Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Το είχε προβλέψει ο Καπίνο



Ήταν η εβδομάδα του. Υποχρέωσε όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου να ασχοληθούν μαζί του. Δεν έκανε και λίγα. Ο Στέφανος Καπίνο πρώτα έγινε ο νεαρότερος που φόρεσε τη φανέλα με το εθνόσημο και μετά ο πρωταγωνιστής του ντέρμπι «αιωνίων». Στα 17 του. Αν όλοι μας ήμασταν πιο παρατηρητικοί θα καταλαβαίναμε ότι ο μικρός θα «έκλεβε» τα φώτα της δημοσιότητας. Παραμονή του ντέρμπι έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «The time of my life». Και ήταν όντως. Σωστή πρόβλεψη.

Τέσσερα χρόνια μετά, ο Παναθηναϊκός έβγαλε ξανά θησαυρό από την ακαδημία του. Όπως και ο Σωτήρης Νίνης, έτσι και ο Καπίνο έχει καταγωγή από την Αλβανία αλλά ό,τι θυμάται είναι από Ελλάδα και σε κάθε περίπτωση νιώθει Έλληνας στο 101%.

Το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό είχε μόλις τελειώσει και ο Καπίνο πήγε να μιλήσει με τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα, Αβραάμ Παπαδόπουλο και Βασίλη Τοροσίδη. Ο «Τόρο» παρά την πικρία του για το τελικό αποτέλεσμα, δεν δίστασε να συγχαρεί τον πιτσιρικά. Από μέσα του σίγουρα ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα έλεγε «μας έκλεισες το σπίτι». Ό,τι έλεγαν οι Πράσινοι στον Καπίνο μετά το παιχνίδι, δηλαδή.

Ο πάντα εκδηλωτικός Γιόσου Σαριέγκι αγκάλιασε τον Καπίνο και με ένα φιλί τον ευχαρίστησε για τη συνεισφορά του στην παραμονή του Παναθηναϊκού στην κορυφή. Ο Σεμπάστιαν Λέτο έδωσε μια φιλική σφαλιάρα στο κεφάλι του 17χρονου τερματοφύλακα. Οι Έλληνες του Τριφυλλιού είχαν όλοι μια πολύ κολακευτική κουβέντα για τον Καπίνο. «Μόνος σου τους πήρες», του είπε ένας. «Μαγνήτη είχες βάλει», του είπε άλλος. Ορισμένοι τον ρωτούσαν πώς πρόλαβε και αντέδρασε στο πλασέ του Φουστέρ στο 84’. «Την απόκρουση της δεκαετίας έκανες», του έλεγαν.

Και βέβαια αυτοί που δουλεύουν καθημερινά με τον Καπίνο έσπευσαν πρώτοι να τον συγχαρούν. Πρώτος απ’ όλους ο «δάσκαλος» Βασίλης Αλεξούδης (προπονητής τερματοφυλάκων) ο οποίος δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του για το… παιδί του. Αλλά και ο Ορέστης Καρνέζης μαζί με τον έτερο πιτσιρικά 16χρονο Αλέξανδρο Ταμπάκη (έμαθε έστω και εκτός αποστολής από την προθέρμανση τι εστί ντέρμπι «αιωνίων» όταν μια φωτοβολίδα έσκασε δίπλα στο πόδι του, αφήνοντάς τον για μερικά δευτερόλεπτα ακίνητο) πήγαν κοντά στον Καπίνο και τον αγκάλιασαν.

Πολύ πιο προσγειωμένος ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Ο Πορτογάλος ξέρει ότι τα δύσκολα τώρα αρχίζουν για τον Καπίνο. Ο 65χρονος θέλει να τον προσγειώσει για να μην πάρουν αέρα τα μυαλά του. Μάλιστα ήταν αυτός που ζήτησε να μην κάνει δηλώσεις ο 17χρονος τερματοφύλακας, πέραν από τις υποχρεωτικές (βάσει συμβολαίου της ΠΑΕ) στη Nova. Ο Φερέιρα «διαβάζει» χαρακτήρες

ΠΗΓΗ: www.pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου