρο για όλους τους κατοίκους της περιοχής από τους Οθωμανούς, άρχιζε να νιώθη το βάρος του πολέμου όλο και πιο μεγάλο. O πρόγονος τότε του Μάρκο του Μπότσαρη, αποφάσισε να αφήσει το Τραγγιάς και την υπόληπη φάρα του εκεί και μετά από μια συμφωνία με τους επικεφαλής του Σουλίου, να κατέβη προς τα εκεί μαζί με την οικογενια του και να απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα ως παρακλάδι μιας μεγάλης φάρας που ήταν.

    Από δο και πέρα ξέρετε ήδη πως πάνε τα πράγματα για τους Μποτσαραίους του Σουλίου και κάνετε από μόνισας τα συμπεράσματα για αυτήν την φάρα Γκέγκηδων. Kάνετε αναζητήσει(SEARCH) στο Google Earth με τη σημείωση: Kalaja e Gjon Boçarit και θα σας παει στο σημείο όπου βρίσκεται ακόμη και σήμερα το κάστρο του Γκιον Μποτσάρι κοντά στο χωριό Tragjasi i Vjetër.

    https://www.youtube.com/watch?v=mUROvaMLulo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΚΑΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑΔΕΝ ΛΕΕΙ ΚΑΤΙ]

      ΠΧ ΓΙΑΤΙ ΕΝΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΓΚΕΚΑΡΙΑ ΜΙΛΑΓΑΝΕ ΤΟΣΚΙΚΑ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΚΕΚΙΚΑ;;

      ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ ΤΟΠΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΟΠΩΣ ΟΙ ΚΟΜΝΕΝΙ ΚΛΠ ΕΙΧΑΝΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ.

      Διαγραφή