Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ακύρωση νίκης του Μπάσα λόγω «νοθείας;»

Ακυρώθηκε με απόφαση του εκλογοδικείου των Τιράνων αργά χτες το βράδυ η εκλογική νίκη του υποψήφιου του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος του Σαλί Μπερίσα, Λουλεζίμ Μπάσα.

Το εκλογοδικείο των Τιράνων έδωσε εντολή στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για καταμέτρηση των ψηφοδελτίων που βρέθηκαν σε λάθος κάλπες στις δημοτικές εκλογές στην Αλβανία, ακυρώνοντας έτσι τη νίκη του Κόμματος του πρωθυπουργού της Χώρας Σαλί Μπερίσα.



Στις πρόσφατες εκλογές της 8ης Μαίου στη γείτονα ο Μπάσα είχε επικρατήσει στον Δήμο Τιράνων με διαφορά μόλις 81 ψήφων έναντι του απερχόμενου δημάρχου του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα.

Το εκλογοδικείο απέρριψε από την άλλη το αίτημα του Σοσιαλιστικού Κόμματος να εξεταστεί το ενδεχόμενο ύπαρξης μεγαλύτερου αριθμού ψηφοδελτίων από εκείνου των ψηφοφόρων, καθώς σύμφωνα με το Κόμμα στις εκλογές έγινε νοθεία.

Η Σοσιαλιστές άσκησαν έφεση στο εκλογοδικείο μετά την απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής που χαρακτήρισε παράνομη την αξιολόγηση και την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων που βρέθηκαν σε λάθος κάλπη, αντί της κάλπης που στήνεται για την εκλογή δημάρχου.
http://beta.palo.gr/cluster/articles/?cid=45&clid=2552620

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου