Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ, ΚΙΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ



ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΑΧΡΩΜΗ και ΑΟΣΜΗ πολιτικά, με μόνη επιδίωξη ,την προσφορά στον αγώνα για τα δίκαια της Βορείου Ηπείρου

ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ – 55


Διαγωνισμός παιδικού σχεδίου στα διδασκαλεία μας στην Βόρειο Ήπειρο

Διοργανώσαμε διαγωνισμό παιδικού σχεδίου στα διδασκαλεία μας στην Νίβιτσα και την Άρτα Αυλώνος με θέμα την «Ελλάδα» (πως φαντάζομαι την Ελλάδα). Τα σχέδια συγκεντρώθηκαν και στις 25 Μαΐου, στο οίκημα της πινακοθήκης Παλαιού Ψυχικού κρίθηκαν από επιτροπή με την κ. Ελίζα Γερολυμάτου, διευθύντρια της πινακοθήκης Π. Ψυχικού ως πρόεδρο, την κ. Ασπασία Σχοινά, φιλόλογο και τον Δημήτρη Περδίκη ως μέλη. Τα σχέδια των μαθητών ήσαν εξαιρετικά και η επιλογή των καλλίτερων δύσκολη. Επελέγησαν και βραβεύτηκαν: 1ο Ειρήνη Λάμπρη (Νίβιτσα, 9 ετών), 2ο Γεωργία Παπαγκίκα (Νίβιτσα 14 ετών), 3ο Μαρία Ζωίτσα (Άρτα, 12 ετών), 4ο Μαρία Δημερτίκα (Νίβιτσα, 10 ετών) , 5ο Στελίνα Ντοράτση (Άρτα, 12 ετών), 6ο Άννα Στέτου (Άρτα, 10 ετών), 7ο Βασίλης Λάμπρης (Νίβιτσα, 11 ετών), 8ο Χρυσάνθη Μπάλλου (Νίβιτσα, 12 ετών), 9ο Χριστιάννα Τζιάτζιου (Άρτα, 11 ετών), 10ο Χριστίνα Τζιάτζιου (Άρτα, 8 ετών), 11ο Βικτωρία Μούγκουλη (Νίβιτσα, 11 ετών), 12ο Δημήτρης Δημερτίκας (Νίβιτσα, 11 ετών), 13ο Ντόνα Σούλα (Άρτα, 10 ετών), 14ο Κατερίνα Ντούξη (Νίβιτσα, 16 ετών). 15ο Αννίτσα Παπαδήμα (Νίβιτσα).

Κινδυνεύει να κλείσει το πρότυπο σχολείο «Όμηρος» στην Κορυτσά

Σύμφωνα με ανακοίνωση που μας έστειλε η ΣΦΕΒΑ, σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζει το σχολείο «Όμηρος» στην Κορυτσά. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην μη καταβολή των λειτουργικών εξόδων του σχολείου και των μισθών του ντόπιου προσωπικού από τον Ιανουάριο ε.έ. μέχρι σήμερα.
Στην πόλη κυκλοφορούν φήμες ακόμα και για κλείσιμο του σχολείου, καθώς αν δεν λυθεί το πρόβλημα αυτό, είναι πιθανό οι αλβανικές αρχές να μην επιτρέψουν την συνέχιση της λειτουργίας του και την επόμενη χρονιά. Το μουσουλμανικό σχολείο που ιδρύθηκε πριν από δύο χρόνια με τουρκικά και αραβικά κεφάλαια, σύμφωνα με πληροφορίες καλεί όσους επιθυμούν να προσέλθουν και να εγγραφούν ελεύθερα. Το σχολείο «Όμηρος» της Κορυτσάς, όπως και το αντίστοιχο της Χιμάρας, είναι σχολεία πρότυπα με εξαιρετική ποιότητα εκπαίδευσης και υποδομών. Υπάγονται στο ελληνικό υπουργείο παιδείας και στο ΥΠΕΞ και διευθύνονται από την Μ.Κ.Ο. «Όμηρος». Οι μισθοί των Ελλήνων εκπαιδευτικών καταβάλλονται από το ελληνικό υπουργείο παιδείας, όπως όλων των στην αλλοδαπή διδασκόντων, οι δε μισθοί του εντόπιου προσωπικού καθώς και τα λειτουργικά έξοδα καταβάλλονται από την ελληνική πρεσβεία. Η ΣΦΕΒΑ τονίζει ακόμα στην ανακοίνωση της Μην επιτρέψετε για λίγες χιλιάδες ευρώ να κλείσει το σχολείο ΟΜΗΡΟΣ.
Στην συνέχεια, σε άλλο σημείο στο διαδίκτυο βρίσκουμε και μία άλλη είδηση Αναβαθμίζεται η μειονοτική εκπαίδευση στην Θράκη με αύξηση των σχετικών πόρων. !!!!!!!!!!!

Ο εορτασμός της επετείου του Πρωτόκολλου της Κέρκυρας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις στο Δελβινάκι και στην Κόνιτσα για την 97η επέτειο της υπογραφής του Πρωτόκολλου της Κέρκυρας. Οι εκδηλώσεις αυτές που διοργανώνονται από την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης έλαβαν χώρα στις 21 Μαΐου (Κόνιτσα) και 22 Μαΐου (Δελβινάκι)
Το ψήφισμα στο Δελβινάκι

Κατά τις εκδηλώσεις στις 22 Μαΐου στο Δελβινάκι, της επετείου της υπογραφής του Πρωτόκολλου της Κέρκυρας, μετά την κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο της πόλεως, εγκρίθηκε δια βοής το ακόλουθο ψήφισμα « 1) Ζητούμε να μην επισκιασθεί το εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου από την οικονομική κρίση των τελευταίων καιρών. 2) Απαιτούμε να γίνει σαφής και δυναμική η πολιτική της Ελλάδος για το θέμα της Βορείου Ηπείρου. Να αποδοθεί η εκκλησιαστική περιουσία και να κατοχυρωθούν τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών. 3) Να ληφθεί μέριμνα για το θέμα των «Τσάμηδων», που εποφθαλμιούν την Θεσπρωτία και αυτό να λήξη άπαξ δια παντός. 4) Οι Βορειοηπειρώτες αδελφοί να αποβάλουν την αδιαφορία και να σπεύσουν να απογραφούν, όταν έλθει ο καιρός, στην ιδιαίτερη πατρίδα τους. Να δηλώσουν Έλληνες και Ορθόδοξοι Χριστιανοί. 5) Να υπάρξει κινητοποίηση για τους Ελληνοβλάχους, οι οποίοι πρέπει να δηλώσουν Έλληνες και όχι απλώς «Βλάχοι» όπως επιδιώκουν οι Αλβανοί. Τέλος, 6) Απαιτούμε από τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς να μονοιάσουν και να ομονοήσουν, γιατί η διχόνοια είναι σύμβουλος κακός και ολέθριος. Ο Ελληνισμός έχει πληρώσει ακριβά τις κατά καιρούς διχόνοιες. Σ’ αυτήν την κρίσιμη ώρα προέχει η ενότητα και η σωτηρία του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού».

Ένα ακόμα ταξίδι στην Βόρειο Ήπειρο

Στις 16 ως 18 Ιουνίου πραγματοποιήσαμε μία ακόμα επίσκεψη στην γη της Βορείου Ηπείρου. Οι Δημήτρης Περδίκης, Κώστας Αρβανιτάκης και Τζένη Αρβανιτάκη φτάσαμε στην Χιμάρα και την επόμενη επισκευθήκαμε το διδασκαλείο μας στην Άρτα της Αυλώνας. Δώσαμε στα παιδιά τα ενδεικτικά τους, τα βραβεία τους στον διαγωνισμό παιδικού σχεδίου καθώς και άλλα αξιόλογα βιβλία δώρα για το τέλος της σχολικής χρονιάς. Την επόμενη ημέρα στο διδασκαλείο μας στην Νίβιτσα των Αγίων Σαράντα επαναλήφθηκε το ίδιο. Να ευχαριστήσουμε όσους μας προσέφεραν διάφορα δώρα για τους μαθητές των διδασκαλείων, τον κ. Μανώλη Λιγνό εκδότη της εφημερίδας «Θηραϊκά Νέα», την κ. Ασπασία Σχοινά, Γραμματέα του συλλόγου «Οι Φίλοι της Μαριούπολης», την κ. Ελίζα Γερολυμάτου, διευθύντρια της δημοτικής πινακοθήκης Π. Ψυχικού και την κ. Ειρήνη Σταθάκη.

Ιστορικό συνέδριο στους Δρυμάδες Χιμάρας

Στις 17 και 18 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο στους Δρυμάδες Χιμάρας ιστορικό συνέδριο με τίτλο «Χιμάρα, 2600 χρόνια ιστορίας υπόσχεση για ένα λαμπρό μέλλον». Το συνέδριο οργανώθηκε από την «Ένωση Χιμαριωτών Τιράνων», χρηματοδοτήθηκε από την πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στα Τίρανα και ήταν υπό την αιγίδα του δημάρχου της Χιμάρας Βασίλη Μπολάνου, ο οποίος κήρυξε με τον λόγο του την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου. Στην συνέχεια ιστορικοί και μελετητές πραγματοποίησαν τις ομιλίες με τις εργασίες τους και τις θέσεις τους.

Ένα χρόνο φυλάκιση στον πρόεδρο της Ομόνοιας Κορυτσάς

Ο πρόεδρος της τ.ο. Ομόνοιας Κορυτσάς Ναούμ Ντίτσος καταδικάστηκε από αλβανικό δικαστήριο σε φυλάκιση ενός έτους, ενώ δύο συγκατηγορούμενοί του, οι Άλκης Κοροβέσης και Λουάν Ζάτσε καταδικάστηκαν σε 18 μήνες με αναστολή έκαστος. Η δίκη και οι καταδίκες μπορούν να χαρακτηριστούν καθαρά πως είχαν πολιτικά κίνητρα και η αφορμή ήταν η τσιμεντόστρωση ενός διαδρόμου που οδηγεί στο Ηρώο των Ελλήνων πεσόντων στην Μπομποστίτσα της Κορυτσάς. Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΣΦΕΒΑ η κατηγορία που ασπάστηκε το δικαστήριο βασίστηκε σε προβοκάτσια Τσάμηδων. Όταν οι κατηγορούμενοι δήλωσαν ότι είναι Έλληνες η δικαστίνα εξεμάνη. Δηλώσεις του αντιπροέδρου του Δικαστικού Συμβουλίου της Αλβανίας Κρεσνίκ Σπαχίου είχαν δώσει το στίγμα. Ο τηλεοπτικός σταθμός Top Channel σήκωσε την σημαία του αλβανικού εθνικισμού και μία ακόμα καταδίκη με εθνικιστικά και ρατσιστικά ανθελληνικά κίνητρα ήταν γεγονός. Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για την καταδίκη εξέδωσε η ΔΕΕΕΜ ΟΜΟΝΟΙΑ.


Ελληνική απαίτηση προς την Αλβανία για εκπλήρωση κριτηρίων της Ε.Ε.

(5.6.2011) Θέμα εκπλήρωσης κριτηρίων της Χάγης, θα θέσει η Ελλάδα στα αρμόδια όργανα της Ε.Ε., σχετικά με την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να μην αναγράφεται η εθνικότητα των πολιτών της Αλβανίας, στα πιστοποιητικά γέννησης, στα διαβατήρια και σε άλλα δημόσια έγγραφα. Αυτά δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας. Η Αλβανία θα πρέπει να εκπληρώσει στο ακέραιο τα σχετικά κριτήρια για να έχει ομαλή συνέχιση της ενταξιακής της πορείας. Ανάμεσα στα κριτήρια περιλαμβάνεται ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων, των μειονοτήτων και των ευρωπαϊκών προτύπων, κάτι που έχει κορυφαία σημασία για την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό η
χώρα μας θα ενημερώσει διεξοδικά τα αρμόδια κοινοτικά όργανα. (πηγή: express.gr)

Το πρόβλημα της Κακομαίας περιμένει ακόμα την επίλυσή του

Η Κακομαία είναι η παραλία του χωριού Νίβιτσα των Αγίων Σαράντα, μία όμορφη παραλία με ένα Βυζαντινό μοναστήρι. Χρόνια οι Αλβανοί έχουν βάλει στο μάτι αυτή την όμορφη παραλία. Οι Νιβιτσιώτες αγωνίστηκαν με νύχια και με δόντια. Η αλβανική αστυνομία τους χτύπησε ανελέητα, τους συνελάμβανε και τους κρατούσε επί ώρες κρατούμενους με τα χέρια ψηλά δεμένα από το ταβάνι. Οι Νιβιτσιώτες είχαν τίτλους ιδιοκτησίας από τα τέλη του 19ου αιώνα. Προσέφυγαν στη
Δικαιοσύνη. Το δικαστήριο δεν άκουσε τίποτα. Έκρινε πως οι τίτλοι ήσαν από την εποχή που η Αλβανία ήταν κάτω από ξένη κατοχή. Ανοησίες δηλαδή, η Αλβανία έγινε για πρώτη φορά κράτος και έθνος το 1912 και πιο πριν ήταν εκεί όπως σε πολλά άλλα μέρη η Οθωμανική αυτοκρατορία. Η αλβανική… δικαιοσύνη αναγνωρίζει όπου την συμφέρει τους οθωμανικούς τίτλους. Ο σημερινός Αλβανός πρωθυπουργός είχε εξαγγείλει προεκλογικά πως οι Νιβιτσιώτες έχουν δίκιο και πως όταν εκλεγεί θα τους δικαιώσει. Στην πραγματικότητα όχι μόνο δεν τους δικαίωσε αλλά τους φέρθηκε ακόμα πιο σκληρά. Κάποιοι οργάνωσαν καταδρομικές επιθέσεις εναντίον των συνεργείων που οικοδομούν την παραλία τους, επιτεθήκαν και τα κάψανε όλα. Θεωρήθηκε πως επιτέλους οι Νιβιτσιώτες νικήσανε. Όμως οι Αλβανοί επανήλθαν ύψωσαν χίλια μέτρα πριν από την παραλία ψηλό τείχος, στον δρόμο μπήκε σιδερένια ενισχυμένη πόρτα. Κάνανε την Κακομαία φρούριο, Αλβανοί οπλισμένοι με καλασνίκωφ φρουρούν νύχτα μέρα, άλλοι με στολές comando shqiptare (Αλβανοί καταδρομείς), και άλλοι με στολές security. Η υπόθεση έχει μεγάλη διαπλοκή. Η παραλία έχει δοθεί από το αλβανικό κράτος στην εταιρία Riviera sh.p.k. που ανήκει σε κάποιον τραπεζίτη ονόματι Dritan Cela. Ο Cela υποστηρίζεται από το στέλεχος του Σοσιαλιστικού κόμματος Αλβανίας και πρώην υφυπουργό Arben Malaj αλλά και από την κόρη και τον γαμπρό του Σαλί Μπερίσα ονόματι Argita Malltezi και Jamarber Malltezi αντίστοιχα. Χαρακτηριστικό, όπως μας ανέφεραν της διαπλοκής, ανάμεσα στον αλβανικό υπόκοσμο, την αστυνομία και πολιτικούς είναι ότι κάποιος καταζητούμενος από την Ιντερπόλ ονόματι Krasniki είναι μπράβος του Dritan Cela και στο παρελθόν μαζί με τους Αλβανούς ασφαλίτες χτυπούσε αλύπητα τους αγωνιζόμενους Νιβιτσιώτες για να τους διαλύσει.

Χιμαριώτης ο νέος πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής

(22 Μαΐου) Ο Δημήτρης Κούτουλας του Ιάσωνα με καταγωγή από την Χιμάρα εξελέγη νέος πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής στο 37ο συνέδριο. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο εξελέγησαν άλλοι δύο Χιμαριώτες. Υπεύθυνος για το εθνικό θέμα της Βορείου Ηπείρου τέθηκε ο Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Κοσμάς Καραβέλλας από τους Δρυμάδες. Συγχαίρουμε τον νέο πρόεδρο και το Δ.Σ. και τους ευχόμαστε την μέγιστη επιτυχία στο έργο τους.

O ΟΓΑ έκοψε την σύνταξη στην Ερμιόνη Αντρέα

Με οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε από την Κορυτσά ότι ο ΟΓΑ στα πλαίσια των περικοπών των συντάξεων των Βορειοηπειρωτών διέκοψε την παροχή σύνταξης στην κ. Ερμιόνη Αντρέα, την ιδρύτρια και ψυχή των φροντιστηρίων ελληνικής γλώσσας από το 1991 και επί σειρά ετών πρόεδρο της Ομόνοιας στην περιοχή. Την δασκάλα και γνήσια Ελληνίδα που φυλακίστηκε και βασανίστηκε από το καθεστώς Μπερίσα το 1994 και παρέμεινε στον τόπο της αγωνιζομένη πάντοτε στην πρώτη γραμμή μαζί με πολλούς άλλους Κορυτσαίους. (πηγή: sfeva.gr)

Απάντηση σε αλβανικές ανακρίβειες

Στον διαδικτυακό χώρο infognomonpolitics@gmail.com δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο «Ορισμένοι Αλβανοί εξετάζουν αλλαγή υπηκοότητας χάριν κέρδους». Το άρθρο αυτό, όπως αναφέρεται, έχει ληφθεί από τον διαδικτυακό χώρο SETimes.com. που είναι η διαδικτυακή έκδοση της αγγλόφωνης εφημερίδας των Τιράνων Southeast European Times. Το άρθρο υπογράφεται από κάποια Λίντα Καράντακου. Στο άρθρο αυτό αναφέρονται διαστρεβλωμένα στοιχεία έτσι όπως τα παρουσιάζουν ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι της Αλβανίας.
Καταρχάς αναφέρεται πως Αλβανοί ζητούν να αλλάξουν την υπηκοότητά τους για οικονομικούς λόγους χωρίς να γίνεται η παραμικρή αναφορά σε Βόρειο Ήπειρο και Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Τα παραδείγματα που αναφέρει είναι από το Αργυρόκαστρο, την Πρεμετή και την Κορυτσά. Γιατί κύριοι δεν υπάρχουν τέτοιες κινήσεις από άλλες περιοχές της κεντρικής ή της βόρειας Αλβανίας;
Ο Βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός υπήρχε και υπάρχει στις σημερινές περιφέρειες Αυλώνα, Αργυροκάστρου, Κορυτσάς αλλά και σε κάποιες ακόμα βορειότερες περιοχές σε μικρότερα ποσοστά. Το καθεστώς Χότζα είχε θεσπίσει τις λεγόμενες μειονοτικές ζώνες που περιλάμβαναν 101 χωριά στους νομούς Αγίων Σαράντα, Αργυροκάστρου, Δελβίνου και Πρεμετής. Πέρα από τις μειονοτικές ζώνες, οι οποίες δεν περιλάμβαναν ούτε τις πρωτεύουσες των νομών, καμία δυνατότητα ελληνικής παιδείας και άλλης έκφρασης δεν ήταν δυνατή. Βέβαια μέσα στις μειονοτικές ζώνες η ελληνική γλώσσα και παιδεία διατηρήθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό ενώ έξω από αυτές κυνηγήθηκε, με αποτέλεσμα σε κάποιες περιοχές τα ελληνικά να είναι κάποιες λέξεις που οι νεότεροι προσπαθούν να θυμηθούν από αυτά που έλεγε ο παππούς. Αυτό όμως που δεν χάθηκε ήταν η ελληνική ψυχή που προσπαθούσε με κάθε τρόπο να βγει προς τα έξω.
Μετά την αλβανική μεταπολίτευση ένα από τα αιτήματα που τέθηκαν ήταν η απογραφή πληθυσμού με ερώτημα την εθνική καταγωγή και το θρήσκευμα. Η Αλβανική κυβέρνηση τελικά δέχθηκε να ικανοποιήσει το αίτημα αυτό. Η απογραφή αναμένεται να διεξαχθεί το ερχόμενο φθινόπωρο. Κύκλοι στην Αλβανία φαίνεται πως έχουν τρομοκρατηθεί με την ιδέα του τι μπορεί να βγάλει μια τέτοια απογραφή. Έχουν ήδη αρχίσει οι εκφοβισμοί, οι απειλές, οι προσαγωγές σε πολιτικές δίκες. Εμφανίζουν διάφορους αχυράνθρωπους που δηλώνουν «Οι Βλάχοι δεν είναι Έλληνες» «Δεν υπάρχουν Έλληνες στην Κορυτσά» «Οικονομικοί είναι οι λόγοι που Αλβανοί δηλώνουν Έλληνες» και πολλά άλλα παρόμοια. Όσο όμως και αν προσπαθούν να εκφοβίσουν τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό η αλήθεια θα λάμψει και η Αλβανία θα αναγκασθεί να αποδώσει ότι προβλέπουν οι ευρωπαϊκές και διεθνείς συμβάσεις περί μειονοτήτων. Το απαράδεκτο αυτό άρθρο είναι ένα κατασκεύασμα που προσπαθεί να παραπληροφορήσει.

Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού

Στις 29-31 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα στο ξενοδοχείο Γκραν Σεραϊ το Β΄ τακτικό συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού.

Αλβανικές δημοτικές εκλογές

Στις 8 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία. Είδαμε μία μεγάλη και λυσσαλέα επίθεση του σοσιαλιστικού κόμματος με στόχο να αρπάξει δήμους που κατείχαν κυρίως δήμαρχοι του δημοκρατικού κόμματος. Πράγματι οι σοσιαλιστές υποψήφιοι κυριάρχησαν στις περισσότερες πόλεις της Αλβανίας. Ο Ελληνισμός για μια ακόμα φορά κατέβηκε διαιρεμένος και αλληλομαχόμενος. Το νέο «ελληνικό» κόμμα MEGA partia δεν κατόρθωσε τίποτα άλλο παρά να αποδυναμώσει τις διεκδικήσεις της «Ομόνοιας». Το κόμμα αυτό στην πόλη των Αγίων Σαράντα κατέγραψε μια σημαντική παρουσία. Το μεγάλο πλήγμα για τον Ελληνισμό ήταν η απώλεια της Χιμάρας όπου με 102 ψήφους διαφορά, και με την σχετική νοθεία, ο σοσιαλιστής και κατά δήλωσή του αλβανόφρων Γκέργκι Γκόρο βγήκε νικητής των εκλογών. Ο υποψήφιος του MEGA Δημήτρης Λαζάρης έλαβε μόλις 144 ψήφους και το μόνο που πέτυχε ήταν να γυρίσει τον μύλο των Αλβανών. Στα χωριά της Δρόπολης και του Βούρκου οι Έλληνες υποψήφιοι επικράτησαν. Στον χώρο της Βορ. Ηπείρου σε επίπεδο συμβούλων η Ομόνοια - ΚΕΑΔ έλαβε 16099 ψήφους και το MEGA 4996.
Υπεύθυνος ύλης: Το Δ.Σ. της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου.


Υπεύθυνος ύλης: Το Δ.Σ. της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου
ΤΗΛ.: 2103815376 -- Fax: 2103832341 email: perdikis.dim@cyta.gr & arvan@hol.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου