Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Μεγάλο γλέντι στην Αγία Σοφία

Στις 17 Σεπτεμβρίου, σε μια ατμόσφαιρα χαράς, το χωριό Ντερμίσι επαρχίας Δίβρης, όπως κάθε χρόνο, γιόρτασε μεγαλοπρέπως την ημέρα της Αγίας Σοφίας. Στο όμορφο εκκλησάκι της Αγίας Σοφίας, τέλεσε τη θεία λειτουργία ο παπάς της ενορίας του χωριού Ευθύμιος Τζιώλος. Η εκκλησιαστική επιτροπή με πρόεδρο τον ακούραστο Κώστα Τσιάκουλη είχε φροντίσει τα πάντα, για να γλεντήσει ο κόσμος όσο πιο καλά γίνεται αυτήν την ημέρα.
Στη γιορτή παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του κόμματος Εθνική Ελληνική Μειονότητα για το Μέλλον – ΜΕΓΑ , κ. Χριστάκης Κίτσιος, και αρκετοί συνεργάτες του. Ο κύριος Κίτσιος, ευχήθηκε στους παραβρισκόμενους χρόνια πολλά την γιορτή του χωριού τους, και τόνισε ότι σαν χωριό πρέπει να είστε ιδιαίτερα περήφανοι που γιορτάζετε αυτή την ημέρα, γιατί η Αγία Σοφία έχει μεγάλη σημασία για ολόκληρη την χριστιανοσύνη.
Η γιορτή έγινε και πιο χαρμόσυνη μέχρι αργά το βράδυ και λόγω της ορχήστρας του βιρτουόζου κλαρινίστα Βασίλη Καλκάνη και της γλυκιάς φωνής του βόρειο ηπειρώτη τραγουδιστή Χρήστου Αγγελή.
Εντυπωσιακή ήταν η απουσία των ηγετικών στελεχών όσο του ΚΕΑΔ – Ομόνοια τόσο και των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.


Αναδημοσίευση από:www.neb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου