Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Αδρανοποιείτε η «ΟΜΟΝΟΙΑ» εις όφελος του ΚΕΑΔ και των αριστερών συνεργατών του



Το Ντούλε θεωρεί υπεύθυνο ο «Πρωινός Λόγος» για την ήττα του Μπολάνου
Η ήττα Μπολάνου προκάλεσε αίσθηση στους κόλπους της Ελληνικής Μειονότητας και ήδη επιρρίπτονται ευθύνες στην ηγεσία του ΚΕΑΔ και προσωπικά στον πρόεδρο του κ. Βαγγέλη Ντούλε. Μεταξύ άλλων του καταλογίζονται λανθασμένοι χειρισμοί και επιπολαιότητα στις προεκλογικές του συμμαχίες.
Η  Χιμάρα θεωρείται προπύργιο της Ελληνικής Μειονότητας, βρίσκεται εδώ και χρόνια στο στόχαστρο του Αλβανικού κατεστημένου και το απλούστερο, όπως υποστηρίζουν Βορειοηπειρώτες,  που είχε να κάνει, το ΚΕΑΔ  -   αν ήθελε να στηρίξει καταλυτικά τον νυν δήμαρχο, αλλά και τη  συνέχιση του έργου του -  ήταν η  εξασφάλιση  συνεργασίας με το Σοσιαλιστικό Κόμμα  και στο συγκεκριμένο δήμο όπως έπραξε σε άλλους, ήτοι σε Αργυρόκαστρο ή ακόμη και σε αμιγώς περιοχές όπου ζει η ελληνική μειονότητα, όπως στο Αλίκο. 
Κάτι τέτοιο δεν έγινε για άγνωστους ακόμη λόγους και ήδη στη Χιμάρα αφήνονται πολλές αιχμές κατά του ΚΕΑΔ, που φτάνουν μέχρι και του σημείου να εκτιμούν ότι   η ήττα του κ. Μπολάνου ουσιαστικά θα αδρανοποιήσει ολοκληρωτικά την «ΟΜΟΝΟΙΑ» προς όφελος του ΚΕΑΔ και των συμμάχων του. 
Καθοριστική στην έκβαση των εκλογών αποδείχτηκε η συμμετοχή των εργαζόμενων στην Ελλάδα Βορειοηπειρωτών και ειδικά εκείνων που μετακινήθηκαν οργανωμένα, που όπως μεταδίδεται από την Βόρειο Ήπειρο ενίσχυσαν κατά κύριο λόγο τους υποψηφίους του ΚΕΑΔ. Στο επίκεντρο της κριτικής, για ανοικτή στήριξη των υποψηφίων του ΚΕΑΔ βρέθηκε και ο Έλληνας πρόξενος στο Αργυρόκαστρο κ. Ριζόπουλος, ο οποίος για αυτό το σκοπό καταγγέλθηκε από στελέχη του άλλου – αμιγούς- ελληνικού κόμματος ΜΕGA στους ευρωπαίους παρατηρητές και μάλιστα ο Αλβανός πρωθυπουργός Σ. Μπερίσα κάλεσε για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη στα Τίρανα.

Πηγή: Πρωινός Λόγος
Σχόλιο Βορειοηπειρώτη
Μια χαρά το χειρίστηκε ο Ντούλες το θέμα. Ο στόχος του από τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ήταν ακριβώς αυτός, η αποδυνάμωση της Ομόνοιας εις όφελος του ΚΕΑΔ, η μεθοδευμένη απομάκρυνση στελεχών που θα έφερναν εμπόδια στον εναγκαλισμό του (για άλλους είσοδο) στο Σοσιαλιστικό Κόμμα με στόχο να ηγηθεί των σοσιαλιστών της μειονότητας. Άλλωστε δεν ήταν τυχαίο το άρθρο του κουμπάρο και συνεμπνευστή του σε αυτό το εγχείρημα όταν έγραφε αμέσως μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2009 στο «Λαϊκό Βήμα» ότι το ΚΕΑΔ πρέπει να προχωρήσει στη δημιουργία δομών στα χωριά της μειονότητας. Όσο για την ήτα της Χειμάρρας θεωρούμε ότι αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο Μπολάνος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου