Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοσίευση τίτλοΜπερίσα: Ανέγερση μουσείου για τα θύματα του κομμουνισμού στις φυλακές του Σπατςυ


οι φυλακές του Spac

-Προσπάθεια εξιλέωσης από τον προσωπικό ιατρό του Χότζα. 
Ζητά την ανέγερση μουσείο στο κολαστήριο του Σπατς και την αλλαγή της ιστορίας της κομμουνιστικής εποχής
-Χαρακτηρίζει τον "βασιλιά" Ζόγκου παρεξηγημένο.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα, φερόμενος και ως προσωπικώς ιατρός του δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, σε σημερινές δηλώσεις του ζήτησε την ανέγερση μουσείου για τα θύματα του κομουνισμού στο σημείο ορόσημο της Χοτζικής κτηνωδίας, τις φυλακές του Σπατς (Spac). Μάλιστα κάλεσε το Υπ. Πολιτισμού να ξεκινήσει τη σχετική μελέτη.

Χιλιάδες πολίτες, μεταξύ αυτών και πολλοί Βορειοηπειρώτες φυλακίσθηκαν και έχασαν τη ζωή τους στο συγκεκριμένο κομουνιστικό "στρατόπεδο  συγκέντρωσης".
"Η ιστορία της χώρας μας είναι ελλιπής. Το μουσείο θα πρέπει να συμβολίζουν όλα τα κακά της δικτατορίας.Δεν μπορούμε να πάμε προς τα 100 χρόνια της ανεξαρτησίας, χωρίς της ανασυγκρότηση της ιστορία μας. Η εθνική μνήμη είναι απαραίτητη, διότι είμαστε ένα έθνος που πρέπει να μάθουμε να οικοδομήσουμε το μέλλον, αναγνωρίζοντας και το παρελθών που βιώσαμε" - είπε ο Μπερίσα.
"...κλέβοντας... οι κακοί επιτίθενται στο καθεστώς μας και στην
οικονομική βάση του σοσιαλισμού. - Ενβέρ Χότζα"
Λέει μια επιγραφή στο εσωτερικό των φυλακών


Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου και διευρυμένου νόμου για τις αποζημιώσεις των θυμάτων του κομουνισμού ο Μπερίσα ζήτησε και την αλλαγή της ιστορίας της κομμουνιστικής εποχής, αφού σύμφωνα με τον ίδιο δεν αντικατοπτρίζει την αλήθεια και πρόσθεσε ότι είναι τραγικό το γεγονός ότι ακόμα και μετά από 20 χρόνια η ιστορία δεν αποκαλύπτει την τραγική αλήθεια που βίωσε η χώρα μας με τον πιο βάναυσο τρόπο.
Ο Μπερίσα σε στιγμές αναψυχής με την οικογένεια Χότζα

"Για τον Ενβέρ Χότζα είναι τραγικό ότι υπάρχει μια φανταστική ιστορία για το είδωλό του, και ακόμη και η Ευρώπη δεν διαθέτει απτά "έργα" της βαρβαρότητας του και έτσι η ιστορία είναι πολύ ελλιπής." - τόνισε ο Πρωθυπουργός

Ο Μπερίσα δεν περιορίστηκε σε αυτές τις γενικές, ορθές, διαπιστώσεις αλλά εν συνεχεία άρχισε να υπερασπίζεται και τον ανθέλληνα βασιλιά Αχμέτ Ζόγκου, που κατά την κρατούσα εκδοχή πώλησε εν μια νυκτί το βασίλειό του στους Ιταλούς κατακτητές και τους πρόσφερε δίοδο για την Ελλάδα.

"Ο άνθρωπος που έχτισε τη χώρα ο βασιλιάς Ahmet Zogu παραμένει στο περιθώριο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στην κυριαρχία του προστέθηκε ένα βουνό από συκοφαντίες."
- είπε ο Μπερίσα προς υπεράσπιση του "γαλαζοαίματου" Ahmet.

Σημειώνουμε πως στην Αλβανία οι φιλοβασιλικές δυνάμεις έχουν ακόμη ισχύ, ενώ τα Αλβανικά μέσα αποκαλούν τον επαναπατρισθέν γιό του Ζογκου, Lek με τον τίτλο Βασιλεύς χωρίς το τέως!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου