Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Τόπος γέννησης, Ηγουμενίτσα - ΤΣΑΜΟΥΡΙΑΣ!



Άλλο ένα "κρούσμα" Αλβανού υπηκόου του οποίου του αρνήθηκε η είσοδος στην Ελλάδα, λόγω του δηλωθέντος τόπου γέννησης "Τσαμουριά", απασχόλησε σήμερα τα Αλβανικά ΜΜΕ.

Ένας ηλικιωμένος κάτοικος Αυλώνας Αλβανίας,γεννημένος το 1937 στην Ηγουμενίτσα της "Τσαμουριάς!!!" κατήγγειλε την άρνηση των Ελληνικών συνοριακών αρχών για τη διέλευση του στην Ελλάδα. Ο Xhelal Hajrulla είχε επιχειρήσει να εισέλθει στην Ελλάδα δυο φορές, από την Κρυσταλλοπηγή και από την Κακαβιά.
Στον φακό του τηλεοπτικού σταθμού Top Channel ισχυρίζεται πως, ξεκίνησε για να δει τα παιδιά του στην Αθήνα και στον συνοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής τον ενημέρωσαν πως προ δύο ημερών απαγορεύτηκε με εντολή της Ελληνικής Κυβέρνησης η είσοδος όσων είχαν τόπο γέννησης την "Τσαμουριά", ως ανεπιθύμητοι για το Ελληνικό κράτος και επικίνδυνοι για μερικές χώρες της Ευρώπης
Πηγαίνοντας παραπέρα το Ανθελληνικό ντελίριο των ΜΜΕ - Πρόσθεσε ότι, ο στρατιώτης τον μετέφερε στο διοικητή όπου τον έβαλε να καθίσει σε μία καρέκλα. Ο διοικητής αφότου είδε το διαβατήριο του είπε "Έλα εδώ!" "Άκου! Των Τσάμηδων θα τους κόψουμε το κεφάλι, γιατί η Τσαμουριά έχει πεθάνει!"

Ο ηλικιωμένος στη συνέχεια κάλεσε το ΥΠΕΞ της Αλβανίας να παρέμβει για τη λύση του θέματος καθώς και τον πολιτικό φορέα των Τσάμιδων το PDIU (Τσάμικο κόμμα με εδαφικές διεκδικήσεις έναντι της Ελλάδας) σε διαμαρτυρία για τις απαγορεύσεις αυτές.


Οι περιπτώσεις "άρνησης εισόδου σε Τσάμιδες" μόνο στημένες μπορούν να χαρακτηριστούν. Το Αλβανικό κράτος και η διεθνής κοινότητα γνωρίζει πολύ καλά πως δεν υφίσταται κράτος (ή έστω περιοχή) με την επωνυμία Τσαμουριά, παρόλα αυτά οι Αλβανικές αρχές συνεχίζουν να εκδίδουν παράνομα, επί της ουσίας, διαβατήρια με την αναγραφή μιας αλυτρωτικής ονομασίας. Ο στόχος ξεκάθαρος. Η συνεχόμενη "περιπτωσιολογία" δημιουργεί την αίσθηση μιας αδικημένης ομάδας που της απαγορεύεται η είσοδος, καθώς και δίνει τροφή για ανθελληνικά σχόλια στα Αλβανικά ΜΜΕ και την πολιτική σκηνή της χώρας, κρατώντας "ζεστό" το αποκαλούμενο "Τσάμικο ζήτημα" για μελλοντικές διεκδικήσεις.

Σύμφωνα με το ρεπορταζ του Αλβανικού σταθμού, ο ηλικιωμένος κύριος ήθελε να εισέλθει στην Ελλάδα για να δει τα παιδιά του. Αναρωτιόμαστε πόσοι "Τσάμιδες" (όπως τα τέκνα του ηλικιωμένου) βρίσκονται ήδη εντός των συνόρων; Τρέφουν τα ίδια ανθελληνικά αισθήματα με τον ως άνω κύριο;


Το σχετικό ρεπορτάζ με τίτλο - Οι Έλληνες "αποκλείουν" τους Τσάμηδες:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου