Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΑΠΙΝΟ vs ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ Αντιµέτωποι από... σπόντα

Πώς οι τερµατοφύλακες Παναθηναϊκού και ΑΕΚ στο αποψινό αθηναϊκό ντέρµπι άρπαξαν τα γάντια του βασικού
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/11/2011, 05:45





Τους χωρίζουν δέκα χρόνια, τους ενώνει µία ευνοϊκή συγκυρία. Ο 17χρονος Στέφανος Καπίνο και ο 27χρονος Γιάννης Αραµπατζής αναµένεται να υπερασπιστούν απόψε (19.30) στο ΟΑΚΑ τις εστίες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, αντιστοίχως. Ωστόσο αυτή η εξέλιξη δεν ήταν σίγουρα και η αναµενόµενη στην αφετηρία της τρέ χουσας σεζόν. Στον γηπεδούχο ΠΑΟ, µετά τη θερινήµεταγραφή του Αλέξανδρου Τζόρβα στην ιταλική Παλέρµο, είχαν αποφασίσει να πορευτούν µε βασικό τον 32χρονο Στέφανο Κοτσόλη και δεύτερο τον 26χρονο Ορέστη Καρνέζη, ενώ η φιλοξενούµενη ΑΕΚ είχε αποκτήσει κατά την καλοκαιρινή περίοδο τον 33χρονο ∆ηµήτρη Κων σταντόπουλο για να πάρει τα γάντια του βασικού από τον ακριβό Σεµπάστιαν Σάχα που επέστρεψε στην Αργεντινή. Παρ’ όλα αυτά, οι εκπλήξεις είναι αυτές που χαρακτηρίζουν και καθιστούν (ακόµη) πιο ελκυστικό το ποδόσφαιρο και οι δύο γκολκίπερ αποδείχθηκαν έτοιµοι ναανταποκριθούν στο απρόβλεπτο κάλεσµα.

Ο 17χρονος Στέφανος Καπίνο την περασµένη σεζόν, κάπου µεταξύ σχολείου, διαβάσµατος και προπονήσεων µε την οµάδα Νέων του Παναθηναϊκού, έκανε όνειρα µια ηµέρα να φορέσει τα γάντια του βασικού στο Τριφύλλι. Γνώριζε ωστόσο ότι ο Αντώνης Νικοπολίδης περίµενε κοντά µία δεκαετία για να καθιερωθεί στον ΠΑΟ, το ίδιο και οΑλέξανδρος Τζόρβας, ενώ ο Κώστας Χαλκιάς και ο Στέφανος Κοτσόλης, µολονότι κατά καιρούς πήραν φανέλα βασικού, δεν τη διατήρησαν και αποχώρησαν από τους Πράσινους (ο τελευταίος επέστρεψε τον περασµένο Φεβρουάριο). Εκ των πραγµάτων, ο... ονειροπόλος Καπίνο, παρά τις εξαιρετικές συστάσεις που τον συνόδευαν, δεν µπορούσε να φανταστεί ότι η ηµέρα αυτή θα ερχόταν πολύ πιο γρήγορα, σχεδόν αιφνιδιαστικά, καθώς ακόµη και η µετακίνηση του βασικού και αναντικατάστατου ως το περασµένο καλοκαίρι Τζόρβα στο Καµπιονάτο έδινε σαφές προβάδισµα στους πιο έµπειρους και µε περισσότερες παραστάσεις τερµατοφύλακες των Πρασίνων Κοτσόλη και Καρνέζη.




|||||||| «Αν έχεις τύχη...»

Το πρωτάθληµα άρχισε µε τον Καπίνο να κατέχει τη θέση του τρίτου τερµατοφύλακα στον Παναθηναϊκό, κάτι ουδόλως άσχηµο για ένα παιδί µόλις 17 ετών. Οπως λέει όµως και ο θυµόσοφος λαός, «αν έχεις τύχη διάβαινε». Ο τραυµατισµός του Κοτσόλη παραµονές της αναµέτρησης µε τον Ατρόµητο στο Περιστέρι για την 3η αγωνιστική και η αποβολή του Καρνέζη (που κλήθηκε βάσει ιεραρχίας να τον αντικαταστήσει) µόλις στο 3’ έδωσαν στον γεννηµένο στην Αθήνα Καπίνο τον Μάρτιο του 1994 και µε καταγωγή από την Αλβανία το «βάπτισµα του πυρός».

«Είναι κάτι µοναδικό να παίζεις στα 17 σου στην οµάδα που αγαπάς. Είµαι εδώ και τέσσερα χρόνια στην οµάδα, έχω µεγαλώσει στην Παιανία και το όνειρό µου γίνεται πραγµατικότητα» δήλωσε φανερά τρακαρισµένος λίγο µετά το τέλος του αγώνα µπροστά στις κάµερες ο µικρός... γίγαντας µε ύψος 1,96 µ. Ωστόσο προηγουµένως, εντός γηπέδου, έβγαλε ωριµότητα... τριαντάρη, όπως συνέβη και στα παιχνίδια που ακολούθησαν µε την Ξάνθη εκτός έδρας, µε τον Εργοτέλη στο ΟΑΚΑ και µε τον ΠΑΟΚ στην Τούµπα, όπου ο τεχνικός της οµάδας κ. Ζεσουάλδο Φερέιρα, σε συνεννόηση µε τον προπονητή τερµατοφυλάκων κ. Βασίλη Αλεξούδη ο οποίος δήλωνε βέβαιος για τον βαθµό ετοιµότητάς του, έδωσε φανέλα βασικού στον Καπίνο.

Πλέον ο µικρός ετοιµάζεται για την πρώτη παρουσία του στο αποψινό παραδοσιακό αθηναϊκό ντέρµπι ΠΑΟ - ΑΕΚ και, καλώς εχόντων των πραγµάτων, στη µάχη των «αιωνίων» Ολυµπιακού - Παναθηναϊκού στις 19 Νοεµβρίου στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Γιάννης Αραµπατζής συµπλήρωσε το περασµένο καλοκαίρι δέκα θερινές προετοιµασίες ως τερµατοφύλακας της ΑΕΚ γνωρίζοντας ότι δεν θα έχει µπροστά του τον Αργεντινό Σεµπάστιαν Σάχα , ο οποίος στο ξεκίνηµα των τελευταίων τριών χρόνων είχε ήδη πάρει τη φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Ωστόσο και αυτή τη φορά ο Αραµπατζής είχε ως «αντίπαλο» έναν γκολκίπερ που αποτελούσε καλοκαιρινή µεταγραφή και προερχόταν από εξαιρετική σεζόν. Με τη φανέλα της Κέρκυρας ο ∆ηµήτρης Κωνσταντόπουλος είχε αναδειχθεί ο κορυφαίος τερµατοφύλακας της Σούπερ Λίγκας για τη σεζόν 2010-2011. Μοιραία ο Αραµπατζής ήταν εκ νέου το αουτσάιντερ.

Κάποιες προβληµατικές εµφανίσεις όµως του «Dimi» στα φιλικά προετοιµασίας και ένας αρκετά σοβαρός τραυµατισµός στη µέση, ο οποίος απαιτούσε χειρουργική επέµβαση, έδωσαν την ευκαιρία στον Αραµπατζή να πάρει θέση βασικού γνωρίζοντας ότι θα έχει µπροστά του έναν αρκετά ικανό αριθµό αγώνων ώστε να αποκτήσει ρυθµό και αυτοπεποίθηση. Εδειξε ετοιµότητα και αποφασιστικότητα, πείθοντας ότι αξίζει την εµπιστοσύνη. Αλλωστε, όπως ο ίδιος τονίζει, « είχα προετοιµάσει καλά τον εαυτό µου για αυτή την ευκαιρία. Είχα µάθει να είµαι έτοιµος περιµένοντας ».


|||||||| Ετοιμος... από καιρό

Ο προπονητής τερµατοφυλάκων της ΑΕΚ κ. Κωνσταντίνος Καµπόλης είχε ενηµερώσει µετά το τέλος της θερινής προετοιµασίας στο Τόπλιτσε της Σλοβενίας τον πρώην τεχνικό της οµάδας κ. Μανόλο Χιµένεθ ότι ο Αραµπατζής ήταν έτοιµος να πάρει την ευκαιρία που δικαιωµατικά του ανήκε. Το διαπιστώνει πλέον και ο κ. Νίκος Κωστένογλουβλέποντας τον 27χρονο γκολκίπερ να ανταποκρίνεται επαρκώς στις αυξηµένες απαιτήσεις της ΑΕΚ η οποία, εκτός των άλλων, αντιµετωπίζει εµφανές πρόβληµα αµυντικής σταθερότητας. Στα χρόνια που πέρασαν, ειδικά από τότε που άρχισε να ανεβαίνει στην ιεραρχία των κιτρινόµαυρων γκολκίπερ, ο Αραµπατζής είχε µονίµως µπροστά του ακριβοπληρωµένους αλλοδαπούς «ανταγωνιστές» που (αδίκως πολλές φορές) δεν έχαναν τη θέση τους στην ενδεκάδα, αν και υπήρχαν προφανείς λόγοι για να συµβεί αυτό. Το τόλµησε πρώτος ο κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς, ωστόσο κι εκείνος µε τον Σάχα ολοκλήρωσε τη σεζόν 2009-2010, µε τον Αργεντινό στην ενδεκάδα άρχισε και την εποµένη.

Εφέτος όµως ο 27χρονος Αραµπατζής πιστεύει ότι αυτή είναι η χρονιά του, αλλά καλείται να το αποδεικνύει συνεχώς και ιδιαίτερα στα δύσκολα, όπως το αποψινό ντέρµπι του ΟΑΚΑ µε γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου