Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Σύμπλευση δηλώσεων Παναγιωτόπουλου με Μπάρκα και Ξέρα. Θεωρεί πως η απογραφή πληρεί όλους τους κανόνες!!!



Λόγω της ταχύτητας που ορισμένες φορές γίνονται οι αναρτήσεις, συχνά μας ξεφεύγουν διάφορες ειδήσεις που προκύπτουν απ' αυτές, ευχαριστούμε τους αναγνώστες μας που μας τις τονίζουν. Ο λόγος για τις τελευταίες δηλώσεις του τομεάρχη Εξωτερικών της Ν.Δ. κ. Παναγιωτόπουλου αναφορικά με την απογραφή του πληθυσμού στην Αλβανία.


Ο ίδιος δήλωσε πως:


«Η απογραφή πληθυσμού, που θα ξεκινήσει την 1 Οκτωβρίου στην Αλβανία, είναι η πρώτη που θα διεξαχθείβάσει κανόνων και προδιαγραφών που έχουν τεθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην απογραφή αυτή καλούνται να συμμετάσχουν οι απανταχού Βορειοηπειρώτες και να δηλώσουν αβίαστα, χωρίς να επηρεάζονται από τα φόβητρα του παρελθόντος, την εθνική τους καταγωγή.»


Άρα κατά τον κ. Παναγιωτόπουλου αδίκως ωρύεται η Ελληνική μειονότητα (και όχι μόνο), ας ρίξει κάποιος μια ματιά στις ενστάσεις της ΟΜΟΝΟΙΑΣ όπως καταγράφονται στο τελευταίο δελτίο τύπου:


.....


Λεζάντα από τη χθεσινή Shqip, όπου
υπενθυμίζει το πρόστιμο των 1.000$
για όποιον δηλώσει διαφορετική
εθνικότητα, από αυτή που είναι
καταγεγραμμένη στα ληξιαρχεία.
Αυτό θα πει ελεύθερη απογραφή!
Οι ανησυχίες αυτές αφορούν την ουσία και τη διαδικασία. Συγκεκριμένα ο Νόμος, όπως εγκρίθηκε απ’ τη Βουλή με τις τροποποιήσεις, όχι απλώς δεν εγγυάται το δικαίωμα της με ελεύθερη βούληση δήλωσης της εθνικής καταγωγής, θρησκεύματος και μητρικής γλώσσας για τα μέλη της ΕΕΜ, αλλά απεναντίας επιβάλλει πρόστιμα αυστηρά για την άσκησή του. Το ερωτηματολόγιο όπως έχει διαμορφωθεί αποτελείσημαντική οπισθοδρόμηση και όχι πρόοδο σε ότι αφορά την ΕΕΜ καθώς από καθεστώς Εθνικής Μειονότητας επισήμως αναγνωρισμένη και με ειδικό καθεστώς από συστάσεως του Αλβανικού κράτους, από διμερείς και άλλες έγκυρες νομικές πράξεις, κατατάσσεται τώρα σε εθνο – πολιτιστική ομάδα.


Σε ότι αφορά στη διαδικασία εκτός απ’ την προαναφερθείσα αδράνεια της πολιτείας για συνεργασία επί του θέματος με τους εκπροσώπους μας θέλουμε επίσης να διαπιστώσουμε την απαράδεκτη αδιαφάνειαπου επικρατεί επί του θέματος. Επιπλέον η προετοιμασία της διαδικασίας δεν έχει καμιά σχέση με τους ρυθμούς που επιβάλλει η νομοθεσία. Πέραν της φάσης της συγκέντρωσης στοιχείων δεν έχουμεκαμιά εγγύηση για την διαφάνεια και το στατιστικό μηχανισμό στη φάση επεξεργασίας και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων της διαδικασίας... (εδώ ολόκληρο το Δελτίο Τύπου)


Ενώ συμπλέει απόλυτα με τις δηλώσεις των κυρίων Σπύρου Ξέρα και Κώστα Μπάρκα που θεωρούν την παρούσα απογραφή ως κατάκτηση και σε εναρμόνιση με το Σύνταγμα και τις διεθνείς συμβάσεις.


Άραγε ποιούς συμβουλεύονται εκεί στη Συγγρού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου