Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Ολόκληρο το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στην επέτειο της Ομόνοιας


-όλοι να συνταχθούν γύρω από την αξία που το ίδιο το όνομα της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» υποδηλώνει, την αξία της ενότητας, της πανστρατιάς για την επίτευξη των κοινων σκοπών κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας της Αλβανίας.

Αγαπητοί φίλοι, Αγαπητοί συμπατριώτες!

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση χαιρετίζω την 21η επέτειο από την ίδρυση της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ», του ιστορικού εκπροσώπου του Ελληνισμού της Αλβανίας.

Η εποχή είναι δύσκολη για την πατρίδα μας. Είναι επίσης γεμάτη προκλήσεις και για τη συνέχιση της μακραίωνης παρουσίας των Ελλήνων της Αλβανίας στις πατρογονικές εστίες τους, σε πείσμα όσων την επιβουλεύονται, ακόμη και σήμερα που η Αλβανία έχει ξεκινήσει την πορεία πλήρους ενσωμάτωσής της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Σε αυτή τη συγκυρία, η αποτελεσματική προάσπιση και ενίσχυση των δικαίων των Ελλήνων της Αλβανίας προϋποθέτει όλοι να συνταχθούν γύρω από την αξία που το ίδιο το όνομα της «ΟΜΟΝΟΙΑΣ» υποδηλώνει, την αξία της ενότητας, της πανστρατιάς για την επίτευξη των κοινων σκοπών κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας της Αλβανίας.

Ευχή και, ταυτόχρονα έκκλησή μου προς εσάς, κατά την επέτειο αυτή είναι όλοι να εργασθείτε για τον σκοπό αυτό και ενωμένοι να εστιάσετε την αγωνιστικότητα και τις προσπάθειές σας σε πρωτοβουλίες που θα βελτιώνουν τη θέση των Ελλήνων στην αλβανική κοινωνία και , παράλληλα, θα αποκαταστήσουν το αίσθημα εμπιστοσύνης και ασφάλειας στα μέλη της Μειονότητας.

Από πλευράς της, η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει έμπρακτα, χωρίς να φείδεται προσπαθειών, τη βελτίωση της θέσης των Ελλήνων σε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό αλβανικό κράτος, με σαφή ευρωπαϊκή προοπτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου