Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Διακονία Αγάπες συνεχίσει την εφαρμογή σχεδίου.


Διακονία Αγάπες συνεχίσει την εφαρμογή σχεδίου.

«Ενίσχυση των γυναικών στις απόμακρες περιοχές»
Από τον Οκτώβριο του 2010, με την οικονομική στήριξη του Ιδρύματος  Vodafone – Albania, το γραφείο Διακονία Αγάπες της Ορθόδοξης Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Αλβανίας, εφαρμόζει το σχέδιο για τις απόμακρες περιοχές του Λιμπράζντη με την ονομασία «Ενίσχυση των γυναικών στις απόμακρες περιοχές».
Περιλαμβάνοντας  τις γυναίκες από τα 18 - 55 ετών, σε συναθροίσεις με κοινωνικά και υγειονομικά θέματα, στήριξη των κέντρων υγείας των χωριών, την έκδοση βιβλίου « Εκεί που δεν υπάρχει γιατρός», φυλλάδια, κειμενά κ.α. αποσκοπείτε η ενίσχυση της κοινωνικής  και οικονομικής τους τάξης.
Η τελευταία δραστηριότητα με αυτήν την ομάδα ήταν και σεμινάριο με αγροτικά θέματα. Εδώ γυναίκες του χωριού Σπαθάρ έχουν έρθει σ’ επαφή με τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την καλλιέργεια των καρποφόρων δέντρων και του αμπελώνα.  Σ’ αυτά τα σεμινάρια τα οποία κατευθύνονταν από αγρονόμο της περιοχής, οι συμμετέχοντες συζήτησαν  και έμαθαν τις   νέες και αποδοτικές μεθόδους για την αύξηση της παραγωγής και τον τρόπο προσφοράς του προϊόντος στο καταναλωτή. Εκτός από τις θεωρητικές γνώσεις η συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις αποκτηθέντες γνώσεις  αφού τους προσφέρθηκαν και βλαστάρια (Καρποφόρα δέντρα και αμπελώνες)  για τα οποία προσέφεραν οικονομικά και εκείνες οι ίδιες. Βλέποντας το ενδιαφέρων με τον οποίο παρακολούθησαν τα σεμινάρια όπως και τον ενθουσιασμό με τον οποίο συμμετείχαν για να γίνει η φύτευση και καλλιέργεια των νέων βλασταριών , ελπίζουμε πως η δραστηριότητα θα εκπληρώσει τους σκοπούς της από τους οποίους αξίζει ν’ αναφερθούν : η συνειδητοποίηση των αγροτών για να προσφέρουν παραγωγές υψηλού επιπέδου με σκοπό την βελτίωση των οικονομικών συνθηκών των οικογενειών τους  όπως και για την αύξηση της αυτοεκτίμησης των γυναικών  για την προσφορά που δίνουν  στην βελτίωση των γενικών συνθηκών της ζωής τους, της οικογένειας τους και της κοινότητας τους.

Ολτιάνα Θωμαί. 
                                  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου