Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Ριζόπουλος: Το MEGA είναι κόμμα του Μπερίσα


Ομιλία του Πρόξενου Αργυροκάστρου  για την Αλβανία στον Ροταριανό Όμιλο Ιωαννίνων
Σε ειδική συνεστίαση που διοργάνωσε οΡοταριανός Όμιλος Ιωαννίνων, στο ξενοδοχείο Du Lac, πριν από ένα μήνα (10 Μαρτίου 2011), ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο Πρέσβης Ιωάννης Ριζόπουλος ήταν ο επίσημος καλεσμένος και έκανε εισήγηση με θέμα: «Αλβανία, ο άγνωστος γείτονας».
Στα λίγα που αναφέρθηκε για την Ελληνική Μειονότητα ο κ. Ριζόπολους, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νέο κόμμα ΕΕΜΜ – MEGAχαρακτηρίζοντας το «νεομπερισικό».

Οι πολιτικοί και οι διπλωμάτες του εθνικού κέντρου, θέλουν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού είναι ο πολιτικός διχασμός που έχουμε! Λες και αν ενωθούμε όλοι κάτω από την ίδια πολιτική ομπρέλα θα λυθούν ως δια μαγείας όλα τα θέματα που μας απασχολούν!

Το πρόβλημα της Ελληνικής Μειονότητας κ. Ριζόπουλε, δεν είναι ούτε το MEGAκαι ούτε η Ομόνοια αλλά επειδή δεν μπορούμε να ζυμώσουμε όλοι ασχολούμαστε με το κοσκίνισμα.

Το Ελληνικό Προξενείο Αργυροκάστρου που υποτίθεται δημιουργήθηκε για την Ελληνική Μειονότητα, ο ρόλος του, όχι μόνο αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων αλλά πολλές φορές έγινε μέρος του προβλήματος (όπως στην προκειμένη) ή άλλο ένα πρόβλημα για την ΕΕΜ. Το γεγονός ότι ο κάθε πρόξενος έκανε, προσωπική πολιτική, μαρτυρεί και την ανύπαρκτη εθνική στρατηγική από πλευράς ΥΠΕΞ. Είμαστε βέβαιοι ότι αφού ολοκληρώσετε τον τουρισμό σας στην Αλβανία, θα έχετε να ομολογείται και εσείς όπως οι προκάτοχοι σας, τις πλούσιες εμπειρίες σας και το πόσο γκρινιάρηδες και αχάριστοι άνθρωποι είναι οι Βορειοηπειρώτες.

Μετά και την αναβάθμιση σας στο βαθμό του πρέσβη, σας ευχόμαστε καλό υπόλοιπο και καλή σταδιοδρομία!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου