Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Αλωνίζουν την Ήπειρο κυκλώματα διακίνησης «λαθραίων», χασίς κ.ά.


Παρά τις συνεχείς επιτυχίες της Αστυνομίας…

Ναρκωτικά και όπλα κατασχέθηκαν στην Κόνιτσα

Αλβανός καταζητούμενος συνελήφθη στη Θεσπρωτία


Σε σταυροδρόμι παρανόμων έχει μετατραπεί εδώ και καιρό η Ήπειρος, με τους διακινητές λαθρομεταναστών, ναρκωτικών, διαρρήκτες κ.α. να δρουν καθημερινά από, προς και μέσω αυτής, αποδεικνύοντας, ότι η εγκληματικότητα είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα για την περιοχή μας.
Η Αστυνομία, παρά τα προβλήματα που την ταλανίζουν (έλλειψη αστυνομικών και βασικού εξοπλισμού), συλλαμβάνει καθημερινά διακινητές λαθρομεταναστών, εμπόρους ναρκωτικών, διαρρήκτες, ληστές κ.α. Παράλληλα, η συνεργασία μεταξύ των Τμημάτων της, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα, είναι εξαιρετική, δυστυχώς όμως τα περιστατικά δεν έχουν… τελειωμό.
Το υψηλό επίπεδο της ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο αποδεικνύει και η σύλληψη –την Κυριακή στην Κόνιτσα - δυο Ελλήνων 47 και 33 ετών αντίστοιχα για καλλιέργεια δενδρυλλίων χασίς και για παράνομη οπλοκατοχή!


Οι συλληφθέντες καλλιεργούσαν σε δασική έκταση στη θέση «Κατασκηνώσεις» στο 7ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Κόνιτσας –Διστράτου 9 φυτά κάνναβης, ύψους απο 0,25 έως  0,50 μέτρων.

ΚΑΙ ΟΠΛΑ!
Οι αστυνομικοί του  Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 47χρονου στην Κόνιτσα, κατά την οποία βρέθηκαν στην αυλή 10 φυτά κάνναβης ύψους 1,5 με 2 μέτρα, που ήταν φυτεμένα σε δοχεία! Ακόμη βρήκαν ένα πιστόλι μάρκας Tokarev των 7,62 χιλιοστών με γεμιστήρα και 74 φυσίγγια των 7,62  χιλιοστών!
Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. έκανε έρευνα σε αποθήκη ιδιοκτησίας έτερου συλληφθέντα (σε αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη της Κόνιτσας), όπου και βρέθηκαν 2 χάρτινες συσκευασίες  που περιείχαν χασίς βάρους 3,7 γραμμαρίων, 2 πολεμικά τουφέκια παλαιού τύπου και 451  φυσίγγια παλαιού τύπου, διαφόρων διαμετρημάτων!
Το παραπάνω περιστατικό αποδεικνύει, όχι μόνο ότι η καλλιέργεια του χασίς πλέον γίνεται και στην Ήπειρο, αλλά κυρίως, ότι όσοι παρανόμως το καλλιεργούν είναι καλά οργανωμένοι, με όπλα, καραμπίνες κ.α.!

ΟΙ «ΛΑΘΡΑΙΟΙ»
Στο μεταξύ, συνελήφθησαν το βράδυ της Κυριακής στην Πλαταριά Θεσπρωτίας 2 ομογενείς, ηλικίας 28 και 25 ετών γιατί μετέφεραν έναν Αλβανό λαθρομετανάστη ηλικίας 25 ετών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 25χρονου αλλοδαπού εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης του 9ου Ειδικού Ανακριτή Αθηνών για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση προς διάπραξη κλοπών και ληστειών, με την επιβαρυντική περίπτωση της κατοχής όπλων, ληστεία και κλοπή από κοινού κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία!

ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ!..
Υπενθυμίζεται, ότι 2 Τούρκοι συνελήφθησαν το Σάββατο στο Νεοχώρι Θεσπρωτίας γιατί μετέφεραν παράνομα 20 Αφγανούς και 2 Πακιστανούς λαθρομετανάστες!
Ένας από τους διακινητές μετέφερε με φορτηγό, ιδιοκτησίας εταιρείας, τους 22 λαθρομετανάστες. Στάθμευσε σε βενζινάδικο στον κόμβο  Εγνατίας Οδού – Νεοχωρίου Θεσπρωτίας και τους αποβίβασε από το όχημά του, βοηθούμενος από το δεύτερο διακινητή, οδηγό του άλλου φορτηγού.
Οι λαθρομετανάστες είχαν επιβιβαστεί  στο  φορτηγό όχημα από την περιοχή των Ιωαννίνων, με σκοπό να προωθηθούν στο εξωτερικό, ενώ θα πλήρωναν 400 ευρώ ο καθένας σε  άγνωστο άτομο στην Ιταλία! Για άγνωστο λόγο αποβιβάστηκαν σε άλλο σημείο από το προκαθορισμένο.

Η ΔΡΑΣΗ…
Τέλος, πλούσια ήταν τα αποτελέσματα της δράσης της ΕΛ.ΑΣ. στην Ήπειρο, το Σάββατο 9 Ιουλίου. Όπως ανακοίνωσε χθες η Αστυνομία, μέσα σε 12 ώρες, από τις 6 το απόγευμα έως τις 12 το βράδυ, βεβαιώθηκαν συνολικά 178 διάφορες παραβάσεις και συνελήφθησαν 25 άτομα, εκ των οποίων 24 για παράβαση του Νόμου περί Αλλοδαπών και ένα για παράβαση του Νόμου περί Παιγνίων.

http://www.proinoslogos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5972&catid=34

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου