Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΠΡΩΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΟΧΤΑΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΣΑΡΙΟΥ


50 ΧΡΟΝΙΑ ΟΧΤΑΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΣΑΡΙΟΥ
1961-2011
ΠΡΩΤΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

        Στις 15 Αυγούστου 1961, έγινε η πρώτη εγγραφή μαθητών για την σχολική χρονιά 1961-1962 στο ολοκαίνουριο, τότε, σχολείο στο Κλεισάρι.
        Μία ομάδα φίλων από Σελλειό-Πέπελη και Κλεισάρι, σκεφτήκαμε να γιορτάσουμε αυτό το γεγονός με τον καλύτερο τρόπο. Να γιορτάσουμε εκεί που μάθαμε γράμματα, που παίξαμε, που κάναμε τους καλύτερούς μας φίλους, εκεί που αγαπηθήκαμε και αγαπήσαμε.
Φοίτησαν από εκεί 700 μαθητές που ανοίχθηκαν σαν χελιδόνια σε όλη την αλβανική επικράτεια, με ανώτατες σπουδές, με τέχνες και διάφορα άλλα επαγγέλματα.
Έτσι τίμησαν αυτό το σχολείο και τους 80 δασκάλους τους σήμερα. Σήμερα είναι άξιοι για τον εαυτό τους, την κοινωνία και τις οικογένειές τους.
Παππούδες είναι σήμερα οι πρώτοι μαθητές, ο Ζήσος και η Πανωρέα (Πέπελη), ο Ντίνης και η Ξανθούλα (Κλεισάρι), ο Χάλης από το Σελλειό και η Μαριάνθη από την Κακαβιά. Ακόμη και σήμερα, σε έναν πίνακα στο σχολείο, γραμμένη και η τελευταία σχολική μέρα: 3 Ιουνίου 2004, ώρα 12:30.
Επίλογος γραμμένος από τα χέρια της Παναγιώτας Παναγιώτου με τα ονόματα Δημήτρης Ζουμάς, Βασίλης Παναγιώτου και ο δάσκαλος Θανάσης Μπακούλας. Δυστυχώς έκλεισε η πόρτα αυτού του κολοσσού, ελπίζοντας μήπως γίνει κανένα θαύμα.
Καλούμε όλους όσους πάτησαν το κατώφλι αυτού του σχολείου να κάνουν το μεγαλύτερο δώρο στον εαυτό τους (την ημέρα γέννησης της Μεγαλόχαρης) να βρεθούν εκεί που δίδαξαν, να ανταμώσουν με την τάξη τους, με όλους τους μαθητές των 42 άλλων τάξεων, μαζί με τους δασκάλους τους.
Θα ανταμώσουμε αγαπημένα πρόσωπα, θα πούμε τα παλιά μας, θα ανταλλάξουμε αισθήματα, θα πάρουμε συμβολικά δώρα.
Θα έχουμε στην κατοχή μας ένα άλμπουμ με 45 σελίδες. Κάθε σελίδα με τις φωτογραφίες των μαθητών της τάξης του καθενός και όλους τους δασκάλους μας.
Για την ενίσχυση του σχολείου θα γίνει λαχειοφόρος αγορά με πλούσια δώρα, προσφορά των δικών μας παιδιών και δασκάλων. Θα δούμε στο σχολείο μας δύο τάξεις μουσείο. Θα ακούσουμε πέντε γλυκά λόγια από τον δάσκαλο Τάκη, Γιώργο και Νάτση. Δυο λόγια ψυχής θα μας πουν και οι συμμαθητές μας, ο Γιάννης από την Πέπελη, ο Φάνης από το Κλεισάρι και ο Κίτσος από το Σελλειό.
Θα θαυμάσουμε τη Γιώτα να μας παρουσιάζει το πρόγραμμα. Σε μεγάλη οθόνη θα παρακολουθούμε απόψεις από τα χρονικά του σχολείου.
Θα φάμε τηγανίτες με μέλι, θα χορέψουμε όλοι μαζί το μεγάλο χορό, μαθητές και δάσκαλοι μπροστά στο σχολείο και μετά θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι μαζί με τους Κλεισαρίτες.
Η οργανωτική επιτροπή, πρέπει να συγκεντρώσει έως τέλη του Απρίλη από κάθε μαθητή και δάσκαλο, μία πρόσφατη φωτογραφία από ταυτότητα ή διαβατήριο και από 5€ μόνο για γενικά έξοδα, μαζί με το άλμπουμ. Η φωτογραφία από πίσω θα γράφει το όνομά σας και τη χρονολογία που τελειώσατε το σχολείο.
Όποιος έχει άλλες σχολικές φωτογραφίες, να γράψει πίσω τους το όνομά του και θα επιστραφούν όλες μαζί.
Όσοι δεν θα μπορέσετε να παρευρεθείτε, για διάφορους λόγους, παρακαλούμε να προσφέρετε ό,τι ζητάμε και θα πάρετε δώρα και το άλμπουμ.
<span>Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Να είμαστε όλοι εκεί</span>
 Υπεύθυνος οργανωτικής επιτροπής, Νικόλαος Τσιώκας
  • Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΟΧΤΑΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΛΕΙΣΑΡΙΟΥ.<span></span>


        
         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου