Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

Αλβανοί ξυλοκόποι πηγαίνουν για ξύλα στον Γράμμο


Τα ελληνικά δάση δεν κινδυνεύουν μόνο από τις πυρκαγιές, αλλά και από τους Αλβανούς… λαθροϋλοτόμους που μπαίνουν στο ελληνικό έδαφος, κόβουν τα δέντρα και τα μεταφέρουν με μουλάρια στα φορτηγά που έχουν αφήσει στα σύνορα! Μια τέτοια ομάδα εντοπίστηκε από συνοριοφύλακες που συνέλαβε ένα μέλος της, ενώ τα υπόλοιπα κατάφεραν να διαφύγουν εγκαταλείποντας ζώα και εξοπλισμό.



Η επιχείρηση της Αστυνομίας έγινε μέσα σε εξαιρετικά δύσβατη περιοχή στη δασική περιοχή του Τριλόφου στον δήμο Νεστορίου της Καστοριάς, όπου από τις αρχές της εβδομάδας ντόπιοι κτηνοτρόφοι είχαν αντιληφθεί τις κινήσεις μιας ομάδας έξη Αλβανών υλοτόμων. Οι Έλληνες αστυνομικοί αιφνιδίασαν τους δράστες και κατάφεραν να συλλάβουν έναν 64χρονο Αλβανό, ενώ οι πέντε συνεργοί του πρόλαβαν να περάσουν στο αλβανικό έδαφος.


Πίσω τους άφησαν αρκετές στοίβες ξύλα που είχαν ήδη κόψει, τέσσερα αλυσοπρίονα, δέκα τσεκούρια και… οκτώ μουλάρια με έξη σαμάρια! Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι Αλβανοί έχουν κάνει σύστημα την παράνομη υλοτομία και έχουν αποψιλώσει μεγάλες εκτάσεις στον Γράμμο. Μάλιστα, έχουν κατασκευάσει ένα ολόκληρο οδικό δίκτυο με δασικά μονοπάτια για να διευκολύνουν την κίνηση των μουλαριών που μεταφέρουν τόνους ξυλείας ως τα φορτηγά που περιμένουν στα σύνορα! και περνούν από που έχουν ανοίξει..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου