Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

"Πυρά" Αλβανού εφημέριου κατά Αναστάσιου και ΟΜΟΝΟΙΑΣ!


ο Nikolla Marku

Πολλά είναι τα κρούσματα της ανθελληνικής ρητορικής τις τελευταίες μέρες, σε βαθμό που δεν τα προλαβαίνουμε. Ίσως η οικονομική κρίση να ανοίγει την "όρεξη" των γειτόνων.
Τη σκυτάλη των ανθελληνικών κηρυγμάτων, πήρε σήμερα, ο αυτοχρισμένος εφημέριος του Ελμπασάν Πάτερ Νικόλα Μάρκου (Nikolla Marku). Σε συνέντευξη τύπου!!! έστρεψε τα πυρά του κατά του Αρχιεπισκόπου Αναστάσιου, του Νίκου Γκατζογιάννη, αλλά και ενάντια στους Βασίλη Μπολάνο καιΕυάγγελο Ντούλε τους οποίους χαρακτήρισε ως επικίνδυνα στοιχεία για την Αλβανική εθνική κυριαρχία.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι ως άνω, έχουν τελέσει πράξεις που βλάπτουν την εθνική κυριαρχία της Αλβανίας. Συγκεκριμένα για τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων (τον οποίο όπως και σύσσωμα τα Αλβανικά ΜΜΕ, τον αποκαλεί με το κοσμικό του όνομα Γιανουλάτος)του προσάπτει ότι σε ομιλίες του σε διεθνείς οργανισμούς, έκανε λόγο για υποτιθέμενες ελλείψεις διαφόρων δικαιωμάτων στην Αλβανία (ενώ η Αλβανία είναι φέρεται να είναι ο ορισμός του ευνομούμενου κράτους), ενώ τον κατηγορεί και για άσκηση πολιτικής εντός της Εκκλησίας. Εν συνεχεία κατηγορεί και την οργάνωση ΟΜΟΝΟΙΑ υπό τον κ. Μπολάνο και τον Βαγγέλη Ντούλε(πρόεδρο ΚΕΑΔ) για τον καθοριστικό ρόλο που έπαιξαν στην "πλαστή", όπως τη χαρακτηρίζει, απογραφή με εθνικά και θρησκευτικά κριτήρια. Έτσι ο Μάρκου για μια ακόμη φορά παροτρύνει τις εισαγγελικές και δικαστικές αρχές να φέρουν αυτούς τους ανθρώπους ενώπιον του δικαστηρίου, δίνοντας τους "την τιμωρία που τους αξίζει"! για τη συνεργασία τους με Ελληνικούς κύκλους.

Ο "ιερέας" δεν περιορίζεται μόνο στου Έλληνες και του Βορειοηπειρώτες αλλά βάλει και έναντι της Επιστημονικής Ακαδημίας της Αλβανίας για την σιωπή της, την οποία χαρακτηρίζει προδοσία. Αντιθέτως, δίνει τα εύσημα στη στάση του Κρεσνίκ Σπαχίου - Kreshnik Spahiu (Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Συμβουλίου Δικαιοσύνης, υποστηρικτής της νεο-εθνικιστικής οργάνωσης Ερυθρόμαυρη Συμμαχία), Σαμπρί Γκόντο - Sabri Gogo γνωστό ανθέλληνα πολιτικό και τον Σπετίμ Ιντρίζι - Shpetim Idrizi (πρόεδρο και βουλευτή του Τσάμικου Κόμματος PDIU), οι οποίοι αντέδρασαν στις πράξεις που προσέβαλαν την εθνική κυριαρχία της Αλβανίας- λέει ο Μάρκου.

Σημειώνουμε ότι ο εφημέριος δεν αναγνωρίζεται από την επίσημη αρχιεπισκοπή της Αλβανίας και δηλώνεις ιερέας της Αυτοκέφαλης Εθνικής Εκκλησιάς της Αλβανίας.
Γεγονός είναι πως όποιος επιθυμεί να προβληθεί στα Αλβανικά ΜΜΕ, αρκεί να κάνει Ανθελληνικές δηλώσεις με μια "γεύση" συνομοσιολογίας.
Η επαναλαμβανόμενη αυτή τακτική θα πρέπει κάποια στιγμή να ανησυχήσει το Ελληνικό Υπ.Εξ.

1 σχόλιο:

  1. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΑΛΒΑΝΟΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΣ.ΑΚΟΥΣ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ? Ο ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣΜΕΝΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΣΥ ΠΟΥ ΦΟΡΑΣ ΤΑ ΡΑΣΑ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙΣ ΔΙΧΟΝΙΑ ΠΩΣ ΝΑ ΣΕ ΟΝΟΜΑΖΟΥΜΕ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή