Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

H πιο σέξι Αλβανή του πλανήτη Φώτο+Βίντεο

H Eliza Dushku (Buffy the Vampire Slayer, Angel, Dollhouse) δεν χρειάζεται συστάσεις. Το τι έκανε όμως το καλοκαίρι στην Αλβανία –μαζί με ένα παίκτη των Lakers και τον ξάδελφο του Μπερίσα- είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο.
 H πιο σέξι Αλβανή του πλανήτη
Είναι σωστό να μπει αυτός ο τίτλος; Μήπως ακούγεται κάπως; Αλλά, από την άλλη, μήπως είναι ηλίθιο να σκεφτόμαστε έτσι; Αν, δηλαδή, λέγαμε αντίστοιχα η ‘πιο σέξι Βραζιλιάνα’, θα είχε κανείς αντίρηση;’. Κάπως έτσι εξελίχθηκε η εσωτερική μας συζήτηση περί τίτλου. Γιατί, για την ουσία, το πόσο σέξι δηλαδή είναι η Eliza Dushku (η πιο γνωστή, μαζί με τον James Belushi, Αλβανικής καταγωγής σταρ στο Χόλιγουντ) κανείς δεν διαφωνούσε. 


Μετά όμως, προέκυψε άλλο θέμα. Των διακοπών. Συγκεκριμένα αυτών που έκανε το καλοκαίρι που μας πέρασε η 31χρονη σταρ στην Korca, την πόλη που γεννήθηκε ο παππούς και η γιαγιά της. Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που επισκεπτόταν την Αλβανία. Η πρώτη ήταν το 2004, όταν ένας Αλβανός φωτογράφος στην Νέα Υόρκη της εξήγησε ότι έχει γίνει κάτι σαν εθνική ηρωίδα και της οργάνωσε ταξίδι επαναπατρισμού, από όπου γύρισε με ‘ενθύμιο’ ένα τατού του δικέφαλου Αλβανικού αετού στο πίσω μέρος του λαιμού της. Τον Αύγουστο όμως, τα πράγματα προχώρησαν ακόμη περισσότερο. Έκανε αίτηση για διπλή υπηκοότητα (η οποία φυσικά και της δόθηκε), έλαβε τον τιμητικό τίτλο ‘Πρέσβειρα Πολιτισμού και Τουρισμού των Τιράνων στον κόσμο’ από τον δήμαρχο των Τιράνων και ανακοίνωσε πως ετοιμάζει –σε συνεργασία με παραγωγούς του Lonely Planet και του Travel Channel- ντοκιμαντέρ ‘Discover Albania’ για το Lonely Planet, ένα ‘ερωτικό γράμμα’ προς την Αλβανία, όπως το ονομάζει. Συνολικά πέρασε αρκετές εβδομάδες οργώνοντας την χώρα, με οδηγό τον Fadil Berisha, ξάδελφο του πρωθυπουργού της Αλβανίας Sali Berisha, τρεις παραγωγούς και τον Rick Fox, πρώην παίκτη των L.A. Lakers, με τον οποίο συζεί από το 2009. 

Και εδώ είναι το πρόβλημα. Οτι δηλαδή, μεταξύ άλλων, επισκέπτηκε και τα Σκόπια (τα οποία αποκάλεσε Μακεδονία), αιτιολογώντας το ως εξής ‘Επειδή είναι το μέρος όπου γεννήθηκαν μερικοί πολύ σημαντικοί Αλβανοί, όπως η Μητέρα Τερέζα και ο Μέγας Αλέξανδρος’. Ναι, το ξέρω πως ακούγεται αυτή η δήλωση. Αλλά και εσείς μην ξεχνάτε πόσο χάλια δουλεύει το google translate, από το οποίο και την πήρα. Άσε που σύμφωνα με ένα Σκοπιανό forum, η αρχική δήλωση ήταν ‘είμαι χαρούμενη που ήρθα στην Μακεδονία, ένα μέρος από το οποίο προέρχονται μεγάλες προσωπικότητες όπως η Μητέρα Τερέζα και ο Μέγας Αλέξανδρος’. Ούτως ή άλλως, ακόμη και αν έχει όντως κάνει μια τέτοια δήλωση, δεν σημαίνει απαραίτητα πως –εκείνη, μια γνήσια Βοστονέζα- ξέρει τι σημαίνει. Επίσης δεν αναιρεί πόσο μαγκιά είναι εκ μέρους της Αλβανικής κυβέρνησης το να την ‘επαναπατρίζουν’ τόσο δημιουργικά και αποτελεσματικά για τον τουρισμό τους. 

Άρα, στα πρακτικά θέματα. Αναιρεί αυτό πόσο την γουστάρουμε; Tην κάνει λιγότερο σέξι; Αυτό είναι καθαρά θέμα προσωπικού γούστου και βαθμού ανοχής. Το γεγονός είναι ότι –πέρα από τις όποιες πολιτικές πεποιθήσεις της- το κορίτσι μας έχει ταλέντο. Όπως φάνηκε από τα 10 της, όταν και την διάλεξαν, μετά από 5 μήνες έρευνα, για να παίξει δίπλα στον De Niroκαι τον Di Caprio στο This Boy’s Life, ενώ ίσως να την θυμάστε και ως κόρη του Schwarzenegger στο True Lies. Και μετά, διασταυρώθηκαν οι δρόμοι της με τον Joss Whedon, δημιουργό του Buffy που την ερωτεύτηκε ακαρίαια. Έπαιξε τόσο στο Buffy, όσο και στο Angel και –πρόσφατα στο Dollhouse- αποκτώντας τρελό fan club, ιδιάιτερα –όπως έχει πει- ανάμεσα στους βαρυποινίτες. Το ότι ήταν επίσης η πιο σέξι μαζορέτα στο Bring it On και η ηρωίδα με το κολλητό λευκό φανελάκι στο Wrong Turn, δεν βοήθησε ιδιαίτερα στο να την δουν διαφορετικά. Ήταν, είναι και παραμένει το ‘κακό κορίτσι’ που θέλουμε να μας ξελογιάσει. Κατά τα άλλα έχει την δική της εταιρία παραγωγής, ετοιμάζεται να πρωταγωνιστεί στο Ghostbusters 3 και έχει προ πολλού ξεχάσει –όπως φαίνεται από τα βιντεάκια που ακολουθούν- την δηλωσή της ‘Έχεις μεγαλύτερη πιθανότητα να δεις τον Θεό, παρά εμένα γυμνή’. 













3 σχόλια: