Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Ο μειονοτικός υπουργός του Μπερίσα, Ξέρας: Δεν βλέπω λόγους ώστε η μειονότητα να μποϊκοτάρει την απογραφή



Σύμφωνα με την εφημερίδα «Shqip», εφημερίδα που εκφράζει τους ανθελληνικούς και τσάμικους κύκλους στην Αλβανία, ο υπουργός Εργασίας Σπύρος Ξέρας καταφέρθηκε στο Αργυρόκαστρο κατά της στάσης του προέδρου του ΚΕΑΔ κ. Β. Ντούλε για μη συμμετοχή στην επερχόμενη απογραφή.

Ο κ. Ξέρας είπε πως «δεν υπάρχουν λόγοι μποϊκοταρίσματος, γι αυυτό η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία αυτή σύμφωνα με το νόμο και να αρχίσει στις 1 Οκτωβρίου …εκπληρώνοντας έτσι τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις διεθνείς συμβάσεις, ως ένα συνταγματικό δικαίωμα γενικά για τους πολίτες και τις μειονότητες».

Ο Ξέρας αποδέχθηκε, συνεχίζει η εφημερίδα, πως υπάρχουν αντιπαραθέσεις και αντιρρήσεις από διάφορες ομάδες, αυτά όμως προέρχονται, σύμφωνα με τον Ξέρα, από θέσεις και εθνικιστική πνοή και για πολιτικά οφέλη.

Σχετικά με τις δηλώσεις και τη στάση του αρχηγού του ΚΕΑΔ Β. Ντούλε ότι η διαδικασία απογραφής παραβιάζει βάναυσα το δικαίωμα το απορρήτου, ο Ξέρας είπε πως » η διαδικασία θα επιτευχθεί σύμφωνα με το νόμο και πως αυτός ο νόμος εγκρίθηκε στη βουλή και κατά τη συζήτηση και έγκριση δεν υπήρξε καμία αντίρρηση’. «Οταν ο νόμος εγκρίθηκε στη βουλή, συνέχισε ο μειονοτικός υπουργός Ξέρας, μερικούς βουλευτές και πολιτικά κόμματα δεν συμμετείχαν , πράγμα που σημαίνει πως δεν το έχουν πάρει στα σοβαρά όταν απειλούν για μποϊκοτάρισμα ή ζητούν την αναβολή για 6 μήνες. Αυτές είναι μανούβρες για πολιτικά οφέληξ», κατέληξε ο Ξέρας.

Τις ίδιες σχεδόν δηλώσεις πριν από καιρό έκανε στο Αργυρόκαστρο και ο άλλος βουλευτής του Μπερίσα κ. Κώστας Μπάρκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου