Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Αλβανία: Απονομή μεταλλίου σε πρέσβεις της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Τουρκίας


Το «Μετάλλιο της Ευγνωμοσύνης» απένειμε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας κ. Μπαμίρ Τόπι, στο Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, Πρέσβη κ. Θρασύβουλο Σταματόπουλο και στους πρώην Μονίμους Αντιπροσώπους της Ιταλίας και Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, Πρέσβεις κ. Στέφανο Στεφανίνι και Τακάν Ιλντέν, για τη συμβολή τους στην ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ.

Κατά τη διάρκεια τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Τόπι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στην Ελλάδα, Ιταλία και Τουρκία για τη βοήθεια και υποστήριξη που παρείχαν στις προσπάθειες της Αλβανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και ευχαρίστησε ειδικά τους πρέσβεις για τη συμβολή τους στην επιτυχή ολοκλήρωση των προσπαθειών αυτών.
Επιπροσθέτως, ευχαρίστησε τις τρεις χώρες για την άμεση ανταπόκριση και συμβολή τους στην αντιμετώπιση των πρόσφατων πλημμύρων στη Β. Αλβανία, η οποία, αναφορικά με την Ελλάδα, αφορούσε την αποστολή ελικοπτέρων, τροφίμων και φαρμάκων.

Μετά την παραλαβή του μεταλλίου οι τιμηθέντες εκφώνησαν σύντομες ομιλίες για τη σημασία της ένταξης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ και την υποστήριξη που παρείχαν οι χώρες τους στα Τίρανα. Ειδικότερα, ο Έλληνας Πρέσβης κ. Σταματόπουλος, ανέφερε ότι η ένταξη της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ οφείλεται κυρίως στις προσπάθειες της ίδιας της κυβέρνησης και των πολιτών της. Η Ελλάδα, τόνισε, έκανε κάτι φυσικό με το να υποστηρίξει τις προσπάθειες της Αλβανίας να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Η Αλβανία έχει ξεχωριστή θέση και στην καρδιά και στην πολιτική της χώρας μου, επισήμανε.

http://neolaia-kead.blogspot.com/2010/12/blog-post_17.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου