Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

«Έφαγαν πόρτα» σε Βραχογοραντζή και Γλύνα οι απογραφείς / ΠΕΡΙΤΤΑ τα Ελληνικά στα ερωτηματολόγια ! - δηλώνει μειονοτικός επόπτης


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Shqip, προβλήματα αντιμετώπισαν οι απογραφείς στα χωριά Βραχογοραντζή και Γλύνα της Δρόπολης, όπου οι κάτοικοι αρνήθηκαν να απογραφούν. "Μεμονωμένα" χαρακτηρίζει τα περιστατικά ο Γιώργος Μάσιος, μειονοτικός επόπτης της απογραφής για την περιοχή. Ο οποίος αναγνωρίζει πως υπήρξε μια μικρή πτώση της συμμετοχής μετά την έκκληση την ΟΜΟΝΟΙΑΣ για αποχή. Παρ'όλες τις φωνές για αποχή, εμείς θα συνεχίσουμε τη διαδικασία πόρτα - πόρτα λέει ο ίδιος.
«Μετά από αυτές τις αντιπαραθέσεις, διευκρινίσαμε ότι οι απογραφείς και ελεγκτές, έχουμε σύμβαση με την INSTAT, είμαστε ακομμάτιστοι εργαζόμενοι και θα συνεχίσουμε τη διαδικασία για να επιτραπεί σε κάθε κάτοικο και οικογένεια να συμπληρώσει τα ερωτηματολόγια», λέει ο επόπτης.
Ενώ προσθέτει: «Όλοι οι απογραφείς και ελεγκτές στη μειονότητα προέρχονται απ' αυτή, πλήρως καταρτισμένους, μορφωμένους και γνώστες της Αλβανικής γλώσσας, γεγονός που καθιστά περιττή τη χρήση της ελληνικής γλώσσας στο ερωτηματολόγιο, που είναι ένα από τα δέκα αιτήματα της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου