Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Εγγραφές β/ηπειρωτών φοιτητών: «Αφελληνίζουν» τα Πανεπιστήμια σε Τίρανα και Αργυρόκαστρο



Πανεπιστήμιο Τιράνων

Ανάστατοι είναι υποψήφιοι φοιτητές και οι οικογένειες τους, και ο λόγος κυρίως για τους Ελληνικής καταγωγής καθώς δεν μπορούν να εγγραφούν στις σχολές που έχουν πετύχει στα κρατικά ανώτατα ιδρύματα στα Τίρανα. Ενώ οι προθεσμίες είναι ασφικτικές, την Δευτέρα λήγει η προθεσμία εγγραφής, όσοι έχουν παρουσιαστεί στις σχολές που έχουν πετύχει αδυνατούν να εγγραφούν καθώς χρειάζονται το γνήσιο του απολυτηρίου απ’ τα λύκεια, το οποίο έχουν καταθέσει μαζί με το μηχανογραφικό τους για τις πανελλήνιες των Ομογενών στην Ελλάδα.

Εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς την απογοήτευση ειδικά όσων έχουν πετύχει στις λεγόμενες καλές σχολές. Να αναφερθεί ότι γενικά οι Βορειοηπειρώτες μαθητές πηγαίνουν πολύ καλά στις παναλβανικές εισακτήριες εξετάσεις και είναι απόδειξη του ζήλου με τον οποίο αφιερώνονται στον αγώνα μάθησης.

Τα παιδιά απογοητεύονται έτσι με ένα κώλυμα το οποίο δεν έχει νομικό στήριγμα καθώς θα μπορούσε να τους δοθεί κάποια παράταση εγγραφής ή συμπλήρωσης του φακέλου. Πολλά απ’ τα παιδιά αυτά ίσως να ενδιαφέρονται ουσιαστικά να κρατήσουν τη θέση στα αλβανικά δημόσια πανεπιστήμια στην περίπτωση που δεν πάρουν τη σχολή που θα ήθελαν με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εισαγωγής των Ομογενών στα ελληνικά πανεπιστήμια.

Μπορεί να μην είναι εσκεμμένο (τίποτε βέβαια δεν το αποκλείει) αλλά εν πάση περιπτώσει είναι και τούτος ένας τρόπος ήπιου αφελληνισμού των πανεπιστημίων στα Τίρανα και αλλού. Φοβούνται ακόμη και το IQ των παιδιών μας στη γραφειοκρατία που την εμπνέει περισσότερο η ρητορεία του Σπαχίου παρά τα κριτήρια αξιοκρατίας και ισοπολιτείας!







http://www.deropoli.com/?p=7022

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου