Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ


Με απειρα παραδειγματα και πραξεις της εναντιων του Ελληνισμου, απο την εποχή  Καλυβοπουλου ακομα (διορισμενος νομαρχης Αργυροκαστου), που οργανωνε το λαθρεμποριο καυσιμων προς τα Σκοπια, την εποχη του "Εμπαργκο", μεχρι τον πολεμο που εκαναν στους Βλαχους , λεγοντας τους πως δεν ειναι Ελληνες, μεχρι την εμπορια στην Βιζα...
Παντα επεμενα οτι επρεπε να γινει μια αλλη ομογενειακη οργανωση, με εδρα τα Τιρανα και αν συμπεριλαβει ΟΛΟΥΣ τους Ελληνες και οχι την παρεουλα των Α.Σαραντα ( Αμφιλοχια της Αλβανιας την αποκαλουσα, αφου χωριο ηταν οι Αγ. Σαραντα με 7-8 χιλ το πολυ Ελληνες, οσοι δηλαδη ζουσαν και στο Αργυροκαστρο. Την ιδια στιγμη στα Τιρανα ζουσαν το λιγοτερο 25,000 Ελληνες και στην Κορυτσα το λιγοτερο 40.000...).
Τελος παντων. Αλλοι εκαναν κουμαντο.
Ηρθα σε αμεση αντιπαραθεση με τον γνωστο Μπεζιανη και τους αλλους πατρωνες για το θεμα των Βλαχων. Και θυμαμαι πως σηκωθηκε με υφος "αλεπους" και μου ειπε ( στην ετησια εκδηλωση  της ΕΝΒΗ το 2000, οπου ημουν ομιλητης): "Εγω τους τα ελεγα στους νεωτερους, αλλα δεν με ακουγαν παιδι μου....". Κροκοδειλια δακρυα!!!.
Και ηρθαν μετα  οι εκλογες στην Αλβανια και δεν βγηκε βουλευτινα η κορη του Μπεζιανη , Κωσνταντινα. Και την ακουσαμε με εκπληξη και οργη ( σε αθλια ελληνικα- καλυτερα τα μιλουν οι Αλβανοι) στο ραδιοφωνο του Σκαι να ΥΒΡΙΖΕΙ και χαρακτηριζει τους Βορειοηπειρωτες "ΑΧΑΡΙΣΤΑ ΣΚΥΛΙΑ" !!!  Και αχαριστα και σκυλια λοιπον;!  Χρωστουσαν χαρη στο Μπεζαινεικο; Απο που και ως που;  Τους εριχνε μηπως κανενα κοκαλο;
Αυτη λοιπον εστειλε μια ακομα μαχαιρια στην καρδια της Ελλαδος, οπως θα διαβασετε παρακατω. Αναγνωρισε Μακεδονικη μειονοτητα- ναι μειονοτητα του Μακεδονικου Εθνους, στην Αλβανια!!!!!
+++
Ερχεται απογραφη στην Αλβανια.
Και  προς ενθαρρυνση του Ελληνισμου, καλω τον τωρινο προεδρο της ΟΜΟΝΟΙΑ κυριο Μπολανο, καλο πατριωτη και Δημαρχο της Χειμαρας, να διαλυσει  ΑΜΕΣΑ αυτη την οργανωση, να  κρατησει τις ριζες, αλλα να κοψει τα κωλορίζια της παρεουλας Μπεζιανη... και λοιπωνπου περιοριζαν τον Ελληνισμο στυ Αργυροκαστρο και τους Αγ, Σαραντα (οπου ζει μια μικρη μειοψηφεια Ελληνων, που δυστυχως- ευτυχως γι΄αυτους- ειχαν την τυχη να αναγνωριστουν απο την Αλβανια ως μειονοτικες περιοχές) και να καλεσει ολους τους Ελληνες την επαυριο της Απογραφης, να συγκεντρωθουν στα Τιρανα ή στην Κορυτσα και να φτιαξουν μια ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ  ΕΘΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ.
-------------------------------

ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ
Γραμμένο στις 02.01.2011

МАКЕДОНЦИТЕ ВО АЛБАНИЈА ПРИЗНАТИ ОД ГРЦИТЕ ВО АЛБАНИЈА

ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ

Αν και η επίσημη Ελλάδα αβάσιμα ισχυρίζεται πως δεν υπάρχουν εθνικά Μακεδόνες, οι Έλληνες εκτός των ελληνικών συνόρων αναγνωρίζουν τους Μακεδόνες και τη Μακεδόνικη γλώσσα.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις χώρες υποψήφια μέλη, στην ετήσια Έκθεσή της για την πρόοδο της Αλβανίας, ανέφερε μεταξύ των άλλων και τα σημαντικά βήματα προόδου που έγιναν στη χώρα σχετικά με τους εθνικά Μακεδόνες, υπήκοους της Αλβανίας. Η αναγνώριση όμως αυτή δεν επήλθε μόνο από τα Όργανα της Ευρώπης, αλλά και από την εκπρόσωπο της ελληνικής μειονότητας σε κυβερνητικό όργανο.

Πρόεδρος του κυβερνητικού οργάνου, το οποίο είναι αρμόδιο για τον σεβασμό των δικαιωμάτων των μειονοτήτων στην Αλβανία, είναι η Κωνσταντίνα Μεζάνη, η οποία είναι μέλος της ελληνικής μειονότητας της χώρας. Πρόσφατα, με δηλώσεις της, επίσημα ως πρόεδρος του οργάνου αυτού, προκάλεσε την οργή της Ελλάδας η οποία επιμένει πως δεν υπάρχουν Μακεδόνες, αλλά και των βουλγαρικών υπηρεσιών, οι οποίες προσπαθούν να παρουσιάσουν τους Μακεδόνες της Αλβανίας ως Βούλγαρους.

Η επίμαχη δήλωση ήταν η εξής: «Ένα από τα καθήκοντά μου είναι να μεταφέρω στον Πρωθυπουργό όλα τα θέματα τα οποία προκύπτουν από και για τις μειονότητες. Είμαι εδώ για να ακούω τα προβλήματά τους και να προσπαθώ για τα συμφέροντά τους. Ευχαριστώ το Θεό που η κυβέρνηση μας έδωσε τη δυνατότητα να μπορούμε να δηλώνουμε την εθνικότητά μας, τη γλώσσα μας και τη θρησκεία στην οποία πιστεύουμε. Όλοι μας πρέπει να υποστηριζόμαστε. Επίσης μεγάλες ευχαριστίες προς όλες τις οργανώσεις οι οποίες κατέθεσαν τις πολιτικές τους θέσεις και σκέψεις και όπου αναφέρονται τα ονόματα όλων των μειονοτήτων:ελληνική, αρβανίτικη, βλάχικη, μαυροβουνο-σέρβικη, μακεδόνικη κ.α.».

Η ΝόβαΖόρα επικοινώνησε τηλεφωνικώς  με τον πρόεδρο του κόμματος των Μακεδόνων της Αλβανίας, Έντμοντ Τέμελκο, ο οποίος για το θέμα αυτό δήλωσε : «Γνωρίζουμε ότι η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει τους εθνικά Μακεδόνες που ζουν στην επικράτειά της, όπως επίσης γνωρίζουμε και τα προβλήματα που δημιουργεί στη Δημοκρατία της Μακεδονίας σχετικά με το συνταγματικό της όνομα. Λυπηρά, πολύ λυπηρά όλα αυτά. Εδώ στην Αλβανία, Μακεδόνες και Έλληνες, ζούμε αρμονικά και χωρίς κανένα πρόβλημα. Υπάρχει μεγάλος αλληλοσεβασμός και αμοιβαία αναγνώριση. Από πάντα μας δέχονταν και μας αποκαλούσαν Μακεδόνες και εμείς επίσης τους δεχόμασταν και τους αποκαλούσαμε Έλληνες. Το ίδιο συμβαίνει και με όλες τις άλλες μειονότητες. Τους Βλάχους, τους Σέρβους, τους Ρομά κτλ. Εάν όλα αυτά δεν στηρίζονται από το ίδιο το κράτος, τότε για ποιές δημοκρατικές και ευρωπαϊκές αξίες μιλάμε; Κάποτε στην Αλβανία δεν ήταν έτσι τα πράγματα, αλλά τότε κυβερνούσαν άλλου είδους καθεστώτα. Σήμερα η χώρα οδεύει τον ευρωπαϊκό δρόμο και ο σεβασμός του αυτοπροσδιορισμού είναι κάτι το αυτονόητο. Το ίδιο θα έπρεπε να συμβαίνει και στη γειτονική Ελλάδα, η οποία περηφανεύεται για τη δημοκρατία και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Στέφανος. από τον φίλο Π.Π   http://gataki-gataki.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου