Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ταλαιπωρία στην Κακαβιά σήμερα και αύριο - Οι τελωνειακοί απεργούν και κλείνουν τα σύνορα



Τι δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Ηπείρου Π. Λυκίδης



• Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα τελωνεία στα σύνορα, λόγω της 48ωρης απεργίας που έχουν κηρύξει οι τελωνειακοί, αντιδρώντας στη μείωση των αποδοχών τους και στη συνεχόμενη επίθεση που δέχονται οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Όπως δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της 7ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων Ηπείρου Πέτρος Λυκίδης εάν δεν τηρηθούν οι δεσμεύσεις του Υπουργείου Οικονομικών δεν αποκλείεται και νέα 48ωρη απεργία την Πέμπτη και την Παρασκευή.
«Ελπίζουμε ότι η Κυβέρνηση θα δείξει το σεβασμό που οφείλει στον κλάδο μας», είπε ο κ. Λυκίδης τονίζοντας παράλληλα ότι το νέο μισθολόγιο ισοπεδώνει τα πάντα, αφού οι περικοπές θα ξεπεράσουν το 50%!
«Θα φθάσουμε σε επίπεδα μισθών Βουλγαρίας, Αλβανίας και Σκοπίων», ανέφερε χαρακτηριστικά, ζητώντας συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Τα τελωνεία στα σύνορα - και κυρίως αυτό της Κακαβιάς που έχει την μεγαλύτερη κίνηση και τους περισσότερους τελωνειακούς - τις ημέρες της απεργίας θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας κι αυτό για συγκεκριμένες εργασίες, φάρμακα, ευπαθείς και στρατιωτικό υλικό. Παράλληλα ο κ. Λυκίδης ζήτησε από τους πολίτες εάν δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να μην ξεκινήσουν για τα σύνορα, γιατί αυτά θα είναι κλειστά. «Υπεύθυνοι δεν είμαστε εμείς», ανέφερε και κάλεσε τους πολίτες να σταθούν δίπλα στον αγώνα που κάνουν.


από: proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου